Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomoc z listem

Jak zacząć list motywacyjny do firmy która się nie ogłasza

Polecane posty

Gość prosze o pomoc z listem

Chciałabym rozsyłac listy motywacyjne i cv do firm które nie umieszczają aktualnie ogłoszenia tylko nie wiem jak to napisać. Po pierwsze jak zacząć taki list, bo zazwyczaj zaczyna się od tego gdzie znalazłam ogłoszenie, a tutaj ogłoszenia nie ma. Czy moge na przykład zacząć go tak że interesuję się branżą i chciałabym pracowac w tej firmie i że znalazłam dane tej firmy w katalogu firm? a druga sprawa, to to że wypadłoby napisać, czym bym się chciała zajmować w takiej firmie i też gdzie to napisać, czy od razu na poczatku czy może w ostatnim akapicie co mogłabym wnieść do firmy?

Ja tak znalazłem pracę . Napisz w liście jakie działy Ciebie interesują , co mogłabyś w nich robić, przedstaw swoje zalety itp. " Czy moge na przykład zacząć go tak że interesuję się branżą i chciałabym pracowac w tej firmie i że znalazłam dane tej firmy w katalogu firm? " O katalogu firm nie pisz, reszta może byc ale jakoś fajnie ubrana w słowa . niestety nie napiszę za Ciebie a moj LM dzieki któremu dostałem pracę był troszkę inaczej skonstruowany - i w sumie dziś oceniam go dość krytycznie , myśle że kluczową role odegrało CV.