Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamomimemu

od kiedy szczoteczka do zębów?

Polecane posty

Gość mamomimemu

dziewczyny powiedzcie od kiedy zacząć szczotkować dziecku zęby?

tak poważnie, to odkąd ząbki wyjdą... Moja córa miała z 10 mcy i jakieś dwa miesiące później kupilismy szczoteczke. Oczywiscie na początku sama ją gryzła, próbowalismy szczotkować - ale słabo szło.. Nic na siłe, ile sie dało to dobrze - zeby jej nie zrazić. Powoli sie przyzwyczajała. Teraz ma 2 latka i szczotkujemy juz normalnie z odrobinką dzieciecej pasty. A hiciorem jest płukanie :)

od "wtedy" kiedy mu owe zęby wyrosną :) pasta nazywa się nenedent jest bez fluoru i można ją połykać ma w zestawie szczoteczkę silikonowa nakładaną na palec. Na początek możesz myć samą wodą i tą szczoteczką, jak się pojawi więcej ząbków, a malec przywyknie to zaczniesz używać też pasty. Pozdrawiam.

Gość mama malego Danielka
Od pierwszego zabka. Sa takie specjalne szczoteczki nakladane na palec. Kup na poczatek taka i myj maluchowi zabki / zabek.

Moja 2-latka nie przepada za płukaniem buzi po myciu zębów, woli pic tę wodę, mimo pasty :o

Ja mylam swojemu najpierw woda(pol roku 6 ząbkow:-o) a potem zaczelam myc pasta elmex i tez gryzl troche,ale jakos udawalo mi sie do nich dotrzec :)

MaMani, ja musiałabym puścić gotowana w rurach, bo moja mała spija tę wodę nawet podczas brania prysznica :) Wie, że nie wolno, że boli brzuszek, ale ukradkiem to robi.

Gość mamominemu
dzięki dziewczyny:-)! mojemu synkowi ząbki zaczynają teraz rosnąć jak grzyby po deszczu, więc już widzę z tego co piszecie czas na poważne akcesoria, jak miał dwa ząbki to myłam mu po każdym posiłku gazą namoczoną ciepłą wodą, czyli czas na ...szczotka pasta kubek ciepła woda;-) miłego dnia!

azazella :D:D oj znam to znam ale ja krzycze i wrzeszcze... bo mała już od picia wody miala bakterie = biegunka, gorączka pobyt w szpitalu... Nauczona przykrymi doświadczeniami nie pozwalam pić nieprzegotowanej.