Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amitka

słabo przybiera na piersi

Polecane posty

Gość amitka

dziewczyny, ile przybierały tygodniowo/miesięcznie wasze maluchy karmione tylko piersią? Wiem, jakie są normy, ale chcę się dowiedzieć, jak jest w praktyce, bo moja maluda tylko ok 60-80 g na tydzien :(

Gość amitka
hej? powie mi ktoś?

Gość to niestety za mało
moja 150-200, a i tak jest szczuplutka. Może spróbuj pójść do poradni laktacyjnej...

Gość amitka
wiem, że to mało :( nie wiem tylko, co zrobić z tym fantem. Pediatra zupełnie olała problem mówiąc, że skoro przybiera to nie ma problemu...

Gość poprostu
częściej przykładaj ,bo jak przejdziesz na butelke to do naturalnego karmienia juz nie powrócisz, moje tez słabo przybierały z początku trafiłam z nimi do lekarza, a potem to miałam taki przypływ pokarmu że mogłabym całe piętro obdzielić i moje były okrąglutkie ale nie zapasione,a wystarczy częściej przykładać do piersi

Gość amitka
dzięki, ale mała nie sprawia wrażenia głodnej, co więcej, czasem wypluwa pierś i się śmieje do mnie. Mam ją zmuszać do picia?? Jak???

Gość poprostu
najlepiej nauczyć dziecko od początku że jedzenie to nie zabawa, podczas karmienia nie rozmawiać, nie śmiać sie do dziecka , a nawet nie patrzeć żeby nie rozpraszać ,dziecko jest skupione i sie najada , na początku karmienia można pogłaskać po policzku to wywołuje u dziecka odruch ssący i wtedy dość głęboko wsadzić brodawkę (całą z otoczką) do ust bo zła technika też może byc przyczyna twojego problemu,

Gość poprostu
jak się smieje i ogólnie sprawia wrażenie zdrowej to dałabym sobie spokój , dzieci szczupłe to dzieci zdrowe , a pokarm matki jest najlepszy , nie każda może karmić choćby chciała

Gość poprostu
a i oczywiście Ty musisz uważać co jesz nie wolno: cytrusów, alkoholu, napojów gazowanych,przypraw ostrych, orzechów,i wszystkiego co może uczulać, i nie podawaj jej herbatek pokarm służy tez jako picie i czym częściej karmisz tym więcej sie wytwarza

Gość mama niemowlaka
faktycznie nie należy rozpraszać dziecka przy piersi, ale nie masz się co obawiać. Moja urodziła się z wagą 4250, a po 4 miesiącach ważyła 6500. Srednio przybierała na wadze po ok. 100 g na tydzień. Na początku pediatra też mnie nastraszyła, że może ma anemię,a le zrobiłyśmy badania i wszystko jest ok. Nie wydaje mi się, żeby była głodna, jest pogodna, uśmiechnięta. Właśnie zaczęłyśmy jeść zupki, zobaczymy, jak to się odbije na wadze :-)

Gość poprostu
no właśnie moje tez, puki nie doszły deserki, zupki i obiadki,i wciąż cyc :) dziecko chore się nie uśmiecha

Moze nie mecz dziecka i nie poddawaj sie terrorowi laktacyjnemu tylko sprobuj dokarmic dziecko butelka. Lepsze dziecko z prawidlowa waga na karmieniu mieszanym niz niedowazone, glodne na cycu. moze masz po prostu za malo pokarmu lub jest za malo wartosciowy dla dziecka i nie przybiera na wadze.

Gość dzieci karmione piersią
zawsze przybierają mniej niż te na mleku modyfikowanym mój synek tylko przez pierwsze 3 miesiące życia przybierał na wadze w miarę ładnie, bo od wyjścia ze szpitala do ukończenia 3 miesiąca przybrał 2600g, a potem przez następne 6 miesięcy zaledwie 2kg jeśli dziecko ma apetyt i jest zdrowe to nie ma co doszukiwać się dziury w całym choć wiem, że to trudne, bo ja też ciągle latałam do lekarza i marudziłam, że synek nie przybiera:O dziś ma 14 miesięcy, taki sam apetyt - zjada wszystko co mu daję, a i tak waży niewiele, bo niecałe 10kg urodził się z przecietną wagą 3450g i mierzył 55cm

Gość mój synek urodził
mój synek urodził sie z wagą 4700 a teraz ma 6 tyg. i waży 5920. karmie piersią czyli jakieś 200g na tydz przybiera