Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zróbmy liste podpowiedzi

jak zapobiegac wypadkom domowym jesli chodzi o małe dzieci?

Polecane posty

Gość zróbmy liste podpowiedzi

Gość obciac rece i noge bekartowi
to nigdzie nie polezie chuj jeden

Gość podpowiedź pierwsza
zajmij się dzieckiem zamiast tracić czas na forum ! :)

Gość bożygniew
dokładnie, oczy wokół głowy, dodatkowa para rąk i będzie git!

Gość czasami nie da sie uniknąć
wypadków, gdyby człowiek wiedział że się przewróci to by się położył

Nie da się niektórych rzeczy uniknąć ale da się co nie co zapobiec :) - nie zostawiaj dziecka w pokoju kiedy jest otwarte okno lub balkon ,nawet nie zdajemy sobie sprawy że dziecko może się wspiąć na parapet i wylecieć. - chemie w łazience chowaj jak najwyżej ,tak by dziecko nie dosięgło -wszystkie kontakty,kable zabezpiecz by dziecka nie popieściło -nie zostawiaj dziecka w kuchni kiedy gotujesz-zawsze może coś na siebie strącić.Noze chowaj jak najwyżej. -kiedy prasujesz i musisz na chwilę wyjśc z pokoju nie zostawiaj żelazka -jeśli masz w mieszkaniu śliską powierzchnie kupuj takie buty by się nie ślizgały -możesz dodatkowo zabezpieczyć mieszkanie np kupić gumowe ochraniacze na róg ławy/stołu czy też zabezpieczenie do gniazdek. -leki jak najdalej(często widziałam jak znajomi mają leki w takim miejscu gdzie dziecko często buszuje i nie raz i nie dwa odbierałam maluchowi tabletki!)

Małe -to znaczy jak małe??? ;) Ja podałam ,,pomysły" dla granicy 6 miesięcy w górę.Kiedy to dzieci potrafią już raczkować,dreptać przy meblach czy też chodzić/biegać. Mniejsze dziecko spokojnie sobie leży w łóżeczku więc jedynie co nie dawać małemu do rączki ostrych przedmiotów,nie przystosowanych do wieku zabawek by np się nie skaleczyło czy nie połknęło. Jeszcze przyszła mi myśl - nie zostawiać malucha samego z butlą mleka/soku itd.Moze się zachłysnąć.