Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anulkaaaaaaaaa

makijaż pytanie pomózcie

Polecane posty

Gość anulkaaaaaaaaa

na codzień maluje dosyc mocno oczy tzn czarne kreski na górnej powiece i cienie beżowo brązowe do tego dośc wytuszowane rzęsy. Byałm na próbnym makijazu i mimo to że prosiłam o mocny makijaz wyszło to marnie i podobnie do tego jak wygladam na codzien a chciałam coś innego.........czy jak nagle na ślub zrobie delikatny makijaz bedzie to ładnie wygladało? bo wydaje mi sie ze nie ale juz sama nie wiem, a robic jeszcze mocniejszy to przeciez chyba nie.......doradzi mi ktoś ? czy robic delikatny bardzo makijaz czy moze zmienic na ślub jakis kolor żeby było widac róznice miedzy tym na codzien? za dwa tygodnie mam ślub i nie wiem jeszcze:(

rób taki makijaż żebyś ładnie wyglądała. jesli jest Ci ładnie w ciemnych kolorach, a w jasnych tracisz "ostrość" to niech Cie pomalują na ciemno i nieważne czy tak samo sie nosisz na co dzień czy nie, tylko czy Ci tak ładnie.

Gość nie ma reguły
Koleżanka powyżej ma racje musisz mieć taki makijaż w jakim Cie ładnie; nie popieram opinii, że musi to być makijaż jasny. Ja sama też zawsze używam kredki pod oczami, którą rozcieram ciemnym cieniem. Na swój śłub robiłam sobie make up sama, bo wydaje mi się, że najlepej wiem w czym mi dobrze i co ważniejsze w czym dobrze się czuję; ja użyłam swoich wypróbowanych cieni, które używałam na co dzień, no może tylko odstawiwiłam je na kilka tygodni przed ślubem żeby ich oszczędzić, bo nie mogłam nigdzie znaleźc nowych w takim samym odcieniu;) No i zrobiłam makijaż staranniej niż zwykle. A kolorki nie wyły właśnie tak mniej więcej w beżu... Pozdrawiam:) i wszystkiego dobrego na Nowej Drodze życią:)

Gość nie ma reguły
chciałam napisać, że kolorki BYŁY tak mniej więcej w beżu :)

Gość anulkaaaaaaaaa
no chyba nie ma sensu robić jasnego makijażu bardzo........bo nie bedzie go po prostu widac wcale.....jestem blondynka ale mam ciemne oczy brazowe ciemne brwi i wogóle ciemna oprawe oczu dlatego je mocno podkreslam raczejj......dzieki za rade :]

Gość ja na codzień używam fioletów
bo takie kolory do mnie pasują, robiłam to podświadomie,w takich dobrze się czuję. jak się szykowałam do ślubu myślałam , ze skoro w przewieszce na szyi będę mieć seledynowy kamyk to będę musiała iść w tym kierunku i taki makijaż, a nie znoszę się w tych kolorach. i z błędu wyprowadziła mnie kosmetyczka, jak tylko mnie zobaczyła (bez makijażu)stwierdziła, ze fiolet to mój kolor i w takim tylko mnie widzi. i zrobiła mi fantastyczny makijaż, co z tego, że w kolorach takich jak używam na co dzień, miały trochę inne odcienie, jeszcze bardziej zimne niż moje. a ja mam zimny typ urody. też jestem blondynka o ciemnych oczach i brwiach :P henny stosować nie muszę ;)

Gość jusinka21
Ja proponuje wejśc na youtube i wpisac próbny makijąz na wesele...Jest tam pełno filmów gdzie makijażystaka pokazuje jakich trików użyc zeby makijaż na ten dzien był naprawde wyjątkowy... Sama oglądałam i naprawde można sie wiele nauczyć. Jak spodoba ci sie któryś z nich to może i sama wykonasz sobie makijaż na ślub ;) Gorąco polecam

Gość grafitowe cienie
bardzo nie lubie pudru na kosciach policzkowych.. to takie sztuczne... a jak cienie beż.. to usta można zrobic na ładną czerwień.. ewentualnie ciemne wino:)

Gość jusinka21
Jesli chodzi o róż do policzków to nie wszystkim pasuje, wszystko zalezy od kształtu twarzy....

Gość deszczowa pora....
jusinka21 Jesli chodzi o róż do policzków to nie wszystkim pasuje, wszystko zalezy od kształtu twarzy.... akurat rozami do policzkow mozna ladnie ''wymodelowac'' twarz i kazdemu pasuja. dobiera sie tylko odpowiedni odcien (od bladego rozu po kolory bezowe i ''opalone''). nalezy okreslic typ owalu twarzy (twarz owalna, trojkatna itd) i potem na odpowiedni czesci twarzy nalozyc roz).