Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Uzależniona od słodyczy

RZUCAM SŁODYCZE od teraz - szukam swojego teamu!!!

Polecane posty

Wiem że w sierpniu pojawił się podobny temat ale wypaliła się na nim energia i nikt tam już nie pisze. jeśli jesteś zdecydowana /ny rzucić to ścierwo jakim są słodycze to dołącz do mnie. Chcę rzucić słodycze raz na zawsze. Kocham je i nienawidzę zarazem :( Niszczą mi życie i zdrowie psychiczne. Jeśli jesteś uzależniona od czegoś to znaczy że jesteś słaba/by psychicznie. Ja chcę sobie udowodnić że dam radę, że potrafię rzucić to na zawsze. Słodyczoholizm jest porównywalny do palenia papierosów. Tak samo trudno rzucić. Ja chcę! Od teraz! A Ty?

Cześć , ja się chętnie dołączę , tez mam problem ze słodyczami . Zgadzam się w zupełności , że to tez , pewnego rodzaju uzależnienie i trzeba z tym walczyć . W ostatnim czasie i tak bardzo je ograniczyłam , ale nie mogłam w zupełności wyeliminować słodyczy . Teraz mam następny bodziec . Może razem nam się uda . Pozdrawiam .

Hej Kasia22022 :) Wiesz, ja też starałam się je ograniczyć ale moim marzeniem jest rzucić je w zupełności. Wyrzucić cukier ze swojego życia. To nie lada wyzwanie bo przecież zbliżają się święta BN.. wiadomo, ciasta, ciasteczka, pyszności mamusi, serniki, pierniki i inne dupersztyki. Wiadomo że łatwo nie będzie ale ja chcę bardzo. Widzę że ładnie schudłaś od 27 sierpnia. Dziś masz ważenie? Daj znać :)

ja bym bardzo chciala rzucic slodycze, moze jedynie raz na miesiac sobie pozwolic! moze z wami mi sie uda! zaczne brac chrom zeby mi w tym pomogl

je tez chciałabym całkiem je rzucić . Był już w moim zyciu okres w którym w ogóle nie jadłam słodyczy , ale jak już zaczęłam nie mogę przestać . . . Trzeba jednak walczyć ze słabościami . Ważenie juz było tylko zapomniałam wpisać :)

bralam nieregularnie, a teraz chce brac codziennie o tej samej porze, tylko zastanawiam sie nad godzina Mam jeszczer do zjedzenia jeden lizak bo kiedys kupilam na okazje jak bardzo bede glodna i to na slodycze to wlasnie lizaka bede ciumkac

rany dziewczyno!! ale jestes przekonujaca! ja bardzo chce przestac jesc slodycze. mam taki problem ,ze odstawilam nabial i od tego czasu codziennie musze jesc jakies slodkie :( masakra. cera, cellulit, ble... poza tym wiem, ze cukier uniemozliwia przyswajanie wielu skladnikow odzywczych - czyli anemia, wlosy, depresja... mam dzis urodziny (hura :/) wiec dzis zamierzam jesc slodycze. ale wiesz... od jutra sie przylacze :) tylko teraz nie wiem - myslisz ze rzadek bardzo gorzkiej czeko to slodycz? albo moze odstawic w ogole i tylko raz na tydzien? niee... lepiej jesc rzadek gorzkiej zamiast sie rzucac w kazda sobote na gore batonow... od jutra sie przylaczam. zaoszczedze kupe kasy bajdełej

h&m kochana no siebie już przekonałam a jeśli i Ciebie to super :) Gorzka czekolada jest podobno zdrowa ale ja jej nie lubię. Jak zjesz dwie kostki gorzkiej raz w tygodniu to nic się chyba nie stanie. Ja wolę nie ryzykować i porzucić ten słodki smak. złośnico kurde nie wiem.. może o 12:00?

rany dziewczyno!! ale jestes przekonujaca! ja bardzo chce przestac jesc slodycze. mam taki problem ,ze odstawilam nabial i od tego czasu codziennie musze jesc jakies slodkie :( masakra. cera, cellulit, ble... poza tym wiem, ze cukier uniemozliwia przyswajanie wielu skladnikow odzywczych - czyli anemia, wlosy, depresja... mam dzis urodziny (hura :/) wiec dzis zamierzam jesc slodycze. ale wiesz... od jutra sie przylacze :) tylko teraz nie wiem - myslisz ze rzadek bardzo gorzkiej czeko to slodycz? albo moze odstawic w ogole i tylko raz na tydzien? niee... lepiej jesc rzadek gorzkiej zamiast sie rzucac w kazda sobote na gore batonow... od jutra sie przylaczam. zaoszczedze kupe kasy bajdełej

Musimy się wyposażyć w suszone banany, rodzynki, śliwki suszone, suszone morele, żurawina suszona, migdały... tym będziemy zapychać głód :) No i ta nieszczęsna woda... 1,5 litra minimum :( Nie lubię wody :( Wiem! Wcisnę do butelki sok z całej cytryny i bedzie mi łatwiej pić :)

???? "rzucam słodycze", po prostu nie jedz, nie kupuj i już. Poza tym chodzi Wam o czekolade, czy słodycze, bo musli sprzedawane w paczkach jest bardzo słodkie, ma ponad 400kcal na 100g. Według mnie we wszystkim trzeba mieć umiar. Poza czekoladą, batonikami, które trzeba wyeliminować, ale kawałek domowego ciasta, od czasu do czasu. Czemu nie, jedzenie ma być również przyjemnością, a nie ciągle kojarzone z tyciem i boczkami. Zamiast stwarzania sobie zakazów, lepiej nadawac sobie nakazy, np. ćwiczenia, ruch, 5 małych posiłków dziennie, pić dużo płynów. A chrom i inne specyfiki nie załatwią za nas sprawy, owszem niektórym osobom pomaga świadomość ich brania, ale niektórym wydaje się, że wezmą chrom i im jeść się nie będzie chciało. Dlatego chce Wam powiedzieć już na samym początku, byście ćwiczyły raczej dietę MŻ, czyli mniej żryj (ale często). Silna wola wiąże się również ze świadomym jedzeniem, czyli nie podjadamy, a staramy się planować posiłki, nawet na następny dzień. Mam nadzieję, że nie uważacie mojej wypowiedzi jako atak przeciwko Wam, bazuję na własnych doświadczeniach, i chcę by Wam się udało schudnąć, ale również potem utrzymać wagę i figurę i dobre samopoczucie, bez wyrzeczeń żywieniowych. Mi jak na razie moja dieta przynosi same korzyści. Pozdrawiam!!!!

martiniss ja przy okazji zaczynam nowy tryb zywienia! mam zamiar tez chodzic na aerobic, silownie i biegac czasami i basen Kochana ja juz nie slodze od dawna, ale batoniki cukiernik ciasteczka to m,nie gubi:(