Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciocia kacperka

Prwie dwulatek nie chce chodzić.

Polecane posty

Gość ciocia kacperka

Syn mojej siostry ma rok i 8 miesięcy. I raczkuje. Jak się go postawi na nogi to zrobi 3 kroki i siada i wrzeszczy, że nie chce. Przemieszcza się tylko "raczkiem". Spacery tylko w wózku bo chodzić nie chce. Ona bagatelizuje sprawę i nie chce iść z nim do lekarza. Czy dziecko którejś z was miało taki problem?

Gość 20 miesiecy
to spore dziecko ja bym na pewno poszła do lekarza

mój pozno chodził i zarówno rehabilitantka jak lekarz stwierdzili że norma to jak dziecko chodzi do 18 miesięcy. Mój zaczal jak miał 15 a i tak wydawalo mi sie ze pozno, z tym że on akurat fizyczne rzeczy robil pozno a gadał całymi zdaniami bez seplenienia i spiewal zanim skonczyl 2 lata. I tak bywa z tą zależnością. U mojego stwierdzili ze takie ma tempo i tyle, zdrowy itd. Ale powyżej 18 miesięcy to już jest nienormalne że nie chodzi.

Gość ale z tego co autorka pisze to
dziecko chodzi "stawia 3 kroki" tylko ze mu się zwyczajnie bardziej podoba raczkowanie. Może na codzień więcej chodzi, a ty autorko tego nie widzisz?

zależy jakie kroki. jak takie ledwo co, jak roczniaki niektóre, tzn że jeszcze za bardzo nie umie. a to już problem wtym wieku. a jeśli normalnie idzie i dalej mu sie nie chce no to inna sprawa.