Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Majeczka2008

Czy ktoś się przyłączy do odchudzania???

Polecane posty

Witam. jesli ktos z was ma zamiar zrzucic troche kilogramow to chetnie porozmawiam :))We dwoje zawsze razniej. a moze i ktos trzeci dolaczy:))

Gość magdaliana
Ja dolaze- ale pod warunkiem, ze stad nie odejdziesz i bedziesz codziennie i bedziemy sie wspierac. Zalozylam watek podobny w nocy, ale zero odpowiedzi, zaczynasz jakas specjalna diete? Ja nie- to dla wyrwalych, nie potrafie zawsze jesc dokladnie tego co musze i w takich samych odstepach czasu, ogolnie nie potrafie jesc przykladowo 8 rano, poludnie itp. Po prostu jak mam dola to zaczynam jesc, nie koniecznie slodycze ale jem. Nie tyje, ale chce zrzucic chociaz 5 kg. W lipcu próbowalam diety nie laczenia ( odchudzanie na zawolanie), w ciagu tygodnia 3 kg w dól, ale wiesz nie potrafie zjesc wielkiego kawalka miesa... i wogóle nie jestem w dietach wytrwala, ogólnie mój cel teraz to pic 2 litry plynów z czy tez mam problem. Kupilam wspomagacz w postaci chromu, zielona i czerwona herbate i przed snem przez kilka dni bede pila senes, przede wszystkim musze sie nauczyc nie podjadac. Moja obecna waga to 57 przy wzroscie 161, mam nadzieje, ze odpiszesz i bedziemy sie wspierac:)

Postanowilam, ze zaczne od dzisiaj. zawsze wieczorem bede pisala co zjadlam w danym dniu. mam juz dosyc swoich kilogramow i naprawde musze cos z tym zrobic. denerwuje mnie fakt, ze nie mieszcze sie w swoje ubrania sprzed ciazy:/ waga---okolo 80 kg wzrost- 168

Gość magdaliana
Jaka? Mnie meczy ogólnie jedzienie jajek, szynki, miesa i nie wiadomo czego i mam problem z jedzeniem o jednakowych porach... Od rana zjadlam jogurt z musli i kilka marchewek, najpierw musze sie jakos oczyscic, zaraz bedzie czerwona herbatka, aha i obowiazkowo dzien zaczynam od szklanki cieplej wodzie z cytryna. Majeczko odpisuj:)

Witaj Magdalino:)bardzo sie ciesze ze sie odezwalas. obiecuje ze bede codziennie. najczesciej jestem wieczorem poniewaz opieka nad malym dzieckiem zajmuje mi duzo czasu ale jak tylko bede miala w

Banany + woda z rana .Pisze powaznie .Kazdego rana dwa banany i szklanka wody ,obiad normalny ,kolacja rowniez .Kolacja 4 godziny przed spaniem .Naprawde skutkuje .W Japonii tak kobitki sie odchudzaja .

tak wogole to stosowalam diety ale doszlam do wniosku ze to nie ma sensu. waga zawsze mi potem skakala jak szalona:/ stawiam teraz na racjonalne odzywianie (male porcje i czesto i przynajmniej 1,5 l wody dziennie. jutro popedze do przychodni zeby sie zwazyc bo iestety nie posiadam wagi w domu.lepiej chyba wiedzic ile trzeba zrzucic:)

Bo wiesz Noriko w Japonii troche inaczej sie odzywiaja. u nas jak powiesz normalny obiad to masz na mysli schabowego, pyry i kapuche:)) a tam ryz z warzywami dlatego japonki sa szczuple. tak mi sie przynajmnie wydaje. a Ty stosowalas taka diete??opowiedz troche

Gość magdaliana
Noriko ale banany sa strasznie kalorczyne... No ale w sumie jak na snaidanie to moze i dobre, ja narazie i tak musze jakos sie oczyszczac, caly czas mnie ciagnie do jedzenia, w kólko podjadam marchewki od rana, bo nie moge sie powstrzymac ehhh. Majeczko jezeli jestes swiezo po ciazy to spokojnie zrzuisz wszystko, ale uwazaj jak dzidzia podrosnie i zaczna sie pyszne zupki, kaszki itp, zaczniesz po dzidzi i z dzidzia podjadac- wiem cos o tym...

Bo wiesz Noriko w Japonii troche inaczej sie odzywiaja. u nas jak powiesz normalny obiad to masz na mysli schabowego, pyry i kapuche:)) a tam ryz z warzywami dlatego japonki sa szczuple. tak mi sie przynajmnie wydaje. a Ty stosowalas taka diete??opowiedz troche

Gość magdaliana
Majeczko a co zjadlas od rana? Ja jogurt z musli, i juz chyba z 5 gotowanych marchewek... Czerwona herabata nie jest nawet, az taka oblesna

juz mi 13 miesiecy pyknelo od porodu. raczej mam klopot z fast food ami:( kobitki!!musimy sie trzymac!! Magdalino, pij duzo herbat i wody. aha i zajadaj sie tez chlebkiem ryzowym. wiem z dowiadczenia ze zapycha:)

narazie niewiele: na sniadania zjadlam 2 kromki pieczywa chrupkiego z dzemem potem na 2 sniadanie o.5 jogurtu +jablko i herbatke owocowa:)

Gość magdaliana
Majeczko bedziemy sie trzymac razem:) Odezwe sie wieczorkiem, bo mam remont i lece sprzatac:) Trzymam kciuki, zebys sie nie dorwala do fast fooda

Gość qwas
o bananach na śniadanie :) "Banan na śniadanie Dieta przywędrowała z Japonii. Teraz zdobywa USA i Europę Zachodnią, jest łatwa i nie wymaga drakońskiego cięcia kalorii. Nowa "dieta cud" czy oszustwo? FOTO ART: Banan na śniadanie foto: Jupiterimages W Kraju Kwitnącej Wiśni wypróbowała ją na sobie śpiewaczka operowa Kumiko Mori. Gwiazda w ciągu miesiąca schudła ponad 7 kg. Wkrótce dieta „Poranny banan” podbiła całą Japonię. Stworzyła ją para farmaceutów Hitoshi Watanabe i jego żona Sumiko. Bananowy sposób na odchudzanie jest prosty - podstawa to żółte owoce na śniadanie. Oponenci twierdzą, że zbyt prosty. Na czym polega dieta? Na śniadanie jesz tylko banany (1-2, zależy od ich wielkości) i popijasz je niegazowaną wodą o temperaturze pokojowej. Potem na obiad, podwieczorek i kolację możesz jeść to na co masz ochotę, ale tylko do ósmej wieczorem. Z codziennego jadłospisu musisz jednak wyrzucić kilka produktów, przede wszystkim lody i alkohol, znacznie ograniczyć nabiał, a po kolacji odstawić słodycze. Do posiłków pić możesz tylko wodę (o temperaturze pokojowej). Dozwolona jest za to jedna słodka przekąska w ciągu dnia. Po miesiącu powinnaś zrzucić ok. 5 kg. Dieta zdobyła w Japonii ogromną popularność. Od kilku miesięcy banany rozchodzą się tam jak ciepłe bułeczki. Dlaczego? Jest wyjątkowo łatwa, nie trzeba przygotowywać specjalnych posiłków, a jej twórcy nie zalecają podczas stosowania żadnych ćwiczeń. Chyba że osoba walcząca z kilogramami sama chce je wykonywać. Jednak nawet wtedy nie powinna przesadzać z wysiłkiem. Dlaczego i czy działa? Dietetycy spierają się czy japoński sposób w ogóle odchudza, jednak większość uważa, że banany na śniadanie nie działają. Zwolennicy diety tłumaczą, że enzymy zawarte w żółtych owocach przyśpieszają trawienie i wydalanie, powodując szybką utratę wagi. Przeciwnicy twierdzą, że w organizmie są już podobne enzymy niezbędne w procesie trawienia. Faktem jest, że produkty bogate w błonnik są szybciej trawione i nie są kompletnie wchłaniane, dzięki czemu część kalorii przepada. Jednak tych kalorii jest za mało, żeby mogły powodować ubytki wagi. Kolejna teoria podkreśla znaczenie skrobi, która daje uczucie sytości i pobudza spalanie tłuszczu. Inne badania wykazują, że niestrawiony błonnik może blokować wchłanianie niektórych węglowodanów. Jednak oponenci uważają, że banany mają tylko 2-4 g błonnika, a powinny mieć 3,5- 4,9 g, żeby faktycznie mógł on zmniejszać wchłanianie węglowodanów. Dodają też, że banany (jak i wiele innych owoców) od dawna są częścią zdrowej diety, ale są tylko żywnością i nie mają magicznych zdolności, które powodują, że bez wysiłku zrzucisz zbędne kilogramy. Dietetycy zalecają banana z wodą zastąpić koktajlem z 1 owocu i niskotłuszczowego jogurtu naturalnego. Taki napój będzie bardziej odżywczy. Zachowaj rozsądek Spacjaliści twierdzą, że jedzenie do woli podczas obiadu, podwieczorku i kolacji nie jest dobrym pomysłem. Żeby zrzucić zbędne kilogramy trzeba kontrolować liczbę kalorii, wybierać zdrowe oraz naturalne produkty i być aktywnym fizycznie. Odstawienie jedzenia po ósmej jest dobrym rozwiązaniem dla tych, którzy podjadają po kolacji. Ale w rzeczywistości nie ma nic magicznego w niejedzeniu późnym wieczorem. Najważniejsze jest jak dużo kalorii przyjmiesz i spalisz w ciągu całego dnia. Dietetycy chwalą pomysł jedzenia śniadań, które poprawiają metabolizm. Banany i woda to faktycznie łatwy i niskokaloryczny posiłek (banan posiada 72- 135 kcal i 10- 20 g cukru, w zależności od jego wielkości). Ale nawet jeśli banany mają błonnik to takie mało urozmaicone śniadanie zazwyczaj po kilku godzinach powoduje silny głód. A głód to zmora wszystkich diet. Możesz spróbować nowego „cudownego” pomysłu na odchudzanie, jednak większość ekspertów uważa, że „Poranny banan” jest kolejnym nieskutecznym szaleństwem i po prostu nie działa." ze strony poradnikzdrowie.pl Kafe nie przepuszcza linków.:O

Majeczka ,zyje tutaj sporo lat i widze jak sie odzywiaja .Nie jest tak jak piszesz

Gość magdaliana
Majeczko i jak tam? Ja nie daje rady... Mam ochote sie strasznie najesc, najgorsze, ze w lodówce mam karpatke, w sumie od rana jogurt plus musli i jablko , obiad salatka ( pomidory, rzodkiewka, salata, papryka plus oliwa z oliwek) do tego dwie kromki pelnoziarnistego, i teraz znowu dwie kromki pelnoziarnistego z serem i pomidorem, i w miedzy czasie kilka gotowanych marchewek. Wiecej nic dzisiaj nie zjem ( mam nadzieje):( Acha i wazylam sie 58 kg jednak a nie 57, wiec startuje od 58 kg... Boje sie, ze w nocy nie dam rady:(

Magdalino, pierwsze dni sa zawsze najgorsze. potem sie przyzwyczaimy. ale powiem Ci ze jadlospis to ty masz rygorystyczny. nie p[rzesadzaj moze tak bardzo bo nie wytrzymasz:( ja zjadlam dzis: 2 kromki pieczywa chrupkiego z dzemem, 2 sniadanie: 0,5 jogurtu , jablko i herbatka owocowa; obiad: gotowany indyk; kolacja: 1,5 jablka z cynamonem i lyzeczka cukru brazowego, herbata. teraz siedze i popijam twardo wode. nie jestem glodna ale czuje ze moja psychika plata mi figle bo mam chec na jakas zapiekaneczke:))

AHA!ZAPOMNIALM WCZESNIEJ WSPOMIEC. stosuje preparat o nazwie PROLADY-DETOKSYKACJA (OCZYSZCZAJACE DZIALANIE ALG MORSKICH). Nie jest to na odchudzanie ale na oczyszczenie organizmu jak sama nazwa mowi. bardzo pomaga w przemianie materii. przez pierwsze dni codziennie jestem w ubikacji (nawet 4 razy) . kuracja jet na 1 lub 3 miesiace. ja wzielam na 3 bo oplacalo sie bardziej cenowo. :)

Gość magdaliana
Majeczka zlamalam sie zjadlam jogurt z musli znowu, bo nie wiedzialam co zjesc, a co to za preparat? W tabletkach?? Duzo dzisiaj zjadlas?