Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama asia..

Zasiłek pielęgnacyjny Jak się go załatwia od A do Z

Polecane posty

Gość mama asia..

Pytanie jak w temacie.Jestem matką 4 latka który choruje na astme i jest alergikiem. Ktoś poradził mi ,żebym starała sie własnie o pielęgnacyjne,tylko ja zupelnie nie wiem jak sie za to zabrać.I czy oby na pewno sie nalezy na schorzenia mojego dziecka???? Moze jest tu ktos ,kto pobiera taki zasilek i moglby doradzic jak wyglada to w praktyce.tzn .zalatwianie formalnosci. Z gory dziękuję za cenne porady.

Gość hoppppp hoooooppppp

ja załatwiałam taki dokument podanie bierze się z MOPS-u, z tym podaniem trzeba iść do swojego lekarza rodzinnego, lekarz wypełnia jedną część przeznaczoną dla niego. Potem poodbijałam wszystkie karty szpitalne i to wysłałam do odpowiedniego ośrodka, w którym orzeka się niepełnosprawność dziecka. U nas to jest w innym mieście (powiatowym). Ale gdzie trzeba wysłać, czy zanieść to można uzyskać informację od lekarza rodzinnego. Potem oni przysłają wezwanie na komisję. Trzeba jechać z dzieckiem. Ja dodatkowo jeszcze musiałam skserować dokumentację od lekarza rodzinnego. Podczas komisji dziecko było badane, pani doktor przejrzała dokumenty, zadała kilka pytań. Decyzja była w tym samym dniu. Mały dostał zasiłek na rok.

Gość mama asia..
Dziękuję za odpowiedz.Moze ktos jeszcze sie wypowie?Czym wiecej wypowiedzi tym wiecej informacji....

Gość i hop hop i hop