Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paullllllllinaaa166666

kto jest dobry z matmy lub fizyki????? POMOCY!!!! TYLKO JEDEN WZÓR???!!!PROSZĘ!!

Polecane posty

Gość bezczelnie tzyniczna marisha
wiesz co ? :o normalnie nie wierze bylas na lekcji?

Gość tra la la *****
1/v1+1/v2= do wspolnego mianownika =v2/(v1*v2)+v1/(v2*v1)= =(v2+v1)/(v1*v2)

Gość paulllllinaaa166666
bezczelnie - no wlasnie o to chodzi ze mnie nie bylo na lekcji i nie wiem skad to sie wzięło... ;/

Gość paulllina1666666666
1/v1+1/v2= do wspolnego mianownika =v2/(v1*v2)+v1/(v2*v1)= dotąd rozumiem, ale nie wiem skąd się wzięło to: =(v2+v1)/(v1*v2)

Gość paulinnnaa16666666
eee zaraz.... :) już wiem :) dziękuję bardzo :)

Gość paullollinaa16666666666
mam jeszcze jedno zadanie - Rowerzysta jadący z prędkością v₁=7,2km/h zaczął jechać coraz szybciej (ze stałym przyspieszeniem), aż do osiągnięcia prędkości v₂=36km/h o czasie t=20s. Jaką drogę przebył rowerzysta? Ja najpierw policzyłam przyśpieszenie z przekształcenia wzoru - Vk = Vo + at i a =0.4m/s2 i później z wzoru s=Vo*t + 1/2at2 wyszło mi, ze droga to 120m, a w necie znalazłam inne rozwiązanie: a = v/t v = v₂-v₁ S = at²/2 S=v/t *t²/2 S = vt/2 v = 36-7,2=28,8 km/h =28,8 *1000m/3600s = 288/36 m/s v = 8m/s S = 8*20/2 S = 80 Odp: Rowerzysta przejechał 80 m. - i teraz nie wiem co jest dobrze... POMOCE KTOŚ????

Gość twoje rozw jest dobre

Gość zgryźliwyfizyk
Do --> paullllllllinaaa166666. Czy Ty chodzisz do szkoły, czy tylko na impresy? Penie pod ławką ciągle czytasz Harlequiny... To przekształcenie potrafi rozwiązać dziecko z podstawówki. Nie rób sobie siary... \I zacznij wreszcie rozbić zadania SAMODZIELNIE, leniu patentowany...

Gość paullllina1666666666
zgryźliwyfizyk - jakbys czytal to bys widział ze mnie nie bylo w szkole jak to przerabialismy..... !!!! i zrobiłam to zadanie sama i mi wyszło 120, ale nie wiem skąd się wziął wynik 80 znaleziony przeze mnie w internecie... ;/ !!!! ani skąd on się wziął.... i aż na trzech różnych stronach internetowych znalazłam odpowiedź - 80m, więc boje sie ze jednak to moje rozwiązanie jest złe...

Gość paulinaa166666666
fizyku - zadanie zrobiłam sama tylko przez to ze nie bylo mnie w szkole nie wiedziałam czy dobrze wiec sprawdziłam na internecie i na trzech różnych stronach jak pisalam znalazłam odpowiedzi, ze wynikiem jest 80 a wg moich obliczen wyszło 120... wiec zapytałam na forum, zeby sie dowiedziec czyje rozwiązanie jest jednak dobre...