Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość To już pewne

Jak się czuje facet przez którego dziewczyna popełnia samobójstwo?

Polecane posty

Gość hbdrhbaed
zawsze szczery--moim zdaniem samobojstwo nie zawsze jest oznaka choroby psychicznej. Np.ludzie ktorzy choruja na nieuleczalna chorobe,cierpia lub boja sie cierpienia gdy choroba sie rozwinie,nie chca sprawiac problemow bliskim przez swoja chorobe czesto decyduja sie na taki ostateczny krok.Niktorzy mówa,ze to ucieczka ze strachu.Ale w tm wypadku osoba ma prawo sie bać i odczuwac to co odczuwa i nie musi znosic z pokora bol,swoją niewładnosc tylkow imie jakichs przykazan.

i tak i nie państwo drodzy doczytaj topik o jej chorobie wszyscy wiedzieli

[zgłoś do usunięcia] samobójstwo nie zawsze oznacza chorobę psychiczną, popełnia się je z przeróżnych przyczyn, od honorowych, bo ukrócenie sobie cierpienia w chorobie. mozna faktycznie zastanawiac sie nad tym ostatnim powodem, natomiast nie dam sie przekonac, ze HONOROWE samobojstwo nie jest oznaka choroby psychicznej

Gość i żeby nie było
ja nikogo nie obwiniam, po prostu wiem jak to wygląda i takim osobom głęboko współczuje.

Gość ike doczytałam
ale czego ty nie rozumiesz w tym co napisałam. Wiedząc o tym mógł zrozumieć, że to nie o niego chodzi, a o lęk jaki ona czuła. Nie, to nie choroba psychiczna zawsze szczery. Czasem to była jak pokazuje historia kultura danego kraju, może dla nas okrutna i głupia, ale i tak bywało.

poza tym pisałam to już to nie była osoba ubezwłasnowolniona jej stan z tego co widać też nie był stanem w którym nie miała kontaktu ze światem rzeczywistym była świadoma swojej choroby mogła podjąć decyzję o leczeniu- kiedy była jeszcze nim- dla polepszenia jakości swojego życia nie chciała wolała wesprzeć się na chłopie a ja zapytam a on to co? nie człowiek? nie ma uczuć marzeń pragnień? jak łatwo jest ograniczyć kogoś do podpórki dla kaleki, która się popsuła.....

Gość cashmir
Nie napisalam ze ten chlopak powinien byc z nia do konca zycia ale mogl powiadomic kogos z bliskiego otoczenia o jej sklonnosciach.Ten chlopak ma prawo do wlasnych wyborow ale to on nie chcial by sie leczyla bo.......PORADZIMY Z TYM SOBIE RAZEM to chyba tez do czegos zobowiazuje poniekad po przeczytaniu calego topiku uwazam ze ten koles po czesci uzaleznil ja od siebie.Teraz to juz nie wazne bo dziewczyny juz nie ma ale mysle ze kazdy z bliskich jej osob ma swoj wklad w to co sie stalo.Co do tego ze ludzie sie rozwodza to prawda tylko dlaczego jeszcze sie dobrze nie rozstana,rozwioda a juz zucaja sie w ramiona innych nowych wybrankow.Ten kto nie przezyl tego to moze tylko pisac, gdybac i probowac umoralniac innych ale to nie jest takie proste i nie kazdy potrafi to strawic i przezyc jak widac dziewczyna nie umiala sie z tym pogodzic.Wspolczuje rodzinie bo to naprawde wielka strata.

Gość ike ale ona nie
była taka jak piszesz, jeżeli naprawdę miała borderline to żebyś wiedziała, nie miała wpływu na swoje czyny tak jak to tobie, osobie zdrowej się wydaje. Poczytaj trochę o tym zaburzeniu.

Gość zołża jakich mało
przeczytałam tylko pierwszą stronę i się zirytowałam popełnia się samobójstwo przez swoją totalną słabość, tchórzostwo, egoizm, a nie przez kogoś zakończenie związku to nie kataklizm przypisywać winę lub odpowiedzialność można sprawcy każecie komuś dbać o czyjeś uczucia, a co z uczuciami rodziny, najbliższych? można mieć je w dooopie w imię swojej dziecinnej słabości? szlag mnie trafia jak czytam takie coś tak, ma być wierny jak pies, żeby jaśnie królewna pozostała łaskawie przy życiu samobójców mi nie szkoda, ich rodzin tak

Czasem to była jak pokazuje historia kultura danego kraju, może dla nas okrutna i głupia, ale i tak bywało. wg tamtejszych przekonan z pewnoscia sepuku nie bylo traktowane jak objaw choroby psychicznej, z prostej przyczyny - nie znano tak dobrze psychiki, obecnie unicestwiajace sie osoby w ramach zamachow terrorystycznych tez tlumacza to religia lub honorem - to jest FANATYZM, fanatyzm jak wiadomo jest choroba psychiczna, bo czym innym? identycznie mozna powiedziec o sektach i zbiorowych samobojstwach, uwazasz, ze to sa osoby zdrowy psychicznie?

Nie napisalam ze ten chlopak powinien byc z nia do konca zycia ale mogl powiadomic kogos z bliskiego otoczenia o jej sklonnosciach ona również mogła powiadomić kogoś o swoich skłonnościach ty wiedziałaś ?? bo nie sądzę, że z paru smsów i maili dowiedziałaś się pośmiertnie nagle, że t skłonności posiada

Gość w jej przypadku lęk
mógłbyć tak silny, że nie była w stanie racjonalnie myśleć. To ogromny kłopot, że osoby z tym zaburzeniem są traktowane przez nie znających się w tym temacie jak głupi frustraci, a oni chociażby chcieli czasem nie potrafią zwalczyć strachu, który mają w sobie. Nie sami w każdym razie. Ten chłopak jeśli jej nie kochał zrobił bardzo dobrze, że chciał ją opuścić, ale można kogoś zostawić bądź się rozstać. Nie wiemy jak było. Czy ją z dnia na dzień olał bez słowa i ona zwyczajnie straciła panowanie nad sobą, czy jednak nastąpiło to stopniowo i on starałam się ją na to przygotować. Łatwo się mówi komuś, kto nie zaznał takiego lęku, że przecież ma swój rozum.

ike ale ona nie matko jedyna czego nie rozumiesz? była wiadoma swojej choroby mogła ją leczyć wtedy do takiego stanu być może by nie doszło a na co cierpiała - to twoja nadinterpretacja

Gość zawsze szczery chory
jest fantazym, ale nie ludzie.

Gość hbdrhbaed
zawsze szczery chory--a fanatyzm to kto tworzy :-) zwierzeta czy ludzie :-) Ludzie owładnieni fanatyzmem sa chorzy -tak powinienes napsiać

Gość a może twoja
ty wiesz lepiej od niej co mogła a co nie. Brawo. Ja w przeciwieństwie do ciebie pracowałam z ludźmi chorymi psychicznie i wybacz ale się z tobą nie zgodzę. To co tobie się wydaje jest mało istotne. Mnie się nie wydaje, bo jeśli to co napisała autorka jest prawdą, to mam rację. Borderline to nie jest pierwsza lepsza depresja. Jeżeli przez lata udanego związku (nie wiesz kiedy zaczęło się psuć), miała poczucie bezpieczeństwa to choroba nie musiała ujawniać poważnych symptomów. Leczy się ją dopiero od niedawna, diagnozuje również, a nie wszyscy terapeuci podejmują się nawet pracy z takimi jednostkami. To nie katarek, że mogła iść do apteki. I bez obrazy, ale to ty gówno rozumiesz.

"Jak się czuje facet przez którego dziewczyna popełnia samobójstwo?" :O przecież masz dostępne setki tysiecy ludzi woolnych odmiennej płci z którymi potencjalnie możesz nawiązać kontakt i pewnie całkiem szybko trafisz na kogoś kto ci pasuje o ile wiesz czego chcesz i jesteś kimś interesującym raczej zamiast zabijać się to trzeba polecieć do psycholga żeby się leczyć z chorej miłości "Podobno pisała do niego smsy zanim to się stało a on ja olał.... " przecież to jawna manipulacja emocjonalna na któą nie należy sie dać łapać... a najlpeiej by było zawiadomić policję/rodzinę/znajomych że takie smsy przysyła i sprawa załatwiona "o jest po prostu prawdziwa miłość" każda jest prawdziwa bo miłość to hormony więc jak są to są prawdziwe 🖐️ "ydaje mi się,że w dzisiejszych czasach naprawdę ludzie mają o wiele słabszą psychikę niż kiedyś.. " kiedyś ludzie się raczej nei rozstawali bo w wieku lat 13 dostawałaś meża z układu rodzinnego i koniec 🖐️ " oznacza chorobę psychiczną, popełnia się je z przeróżnych przyczyn, od honorowych, bo ukrócenie sobie cierpienia w chorobie." miłość jest choroba psychiczną skrajna religijność też można się zgodzić ze z przyczyn życiowych z których nie ma wyjścia typu stadium terminalne raka w którym morfina nei pomaga

Gość zolza jakich malo
zawsze szczery chory jest fantazym, ale nie ludzie.

z nią pracowałaś?? ją diagnozowałaś ?? nie tyle w temacie

Gość zolza jakich malo
zawsze szczery chory jest fantazym, ale nie ludzie. chory może być tylko organizm żywy sorry*

Gość rozumiem za to ike że ty
tak? Byłaś, widziałaś i swoje wiesz? Nie wydaje mi się. A chorzy na borderline są do siebie bardzo podobni. Można ich tylko podzielić na dwie grupy. Tych co niszczą innych i na tych co niszczą siebie. Taka jest różnica. A dopóki nic nie dowiesz się w tym temacie nie osądzaj innych.

jeden pies jak powinienem napisac - wiadomo o co chodzi w ogole nie wiem o czym tu dyskutowac - naturalne czyli zdrowe objawy to wrodzony instynkt samozachowawczy, jesli go nie ma, bez wzgledu na przyczyny - to oznacza chorobe psychiczna wyjatek: jak pisalem faktycznie osobno nalezy rozpatrywac cierpiacego na wykanczajaca chorobe psychiczna lub kogos poddawanego torturom - ale on tez za zdrowego po torturach uchodzic nie moze, skoro stracil .........slowo, ktorego napisac nie moge:-)

Gość fanatyzm żyje w ludziach
ale nie każdy mu się poddaje z własnej woli. Jest coś takiego jak manipulacja.

czytałam temat w odróżnieniu od ciebie nie snuję teorii z dupy wziętych

[zgłoś do usunięcia] fanatyzm żyje w ludziach ale nie każdy mu się poddaje z własnej woli. Jest coś takiego jak manipulacja. oczywiscie, manipulacji w takim wypadku poddawane sa osoby chore psychicznie, a manipuluja inne osoby chore psychicznie - to jasne

Gość ale czy ja próbuję powiedzieć
że autorka nie była chora? Nie, była. Nie chcę jednak by wszystkich samobójców wrzucać do jednego worka. Gdyby to było takie proste wszystko. Żałuję, że nie jest.

Gość rozumiem że każda
osoba, która poddawana jest od wczesnego dzieciństwa manipulacji jest chora psychicznie? Ciekawa teoria. Rodzi się taka mam rozumieć?

rozumiem że każda osoba, która poddawana jest od wczesnego dzieciństwa manipulacji jest chora psychicznie? Ciekawa teoria. Rodzi się taka mam rozumieć? na pewno wiesz co chciales napisac? nie rodzi sie tak tylko jak napisales - poddawana jest od wczesnego dzieciństwa manipulacji