Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocham NFZ...

Tebletki dobierane metodą prób i błędów... paranoja...

Polecane posty

Gość Kocham NFZ...

Powiedzcie mi czy Wam lekarz (zaznaczam, lekarz, który ma podpisaną umowę z kasą ch.) dobiera tabletki metodą prób i błędów? Mi na początku dał novynette no to miałam migrenę, póżniej cilest problemy z samopoczuciem. Następny lekarz dał mi harmonet i mam na twarzy istną plagę krostek. Żadnych badań przy tym... (oprócz standardowego jeśli tak mogę nazwać). Mam ochotę tych ludzi porządnie opieprzyć. Czy mam ich prosić o badania? Czy po prostu wybrać się prywatnie i może tam mi ktoś łaskawie da jakieś skierowanie na badania...

Gość jak sie nie ma co sie lubie...
jesli cie stac na takie wizyty to widaomo, ze lepiej prywatnie

Gość bbb111
nie zgadzaj się na takie eksperymenty...w ten sposób lekarz rujnuje ci całą gospodarke hormonalną. Moją kuzynke doprowadzili do takiego stanu (ma 19 lat) ze dziewczyna po klinikach sie leczy bo grozi jej bezpłodność . lekarz ma obowiązek zrobić poziom hormonów jesli kilka różnych tabletek ci nie służy. tylko musisz z nimi ostro bo biora kase z NFZ cholera za nic!!! Powodzenia

Gość żadne badania nie wykażą
jakie tabletki będą dla ciebie najbardziej korzystne. To hormony przecież. Wszystkie mają podobny skład a za zadanie uniemożliwić zajście w ciążę. Więc zawsze bedzie przepisywanie metodą prób i błędów aż w końcu trafisz na takie, których skutki uboczne będą dla ciebie najmniej uciążliwe. A jeśli wszystko nie będzie ci pasowało, to nie zażywaj. Niestety niektóre kobiety ich nie tolerują...

Gość Kocham NFZ...
Ale czy mogę tak po prostu powiedzieć, że chcę badania na poziom chormonów?

Gość no bardzo mi przykro
ale robienie badania na poziom hormonów teraz w twoim przypadku nie ma juz żadnego sensu , takie badania lekarz powinien zlecic zanim przepisał jakiekolwiek hormony , bo już "twoich" hormonów w organiżmie nie ma , są sztuczne z tabletek , niestety taki chory kraj że przepisują "na oko"

Gość Kocham NFZ...
I teraz pójdę powiem jej o krostakch da mi znowu inne... Co za kraj...

ja rowniez bralam tabletki mam 20lat, bralam je od 17 do 19 r.z. teraz jestem sama wiec nie biore ich i powiem tak, moze i schudlam bo po tabletkach przybylo mi jakies 3 czy 4 kg ale!! coraz czesciej przed okresem i w ogole w sumie okres nie ma znaczenia, coraz czesciej pojawiaja mi sie krostki na buzi ktorych wczesniej podczas brania tabletek nie mialam! nie wiem czy to od tego ale jak bralam tabletki to buzie mialam idealna:( moje tabletki tez zostaly przypisane mi od tak z glowy, pierwsze lepsze

Gość Kocham NFZ
Ja już miałam 3 razy dobierane i teraz znowu mam zmieniać. Chyba pójdę prywatnie zapytać. To jest męczące. Owszem zawsze miałam krostki, ale nie aż takie. Jedynie znikają mi jak mam przerwę. Moim zdaniem ewidetntnie wina tabletek.

ja mam narazie spokoj bo faceta nie mam wiec o zabezpieczeniu nie mysle bo nie sypiam z nikim wiec problem z glowy ale problem sie pojawi kiedy sie pojawi ON bo ja nie chce znowu sie bawic w branie tabletek, bo wiem ze przytylam, mialam niezle bole glowy, jakies dreszcze cos, wole juz w to nie wchodzic drugi raz bede myslec albo o zastrzykach albo o plastrach, nic innego nie biore pod uwage

Gość aaaMonika
To może czas pomyśleć o odstawieniu tabletek i np zainwestować w lady comp lub pearly skuteczność podobna a nie obciąża organizmu albo jakieś środki z mniejszą ilością hormonów nie wiem plastry krążki dopochwowe

Gość to nie ma znaczenia
czy plastry czy krążki dopochwowe , wszędzie są hormony chocby i znikome ilości , ja brałam i pigułki i miałam założony krążek , jak tyłam przy pigułkach tak samo przy krążku , nie wszystkie kobiety też tolerują te najnowsze pigułki gdzie jest mała ilośc hormonów

Gość Kocham NFZ....
Jeszcze jedno: jak Wam gin tak przepisywał na oko to mniej więcej ile razy zmieniałyście tabletki?

a g n i e s z k a _ Żadna róznica, czy będziesz stosować plastry zastrzyki czy tabsy, we wszystkich tych środkach są hormony, jedyna róznica,że plastry i zastrzyki nie obciążają wątroby, a reszta tak samo. Do autorki-żadna gwarancja,że prywatnie dostaniesz skierowanie,powiem Ci tak, ja zrobiłam na własny koszt poziom hormonów, a resztę badań na skierowanie.Zresztą jak dostaniesz od prywatnego skierowanie to i tak musisz płacić, więc co za różnica. Na NFZ nie dają bo twierdzą, że to za drogie badania. Zrób sama i wszystko będziesz wiedzieć, a z wynikami dopiero idź do gina.

Gość Justyna8686
No niestety jak hormony ci nie służą to lepiej zastanowić się nad czymś innym. Ja podobnie jak ty nie mogę brać hormonów i dlatego kupiłam sobie Pearly A jak nie komputer cyklu to gumki albo NPR Niestety innych metod niehormonalnych nie ma

Gość mi lekarz prywatnie
przepisał mi takie , do jakich namówiła go pewna firma farmaceutyczna , więc nie zawsze prywatnie znaczy lepiej. Najlepiej popytaj wśród znajomych o dobrego ginekologa