Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lady in fuckin black dress

bycie singlem- ilez mozna???

Polecane posty

przychodzi wlasnie taki jesienny wieczor i czlowiek ma dosc :( i guzik prawda ze jak sie ma duzo pracy to sie nie mysli o milosci. mysli sie i to jeszcze wiecej.

Gość anette_5
Masz rację,święta prawda!

Gość do końca świata i jeszcze
dłużej

moj kumpel tez tak ma - 33 lata i zero powaznego zwiazku a jeszcze mniej szans na jakas fajna dziewczyne :P prawdopodobnie tez dziewic ale nie mam serca o to pytac :P

to Twoja definicja. z ang, single -> jeden, pojedynczy, jednoosobowy. tam nie ma nic powiedziane o osobowisci, singiel to singiel, i basta,

Gość noooobrzydki
bardzo dobrze powiedziane!

Gość do tej w p...sukience
nie masz racji! tego słowa nie należy traktować dosłownie. Singiel to ktoś kto wybrał życie solo - w sensie statusu prywatnego. Osoba, której nie trafił się facet czy babka - mimo, iż tego chcieli - to stary kawaler lub stara panna - tak! tak! - nie rzucać się, bo nie ma po co! Singiel to człek zadowolony (najczęściej) z życia, funkcjonujący samodzielnie i niezależnie, mający pracę, znajomych, pasje - może mieć dzieci.

smieszne :) ale to ze nadal nim jestem nie oznacza ze jestem bez energii i stronie od facetow. mam duzo energiiiii :) ale kazdy ma swoje granice.

ja nie jestem stara; poza tym troche zrozumienia! generalnie jestem zadowolona z zycia; jestem samodzielna, mam prace, zajecia, znajomych i przyjacioł. mam tez pasje. +jestem sama. Czy teraz zaliczam sie do singli? tak czy siak, nie po to pisze, zeby rozroznic singla od panny czy kawalera.

Gość anette_5
lady-ja też tak mam!Bo w większości już zajęci,albo z 2-go rzutu czyli po rozwodach!:(

no i siedzisz sobie zawalona robota iw domu, wyjsc nie mozna ale milo gdyby ktos bylo obok Ciebie. a tu dupa

stara czy młoda - ale panna - sama, samotna, nie chcąca taka być, chcąca to zmienić, nie zadowolona z tego stanu rzeczy... singiel takich problemów nie ma - nie odczuwa samotności, bo mu owo bycie solo odpowiada - to wybór, nie dopust!

Gość anette_5
No i co zrobisz?!Ach gdzie te chłopy!Robota nie zając w przeciwieństwie do nich!Z nimi zle,bez nich jeszcze gorzej!:(

w pewnym sensie to tez byl moj wybor. lepiej byc sama niz z "byle kim".

no właśnie na tym polega różnica - singiel nie odczuwa braku tej drugiej osoby, wręcz przeciwnie - jest z tego zadowolony, bo to wybrał. Prawdziwemu singlowi "ogon" przeszkadza.

nie - to selekcja - obojętnie - negatywna czy pozytywna.. tu chodzi o świadomy wybór

Gość dobra. zmieniam temat zycie
samotnej dziewczyny. ilez mozna?:) ale tak czy siak, samotnosc mi nie pasi; nie jestem samotna ale sama. to mnie troche uwiera.

Gość bfbf
nudzi sie wam, dzieci...

Gość Sexy Vampire
Będąc sama przynajmniej masz pewność, że twój ukochany nie pieprzy się właśnie z inną :(

prawdziwy singiel decyduje, a nie godzi się... Ma świadomość, że jak zechce - nie będzie sam. To się wiąże najczęściej z dużym poczuciem własnej wartości.

> sexy racja, singiel żyje w komforcie psychicznym TAKŻE z tym związanym, jest dzięki temu totalnie wyluzowany

"w pewnym sensie to tez byl moj wybor. lepiej byc sama niz z "byle kim"." a to twój wybór? nie do końca... raczej wpłwu zasad społecznych i biologii kobiety bardzo przebierają w facetach... więc o ile doszłaś do czegoś to biorąc pod uwagę, że mało ludzi dochodzi a facet nei patrzy przeważnie na kobietę przez takie pryzmat masz pecha bo brakuje kandadatów :P możesz jeszcze przerobić biologiczne wymagania i jak to się mówi spuścić z tonu :P

Gość single mają brudne plecy

ok, poddaje sie- widocznie nie jestem az tak dlugo sama i nie jestem na tyle uprawniona do mowienia o sobie singiel:) po prostu zły dzien. i nie nudzi sie, bo mam duzo pracy, ale jednym okiem zagladam tu a drugim pracuje.

a propos brudnych pleców.. nie masz racji - to prymitywne, wsiowe rozumowanie jeśli nie wiesz - są takie szczotki, z dłuuugą rączką, często w kształcie łabądka, nimi właśnie myje się plecy, przy okazji masując i stosując peeling (jeśli zastosujesz odpowiedni shower)...