Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dgdfg

Szukam nie cuchnącego płynu do mycia noworodka

Polecane posty

Gość dgdfg

Ale chyba cud musiałby się stać. Nie znoszę tych przeperfumowanych, niby zapachem pudrowym, niemowlęcym, płynów do ciała i włosów noworodka typu J&J Top-To-Toe, Hipp bio, Mustela. Z niepachnących znajdowałam dotąd tylko takie od wyższego miesiąca życia. Czy może jednak któraś z Was natrafiła na coś bezzapachowego?

Gość bbb111
idz do apteki....OILATUM czy jakos tak...super nawilza tylko drogi jest. ponad 30zl za butelke chyba 200ml

Gość dgdfg
No właśnie zamierzam używać coś podobnego jak Oilatum ale takie emolienty chyba nie są dla najmłodszych dzieci, w każdym razie żadnych danych o tym nie znalazłam. A ty używałaś może dla noworodka?

Oilan jest odpowiednikiem oilatum i o połowę tańszym (te same właściwości). A jest nawet mniej perfumowany niż Oilatum.Balneum jest jeszcze bezzapachowe. Też z emolienów.

w oilatum kapie sie noworodki jak najbardziej u mnie w szpitalu gdzie rodzilam maluszki byly kompane w tym plynie,polecam bardzo wydajny

Gość nununununununun
ja tez kostka do mycia oilan

Gość Oilatum jest
jak najbardziej dla noworodków!!!

Gość dgdfg
No pisząc o czymś podobnym do Oilatum" dokładnie właśnie Oillan miałam na myśli. Mam wypróbowane i uważam za rewelacyjne chociaż trudno je dostać. Ale czy można myć tym dziecko dosłownie od pierwszych dni?

Gość dgdfg
Aha! To wrócę do polowania na to co radzicie! Dziewczyny, bardzo, bardzo wam dziękuję!!

Trudno dostać? Każda apteka sprowadzi na drugi dzień. Ja używam od pierwszych dni życia (tak, można) do teraz, crka ma 13,5 miesiąca. U nas jest w każdej aptece a jak nie ma, to awsze sprowadzą od ręki.

Gość dgdfg
Fakt, jeśli nie znalazłam na półce (a od paru miesięcy nie ma np mniejszego balsamu), to odchodziłam z kwitkiem zamiast pytać. To już mam jasność i olewam te cudowne J&J i podobne. Jeszcze raz bardzo dziękuję, Kasiu i ngLka (zwłaszcza tobie, ngLka, za utwierdzenie w przekonaniu że ten polski Oillan jest w zupełności tym co skórze maleństwa potrzebne)!

sprawdz kosmetyki weleda baby, nie sa calkiem bezzapachowe,pachna tak troszke ziolowo. Ceny podobne jak Oilatum