Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkaa s

blagam pomocy!!! ZGLOSZENIE DO ALLEGRO O NARUSZENIU ZASAD! jak to zrobic

Polecane posty

Gość zalamkaa s
a wiecie moze czy za ekspertyze w PUMIE sie cos placi??

Natkaa__ - no właśnie... więc precyzyjnie... To teraz przejdźmy dalej: jeżeli zgłosi niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową i wskaże na brak cech fizycznych rzeczy skutkujący nieprzydatnością do użytku zgodnego z przeznaczeniem, to sprzedawca poniesie wszelkie koszty z tym związane. Jeśli nie uzna reklamacji, to sprawa w sądzie cywilnym. Zgadza się? :)

Gość blokers teraz ty wez nie
nie ma sensu ekspertyzy w pumie bo ten czlowiek nie sprzedaje podrob jesli wyslesz reklamacje i on ja bedzie chcial odrzucic to wykonaja taka ekspertyze za darmo.w przypadku butow jest wlasnie ten problem ze firmy czesto zaslaniaja sie niewlasciwym uzytkowaniem butow i odrzucaja wtedy wydaja ekspertyze. jak skorzystasz z gwarancji on pewnie odda do producenta a producent albo sie przychyli albo wyda ekspertyze ze np. niewlasciwie uzywane byly.

Gość Natkaa__
Napewno się płaci, ale jak się postarasz to wszystkie koszty zostaną Tobie zwrócone, przeczytaj sobie ten link: http://forum.gazeta.pl/forum/w,650,64220089,0,Kliencie_dochodz_swoich_praw_.html

Gość załamkaa s
no to cholera mam isc do tej PUMY?? zeby ocenili czy to podroba?? co mam najpierw zrobic?? BO juz sie pogubilam:(

Gość Natkaa__
Tak, wtedy już tylko sprawa w sądzie, ale najbardziej skuteczną metodą jest napisanie do sprzedającego bardzo treściwego meila, zawierającego po kolei wszystkie kroki jakie podejmie autorka. No naprawdę działa, a najbardziej założenie sporu poprzez allegro.

Gość Natkaa__
Najpierw załóż spór na allegro i zaczekaj na odpowiedź, to najbardziej oficjalna i skuteczna metoda, jeśli nie pomoże po kolei PUMA, rzecznik praw konsumenckich.

zgadza sie ale jest pewna instrukcja ETS(nie pamietam numeru musialbym poszukac) ktora mowi ze to konsument musi wskazac konkretna wade i ja udowodnic co jest prawie niemozliwe wiec w sadzie powolujac sie na niezgodnosc z umowa raczje ma niewielkie szanse. przyklad autentyczny kupujacy kupil rakiete do tenisa ziemnego zlamala sie jednak musial udowodnic ze zlamala sie dlatego ze material posiadal wade.ciezar udowodnienia wady spoczywal na konsumencie i jesli by udowodnil to zostaloby to uznane ze wada istniala z chwila wydania.jednak samo zlamanie rakiety nie jest rownoznaczne z tym ze miala wade. to dosc skomplikowane kwestie nie chce mi sie tlumaczyc nie jest to takei proste jak sie wydaje ze zespulo sie to niezgodne z umowa bo sa towary ktore nie sposob aby dzialaly 24 miesiace czy nawet 6.

Gość załamkaa s
fote wysle kiedy indziej:D:) wiec w najblizszym czasie mam isc do PUMY, do sklepu zeby ocenili czy podroba, to zrobia za darmo czy musze placic??

Gość Natkaa__
Meila tak jak list polecony można wysłać z potwiedzeniem odbioru ;)

potwierdzenie odbioru emaila można sobie napisać korzystając z windowsowego Notatnika, jeśli wie się jak. To nie dowód. Poza tym email musiałby być podpisany podpisem elektronicznym :P

Gość załamkaa s
cholera ale ten but makabrycznie wyglada:( jeden popekany, i ma widoczne linie zginania nawet jak but stoi nieruszany, rozumiecie?? jak sie chodzi to sie but zagina i na jednym zostaly te zagiecia a na drugim materiale nie widac tego

Gość Natkaa__
Poproś żeby sami ocenili, jeśli powiedzą że jednak oryginał nie wydawaj kasy na ekspertyzę, jeśli jednak będą mieli wątpliwości, zleć ekspertyzę, aby mieć to na piśmie. Swoją drogą, że sprzedawcy się chce bawić się i szarpać o te 130 zł.

Gość Natkaa__
Widzę, że Ciebie cięzko zaskoczyć ;)

nie zakaldaj zadnego sporu nikt tego nie czyta a po 90 dniach automatycznie sie konczy to bubel. w zalozeniu centrum sporu mialo byc powiazane z systemem komentarzy tzn. jesli spor sie nie rozstrzygnal i sprzedawca otrzymal zwrot prowizji to kupujacy mial miec blokade wystawienia komentarza czyli mial pewnego nega ale allegro sie z tego wycofalo. centrum sporu tak samo jak przycisk zglos naruszeni zasad nie dziala nie zawracaj sobie tym glowy recze ze to nic nie da bo ten konkretny sprzedawca sie tego nie wystraszy.to tylko taka psychologiczna zagrywka na ludzi co maja ponad 10 tys. komentayrz nie dziala. zreszta ten sprzedawaca ma konto ssvip wiec jemu admin nie moze dac ostrzezenia tylko i wylacznie przelozony konsultantow.

Gość załamkaa s
ok czyli pojde w najblizszym czasie do pumy, a co to jest dokladnie ekspertyza?? :p a jesli okaza sie oryginalne to mam je wyslac sprzedajacemu z reklamacja, tak??

pisalem ci na wstepie rob tak jak tam radza czyli wyslij reklamacje wraz z butami!! ja doradzam na podstawie gwarancji blokers na podstawie niezgodosci z umowa jak przeczytasz czym sie to rozni to zdecyduj. odrzuci trudno bedziesz dalej dzialac na razie to kazdy rzecznik powie ci ze musisz buty wyslac a jego przekona do tego aby najpierw zapoznal sie z towarem.

Gość załamkaa s
jestem ciezko kapujaca bo jestem chora:( grypsko mnie dopadlo, siedze przed tym kompem z katarem i bolem glowy ale zawzielam sie dzieki wam:) bardzo sie ciesze ze mi doradzacie co mam robic, bez was to bym nie dala rady

Gość załamkaa s
oj nozka skrecona:( bedziecie na tym forum za kilka dni??

Gość załamkaa s
to opowiem wam co wyszlo w tej pumie

Gość Natkaa__
Tak, widziałam sama czasem się blokersuję:p Jeśli buciki bedą oryginalne odeślij je z pismem reklamacyjnym koniecznie ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru

Gość Natkaa__
lodziki nie, ale "te sprawy" czasem :P

Gość załamkaa s
aha rozumiem, a jak napisac ta reklamacje?? jaka tresc i jak napisac o tych wadach??