Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkaa s

blagam pomocy!!! ZGLOSZENIE DO ALLEGRO O NARUSZENIU ZASAD! jak to zrobic

Polecane posty

Gość nfnhfyfhdhfa
Oto jeden z negatywów wystawionych przez kupującego Uwaga!!! Kupiłem buty. Porażka. Buty w dwóch widocznych odcieniach chodzę w butach bo nie mam wyjścia ale jestem niezadowolony i niemożna wymienić. KOSZMAR!!! Odpowiedź sprzedawcy. Ten model butów jest zrobiony z przecieranej skóry i ma to do siebie,że odcienie koloru są różne.Żaden sklep nie wymieni towaru bez paragonu i każdy normalny,myślący człowiek o tym wie! CIEMNOGRÓD!!! Pisze o paragonie,więc czy noszone czy nie powinien wymienić,a co z nimi zrobi to już jego problem.Jest gwarancja producenta niech się zgłosi tam gdzie nabywa towar,albo do producenta,chyba,że sprzedaje faktycznie podróbki.

Gość michau wez nie pierdol
rzecznik tez powie ci ze buty musisz odeslac odeslij za potwierdzeniem odbioru przeciez ci ich nie ukradnie opamietaj sie. zreszta jak ukradnie to zglaszasz na policje potwierdznie nadania paczki z butami masz.pytaj na forum allegro a nie tutaj bo sie chuja znaja ale pisza zreszta w innych dziedzinach jest podobnie.do rzecznika mozesz isc powie ci to samo co ci napisalem a sprzedawca go i tak oleje. od poczatku zle zrobilas zamiast grozic kombinowac nalezalo normalnie zlozyc reklamacje a w przypadku odmowy dopiero myslec co dalej..

michau wez nie pierdol - nie reklamację tylko niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową. Wraz z pismem nie powinna wysyłać butów. Po otrzymaniu zgłoszenia sprzedawca powinien wezwać do dostarczenia butów. Wysłanie butów wraz z pismem nie odniesie skutku bo sprzedawca będzie twierdził, że buty dostał ale bez pisma więc je wyjebał bo były śmierdzące. 🖐️

Gość michau wez nie pierdol
jesli to fh-lider to po komentarzach widze ze bedzie ciezko ale swiadomie sie decydowalas na zakup od niego. polecam napisac tu http://www.allegro.pl/phorum/list.php?f=298 potem zastosowac sie do tego co poradza czyli to co ci napisalem wyslac buty z opisem usterki i wyslac mu link do tematu na maila. tylko na forum allegro nie wolno podawac numerow aukcji ani nikow.

Gość załamkaa s
ktos pytal wiec odpowiadam, mam 20 lat.. ale jak tu sie nie wkurzyc skoro gosc mnie olal i sam zaczol mnie straszyc pierwszą! ja mu napisalam grzecznie wiadomosc o butach, zeby cos z tym zrobil i wogole to najechal na mnie ze nie uwzgledni reklamacji a potem mnie straszyl Sadem , on, nie ja, ja go dopiero potem zaczelam straszyc bo juz mnie wpienil totalnie:(

Gość załamkaa s
dziekuje za link do forum allegro, nawet nie wiedzialam ze takie cos istnieje:)

Gość blokers teraz ty wez nie
pierdol. juz pisalem ze niezgodnosc z umowa polega na wskazaniu konkretnej wady co bedzie niemozliwe. butow nie moze wyrzucic bo nie sa jego wlasnoscia musialby wyslac informacje ze bedzie naliczal oplaty za magazynowanie.gdyby wyrzucil musialby jej dac nowe a opis reklamacji moze mu wyslac na maila jesli uwaza ze w butach nie wystarczy. jesli gosc sie nie zna na prawie to mozna sprobowac z niezgodnoscia z umowa ale musisz madrze napisac reklamacje w co watpie.popytaj na allegro to ci napisza co i jak mnie sie nie chce ale nie sluchaj tych bredni ktore tu ci radza bo juz zle na tym wyszlas. na rozpatrzenie reklamacji ma 14 dni od momentu otrzymania butow wiec dobrze wyslac za potwierdzeniem odbioru jesli nie odpowie znaczy ze uznal to co chcialas

Gość zaczĄł
naucz sie pisac :o

blokers teraz ty wez nie - a zgłoszenie "reklamacji" o której piszesz, to niby na czym ma polegać? Na samym wysłaniu butów? :D Nie chce mi się z Tobą dyskutować ma ten temat bo nie przyjmujesz żadnych argumentów tylko ślepo chcesz brnąć w kierunku rękojmi, co jest dla autorki topicu znacznie bardziej niekorzystne niż opcja opisywana przeze mnie. 🖐️

Gość załamkaa s
dobra, ja mam teraz wazniejsze problemy na glowie niz ortografia:O probuje cos na tamtym forum napisac jak to zrobic, jak zlozyc ta reklamacje

sprzedawcy jak i kupujacy sa rozni wiec ja go nie bronie z tego co przeczytalem(nie czytalem calosci) uznalem ze go straszylas i za to wystawil nega.jelsi nie uzna reklamacji to wtedy mysl co dalej z butami roznie bywa wiec dla mnie to nie jest oczywiste ze ja uzna. moze nadszarpniecie wizerunku na forum allegro go skloni do zmiany zdania zreszta tam OBIEKTYWNIE ocenia ludzie ktorzy tam pisza czy powinien uznac na podstawie tego co oboje napiszecie czy nie. jesli beda po twojej stronie to pomoga ci w przypadku nieuznania reklamacji i powiedza co i gdzie trzeba zrobic. zreszta z reguly wiekszosc tam piszacych stoi po stronie konsumenta wec nie masz sie czego bac.sprzedawcy maja swoje forum i tam nie napiszesz bo jest niedostepne dla kupujacych.

wiesz co blokers przeczytaj to an co sie powolujesz rekojmia nie dotyczy konsumenta wcale!!!! poniewaz zostala rekojmia z kodeksu cywilnego(art.556-580) zastapiona specjalna ustawa.rekojmia dotyczy tylko i wlacznie firmy konsument nie moze sie na nia powolac bo ma niezgodnsc z umowa ktora wylacza rekojmie. w ustawie http://www.mg.gov.pl/NR/rdonlyres/02CDFF11-4217-4078-A37A-240588C1EDBF/16575/Ust_o_szczegol_warunkach_sprzed_konsumenc_tekst_je.pdf paragraf 4 4. Do sprzedaży konsumenckiej nie stosuje się przepisów art. 556-581 ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 r. - Kodeks cywilny (Dz.U. Nr 16, poz. 93, z 1971 r. Nr 27, poz. 252, z 1976 r. Nr 19, poz. 122, z 1982 r. Nr 11, poz. 81, Nr 19, poz. 147 i Nr 30, poz. 210, z 1984 r. Nr 45, poz. 242, z 1985 r. Nr 22, poz. 99, z 1989 r. Nr 3, poz. 11, z 1990 r. Nr 34, poz. 198, Nr 55, poz. 321 i Nr 79, poz. 464, z 1991 r. Nr 107, poz. 464 i Nr 115, poz. 496, z 1993 r. Nr 17, poz. 78, z 1994 r. Nr 27, poz. 96, Nr 85, poz. 388 i Nr 105, poz. 509, z 1995 r. Nr 83, poz. 417, z 1996 r. Nr 114, poz. 542, Nr 139, poz. 646 i Nr 149, poz. 703, z 1997 r. Nr 43, poz. 272, Nr 115, poz. 741, Nr 117, poz. 751 i Nr 157, poz. 1040, z 1998 r. Nr 106, poz. 668 i Nr 117, poz. 758, z 1999 r. Nr 52, poz. 532, z 2000 r. Nr 22, poz. 271, Nr 74, poz. 855 i 857, Nr 88, poz. 983 i Nr 114, poz. 1191, z 2001 r. Nr 11

nie macie pojecia to po chuj jej radzicie. bedzie te buty wysylac 5 razy bo jej beda odrzucac ze wzgledow formalnych reklamacje bez takich ignorantow az wiecej zaplaci za przesylki niz buty sa warte. autorko nie kieruj sie tym co ci napisali bo w 90% to sa glupoty nie majace nic wspolnego z obowiazujecym prawem kazdy cos gdzies slyszal ale nie bardzo wie co :D

Gość załamkaa s
napisalam mu pierwszego maila ze but jeden caly popekal a on ze uwzgledniaja reklamacje ale tylko i wylacznie wady fabryczne, ja mu na to ze but zniszczyl sie przy noszeniu i ze jeden wyglada zupelnie tak jakby byl nie oryginalny ale grzecznie i normalnie to pisalam to on wtedy mi odpowiedzial ze za to ze pisze o nieoryginalnosci butow to moze sie to dla mnie skonczyc Sadem! i ze z tego powodu reklamacji nie uwzgledni! wtedy z chlopakiem dzwonilismy do niego a on ze zegna, ze nie bedzie zadnej reklamacji, a jak sie rozlaczyl to za niedlugo byl koment negatywny od niego, czujecie co za kretyn?? wiec to on pierwszy zaczol mnie straszyc

Gość załamkaa s
uff dziekuje wam ogromnie za pomoc wasza, sie naczytalam, ale teraz przynajmniej wiem co i jak, na tym forum allegro napisali mi tylko zebym zadzwonila do rzecznika i ze oni czasem sami wysylaja upomnienia takim firmom

Gość załamkaa s
allegro odpowiedzialo za zgloszenie: Dziękuję za sygnał. Bardzo mi przykro, że miała miejsce tak nieprzyjemna sytuacja. Pański Kontrahent otrzymał od nas oficjalną prośbę o jak najszybsze wyjaśnienie problemu. Jednocześnie warto podjąć kolejną próbę wyjaśnienia sprawy poprzez bezpośredni kontakt z Pańskim Kontrahentem. Równocześnie chciałbym zaznaczyć, że zakończona aukcja w świetle prawa jest umową cywilną pomiędzy Sprzedającym a Zwycięzcą aukcji. W przypadku naruszenia przez którąś ze stron warunków owej umowy osoba poszkodowana ma prawo zgłoszenia sprawy do organów odpowiednich do rozpatrywania takich skarg (sądy powszechne lub wcześniej policja).

Gość załamkaa s
odpowiedzial ten sprzedawca! Treść wiadomości: otrzymał Pan przedmiot w pełni zgodny z opisem to wszystko w tej sprawie. widzicie jaki ciul?? ale to ze sie zniszczylo po miesiacu to juz nie wazne! co mam dalej robic

Gość kupic nowe buty w sklepie
?

Gość arahrjsybg
pierdolnąc sie w głowe

Do "blokers teraz ty wez nie" więc jaką reklamację kupująca ma złożyć Twoim zdaniem skoro uważasz, że ma niezgłaszać niezgodności towaru konsumpcyjnego z umową (co z kolei proponuję ja)?

Gość ty proponowales rekojmie
nie wiesz co sam piszesz?

Bo Ty mu trochę źle napisałaś o tych butach. Trzeba było nie pisać, że się zniszczyły, bo trochę w nich pochodziłaś, to normalne, że buty się niszczą od chodzenia:D Ale trzeba było napisać, że właśnie mają wadę fabryczną, bo popękały. Nara! Pisz co się stanie, bom ciekawa:) Sama dużo kupuje i sprzedaje na allegro, tak wiec interesują mnie topicki na te tematy.

Gość Natkaa__
Zanim zaczniecie mącić dziewczynie, to może najpierw sprawdźcie swoje rewelacje, sprzedaje na allegro od ponad roku jako firma, 10 dni jest na zwrot ale w stanie NIENARUSZONYM I ORYGINALNYM OPAKOWANIU na własny koszt bez podania przyczyny, natomiast w tym wypadku proponuję tak jak poprzednicy udać się do rzecznika, zasięgnąc wiedzy w Pumie (najlepiej oddać buty do ekspertyzy), reklamacja należy się Tobie bez gadania! Odsyłasz buty w opakowaniu, z pismem reklamacyjnym do sprzedawcy, ma on obowiązek poinformować Cię w ciągu 14 dni o postępie.

Gość Natkaa__
Tak - racja, miałam na myśli że nie może ich oddać powołując się na tę zasadę jak buty były używane ;)

choc raz blokers cos madrego napisales :D