Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamkaa s

blagam pomocy!!! ZGLOSZENIE DO ALLEGRO O NARUSZENIU ZASAD! jak to zrobic

Polecane posty

Gość do Tym razem to znowu ja/
Wez nie gadaj glupot. Owszem, mozna zwrocic rzecz kupiona w internecie do 10 dni jednak rzecz musi byc NIEUZYWANA !!! A autorka chodzila w butach, wiec ta zasada jej niedotyczy. Natomiast gwarancja i reklamacja jak najbardziej. Jak ALLEGRO nic nie zdziala autorko pisz do rzecznika praw konsumenckich.

A więc gwarancja na buty to lipa? Koledze podeszwa w bucie (nie wiem jakiej firmy, bo dla mnie to bez znaczenia) za 230 zł pękła po tygodniu i oddał je i dostał kasę (nie mógł jej darować i się nie dziwię) choć buty nie były na gwarancji i musiał się użerać ze sprzedającą, ale to było w realu, choć uważam, że to bez znaczenia, bo tutaj tez jest sytuacja kupujący - sprzedający, tylko nie twarzą w twarz.

Gość załamkaa s
no tak, chodzilam juz w nich ale ten cham powinien zareagowac! mam paragon, powinien cos z tym zrobic, naprawic, zwrocic, wymienic:( a jak sie pisze do rzecznika praw konsumenckich i ajk moge go tym postraszyc?? (jak to ujac zeby koles wiedzial ze znam sie na tym i ze nie odpuszcze)

A czy Ty masz tą gwarancję czy tylko w aukcji taki napis jest...

Gość załamkaa s
na aukcji tylko jest taki napis, a do zwrotu potrzebny jest paragon, to znaczy ze nie mam szans?? :( w ccc wymienialam buty to potrzebowali tylko paragonu:( nie dawali gwarancji

Kurwa, żal mi Cię dziewczyno więc napiszę z dobroci serca... Zgłoś temu sprzedawcy (pisemnie, za potwierdzeniem odbioru) niezgodność towaru konsumpcyjnego z umową i opisz co Ci się rozjebało żądając wymiany rzeczy na wolną od wad. Finito. 🖐️ Mam nadzieję, że rzeczywiście fajna jesteś bo nie lubię być oszukiwany :P

Gość załamkaa s
mam temu gosciowi pisemnie cos wyslac na jego adres, znaczy nie cos tylko to co pisales, niezgodnosc towaru?? cholera no nie znam sie na tym:( a nie podaruje mu:( szukam o tych prawach konsumenta

Uwaga!!Bardzo nierzetelny sprzedający,mówi o bezproblemowych zwrotach a butów nie przyjmuje bredząc o ich 'znoszeniu'.Oszukuje ludzi i wmawia im naruszenie umowy, której sam nie dotrzymuje.Pobawiłabym się w sądy, ale nie mam na to czasu.Wstyd To jeden z komentarzy. W RAZIE ZAKUPU ZŁEGO ROZMIARU WYMIANA JEST BEZPROBLEMOWA,ALE NIE WYMIENIAMY BUTÓW NOSZONYCH (NIE ZNOSZONYCH) - TO OCZYWISTE!!! WYSTARCZY POMYŚLEĆ (JEŻELI MA SIĘ CZYM!) A to odpowiedź... Kawał chama... O ile kupujący są różni, to sprzedający powinni się wykazać odrobiną profesjonalizmu i kultury, nie sądzicie? Ale nie o to, problem był podobny, a butów nie wymienił...

Gość napisz do goscia meila
ze ma jak byk napisane na stronce ze na buty jest 1 rok gwarancji tobie buty rozwalaja sie po 1 MIESIACU i chcesz je zareklamowac! napisz, ze wybierzesz sie do biura praw konsumenta i tam nsie zajma nim i jego towarem

Gość załamkaa s
pisalam mu o paragonie i o tej gwarancji to odpisal tylko: zegnam i odrazu wystawil komentarz negatywny ciul jeden!!! ok zaraz mu wysle na maila to co mi napisaliscie, postrasze goscia chama

Rozwalił mnie ten komentarz :D Teoretycznie wszystko OK. szybka dostawa, zgodnie z kolorem, rozmiarem i modelem. Neutral dlatego, że sprzedawca nie informuje iż sprzedaje towar CHIŃSKI. :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość michau wez nie pierdol
oddac to mozna nie w ciagu 7 ale 10 dni i nie uzywane buty a towar nowy nadajacy sie do dalszej odsprzedazy.

Ten chłopak od chińszczyzny ma 88 pozytywów i jednego chamskiego, obraźliwego negatywa od tego gościa, choć on go nie obrażał...

co do meritum to wysylasz buty tylko nei za pobraniem w pismem w ktorym opisujesz usterke i powolujesz sie albo na gwarancje albo na niezgodnosc z umowa on otrzymuje i uznaje lub nie. odeslij z kserem dowodu zakupu oryginal zostaw. nie wierze ze jeden but jest opryginalny a drugi nie to brednia a sprzedawca z tyloma komentarzami nie sprzedaje podrob.

Gość załamkaa s
taki wystawil komentarz: "Niestety nie polecam! użykownik bez kultury,wulgarny,nie zasługojący na inny komentarz jak tylko Negatywny" ciul! napisalam mu maila i go ostro postraszylam rzecznikiem praw konsumenta, moze odpisze zaraz to wam skopiuje, aha rozumiem, mam mu napisac list polecony za potwierdzeniem odbioru, juz wiem, zrobie tak

Gość o takie rzeczy pytaj na cafe
pomoc na allegro tam ci dokladnie doradza a i sprzedawca w obawie o pogorszenie wizerunku moze sie przychylic do twojej reklamacji. gorzej jak mijasz sie z prawda wtedy i on bedzie sie mogl ustosunkowac.

Gość pomarańczo przecież
przecież napisałem że się pomyliłem, nie zakumałem że buty znoszone:P raaaany,...

Gość załamkaa s
aha i postraszylam go ze handluje niezgodnie z prawem, dobrze?? jeszcze gnoj mnie straszyl Sądem, no normalnie psychol mam nadzieje ze mi sie uda tylko musicie mi w tym pomoc, dziekuje wam za tyle rad, sama nie dalabym rady:)

jak go bedziesz straszyc jakimis smiesznymi ludzikami ktorzy nie maja zadnej mocy na niego wplynac to tylko pomysli ze kombinujesz. nalezalo normalnie do rzeczy napisac reklamacje a nie bzdury w stylu rzecznikow,wujka w sadzie itd. takie straszenie wzbudza w nim podejrzenie ze chcesz go naciagnac wyslij buty z reklamacja on je odda pewnie do producenta i jesli ten uzna reklamacje to bedzie uznana jesli nie to nie. strasznie tu nic nie da jak ma 10 tys. komentarzy to takich co go straszyli mial juz na peczki. rzecznik nie ma zadnego wplywu mzoe go tylko przkonywac lub zaproponowac sprawe w sadzie polubownym ale on sie na to musi zgodzic a tego z pewnoscia nie zrobi bo od wyroku w takim sadzie polubownym przy federacji konsumentow nie mozna sie odwolac.

To odnośnie do komentarza- napisz mu, że jeśli go nie unieważni, to podasz go do sadu o ochronę dóbr osobistych. Najlepiej razem ze zgłoszeniem niezgodności towaru z umową.

dostalas paragon wiec dlaczego niezgodnie z prawem? ten czlowiek ma nik na P moze?

Gość załamkaa s
znalazlam adres numer telefonu rzecznika w mojej okolicy, co mam z tym zrobic, zadzwonic?? nie odesle mu butow bo moze mi nie zwrocic ich, sami widzieliscie jaki to debil, moge wyslac mu zdjecie butow (tak wiem to glupie) albo spotkac sie z nim osobiscie i buty pokazac, niech sam oceni

Gość załamkaa s
kurde ja juz sama niewiem:( jedni pisza zebym straszyla a zaraz ktos pisze ze straszenie nic nie da i ze nawet rzecznik nic nie pomorze:( ale but sie zniszczyl:( a on w aukcji w takim razie sklamal ze gwarancja rok a butow nie wymieni:(

niezgodnosc z umowa trzeba udowodnic tzn. wskazac wade a dopiero wtedy przyjmuje sie ze wada istniala w chwili zakupu jesli nie minelo 6 miesiecy jesli minelo to jeszcze trzeba udowodnic oprocz wady to ze istniala w chwili zakupu wiec ja bym raczej oparl sie na gwarancji. niezgodnosc z umowa ma jednak jedna zalete w przypadku uznania reklamacji sprzedawac musi ci zwrocic wszystkie koszty zwiazane z transportem towaru,demontazu itd. w przypadku gwarancji reguluja to warunki gwarancji a te sa rozne. jesli odrzuci reklamacje to moze cie obciazyc kosztami za odeslanie towaru. bez butow nigdy ci reklamacji nie uzna wiec wysylanie czegokolwiek listem jak ktos wyzej napisal jest smieszne. tu masz kilka watkow ludzi piszacych do rzeczy a nie brednie http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=298&i=975464&t=975417 http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=298&i=975426&t=975426 http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=298&i=975823&t=975796 http://www.allegro.pl/phorum/read.php?f=298&i=984670&t=984670