Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lampa naftowa

Wrocic z zagranicy czy jeszcze tu siedziec?

Polecane posty

Gość lampa naftowa

jestem zagranica juz 8 lat. Chce wrocic ale sie zastanawiam czy warto.Moze ktos sie wypowie prosze

Gość cep
z dala jak najdalej - radzę Ci

Gość lampa naftowa
cep- moze rozwiniesz troche twoja wypowiedz..?

Gość cep
jak przeglądasz prasę , neta ... o polszcze to chyba wiesz o co chodzi ...:classic_cool:

Gość lampa naftowa
no niby tak, ale tez zauwazylam ze polacy lubia narzekac...Zagranica nie jest kolorowo, ja akurat mam dobra prace- siedze w biorze niby dobrze zarabiam ale tutaj akurat jest wszystko bardzo drogie wiec ledwo wiaze koniec z koncem. A moi znajomi ci co powroclili do kraju akurat nie zaluja...wiec sama nie wiem

Gość cep
iedze w biorze niby dobrze zarabiam ale tutaj akurat jest wszystko bardzo drogie wiec ledwo wiaze koniec z koncem. to tutaj będziesz mieć .....

Gość tak mysle
"ledwo wiazesz .........." po 8 latach????? lepiej zostan bo tu juz zupelnie sobie nie dasz rady.....

Gość jestem 6 lat w UK pracuje
w biurze i jakos wiaze koniec z koncem i nie mysle o powrocie. mieszkam we wschodniej czesci kraju wiec czeka mnie praca za gora 1600zl. nie ma mowy zebym za tyle pracowala. moge oczywiscie zamieszkac w w-wie lub gdzie indziej ale skoro i tak nie moge byc z rodzina to jaka broszka czy mieszkam w w-wie czy za granica. wole tutaj. moj maz tez nie teskni za krajem i jest zadowolony z pracy. mimo ze nie pracujemy po 12 godzin dajemy rade i jeszcze odkladamy oszczednosci. nie wiem gdzie mieszka autorka ze ma tak ciezko i drogo. moze czas sie przeprowadzic? moja znajoma wrocila, tez siedzieli z mezem w uk 5 lat i zaluje. pisala mi kilka razy ze gdyby nie uparty maz ktory woli siedziec w kraju za grosze to juz by tutaj wrocila. mieszkaja u rodzicow, pieniadze przywiezione z saksow juz czesciowo wydali, na mieszkanie ich nie stac. ona nie moze znalezc pracy choc ma lepsze wyksztalcenie niz ja. paranoja. poza tym mam siostre w kraju, pracuje jako kierowniczka sklepu a i tak zmienia prace co rok, bo co jej obiecaja na wstepie czyli min 2 wolne weekendy lub prace 8-9 godzin po paru mcach zmienia sie w 0 weekendow i 12 godzin dziennie. za ta sama kase oczywiscie. ja wole sobie siedziec na cieplym stoleczku, 35 godzin w tygoniu i nikt sie nie czepia ze siedze na kafe. poczytaj wiecej opinii zanim podejmiesz decyzje zebys nie zalowala

No to moze ja Ci opowiem swoja history :classic_cool: Ja tydzien temu wrocilam do Poland.Mam 24 lata. Tesknilam za Polska jak cholera! I niczego nie zaluje.Zyje nam sie lepiej jak w belgii.Tam nieraz nie mielismy co jesc..Te cholerne podatki nas niszczyly,ubezpieczenia..mamy malego syna. A masz w Pl jakis dom?My kupilismy niedawno.Dalismy 140 tysiecy,ale mamy jeszcze sporo do remontu w srodku.Mysle,ze Ty powinnas sobie lepiej poradzic jak my.my nie mielismy nic,bylismy zwyklymi robolami..ja bez matury,maz mial,ale co z tego..Ty masz szanse na prace :D

Gość a w jakim kraju mieszkasz

Gość ja powiem moja historie
autorko wszystko przemysl za i przeciw :) tak czy tak twoja decyzja :) ja mieszkam w poludniowych Niemczech 5 rok juz planuje wrocic do Polski , jeszcze dokladnie nie wiem kiedy , nie ulozylo mi sie , mialam dobra prace zarabialam pieniadze , bylo mi dobrze niestety prace stracilam ,zwolniono mnie poprzez kryzys:( nie potafie nowej znalezsc:( sorry ale mi sie nie powiodlo nie wiem , gdyby nie rodzina to chyba bym nie miala co jesc:( niestety czasem tak bywa:( mi sie nie powiodlo :( wiaze koniec z koncem , od czasu do czasu ide przyrobic ale ten rokkk... jest fatalny:( zobacze jak to sie wszystko dalej potoczy taka prawda _:masz prace jestes kims , nie masz jej jestes nikim :( obowiazuje to nie tylko Polske ale prawie wszystkie kraje uni eurpe.