Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SasiadkaLeniwej

Gdzie mogę zgłosić że ktoś jest na lipnym urlopie wychowawczym?

Polecane posty

Gość SasiadkaLeniwej

Mam sąsiadkę, młodą dziewczynę która jest na urlopie wychowawczym. Denerwuje i do szewskiej pasji doprowadza fakt, że dziewczyna ta wcale nie pracwała. Mama załatwila jej pracę jak zaszła w pierwszą ciążę. Obecnie jest w trzeciej, ma dwoje małych dzieci. Dostaje za to więc sporą kasę, za to oszustwo. Dlaczego mnie to denerwuje? Bo miliony innych kobiet normalnie pracują a nie jadą całe życie na socjalnych zapomogach. Czemu pieniądze jakie ona pobiera juz n-ty rok z państwa (z MOICH i WASZYCH również podatków) nie zostaną przekazane komuś kto na prawdę potrzebuje? Jest zdrowa, młoda (w wieku studenckim), mogłaby iść do pracy. Nie lubię ludzi którzy żeruja na innych, uważam że powinno się to skonczyć! A ona wcale na tym dziecku przestać nie zamierza! Owszem, kocha i dba o nie, ale robienie dzieci w celach przedłużania urlopu i fikcyjnego zatrudnienia to dla mnie po prostu kradzież i oszustwo. Gdzie mam to zgłosić?

Gość SasiadkaLeniwej
to mnie obchodzi że to przez moje podatki ma zapewniony taki socjal! To ja też sobie mam iść na lipne L4? a moze od razu pół Polski?

Gość do zusu
oni na pewno chętnie i szybko sprawdzą, czy ktoś nie pobiera lipnych pieniędzy. tez mnie takie coś wkurwia. synowa szefa nigdy nie pracowała. a jak tylko zaszła w ciążę, załatwili jej etat ze wsteczną datą, ani jednego dnia w firmie się nie pokazała, a kasę bierze.

Gość a od kiedy to wychowawczy jest
płatny? No chyba że nie przekraczają na osobę 500 zł z groszami. jedynie co dostała z zusu to macierzyński przez 4 miesiace no i tyle że lecą jej lata pracy, nic więcej

Gość SasiadkaLeniwej
właśnie, a w szkołach, przedszkolach nie ma pieniędzy bo niejedna tak sobie siedzi i ma kasę za to... to samo l4 wpisywane za kasę... Zeby była jasność - nie mam nic do kobiet na wychowawczym które pracują. Ale same wiecie ile tych pracujących na prawdę kobiet musi wracać np po pół roku do pracy bo nie ma wyjścia a taki pasożyt siedzi już któryś rok z kolei...

Gość ewewe
Co jej udowodnisz? Jest zatrudniona wiec nalezy jej sie wychowawczy i tyle. Zawistni ludzie, tylko zazdroscic potrafia ze ktos jakos sobie radzi. Mozesz tez sobie zrobic dziec ko i na wychowawczym siedziec. Co za problem?

Gość SasiadkaLeniwej
ona ma płatny. Własnie o to chodzi ze ma płatny;) Wiem bo sama mi się chwali. A wierz mi, źle nie żyją...

Gość sfdvxcbdf
a nawet niech i będą te 4 miesiące. a za co ja się pytam, kurwa za co?!

Gość nununu
ech,mnie tez denerrrrrwuja takie pasozyty,ale co zrobic,nie wiem co mam ci poradzic,niestety tacy ludzie to margines spoleczny,okradaja panstwo i nas podatnikow,to zwykle zlodziejstwo i tyle:p

Gość SasiadkaLeniwej
ewewew - w tym problem, że ja nie kradnę;) I nie mów że oszustwo to "Radzenie sobie" bo równie dobrze mogę chodzic dodziennie na zakupy i "radzic sobie" okradając sklep po trochu...

Gość aasaa
to dzwoń, tylko nie zapomnij się przedstawić, żeby sąsiadka wiedziała komu zawdzięcza

Gość uwazam ze poiwnnas to zglosic
anonimwo, do zusu i urzedu skarbowego...

Gość ewewe
Moze sie nie znam ale w ktorym momencie to jest przestepstwo?

ma 3 dzieci a Ty myslisz ze jej łatwo isc do pracy? Chyba sama nei wiesz co mówisz, dzieci najpierw musza dostac sie do przedszkoli, złobkow, nei chorowac do tego itd. Dlaczego uwazasz ze to co robi to oszustwo? Kazdy orze jak moze... i nic Ci do tego.. Nienawidze wscipskich ludzi, skad wiesz jak jest naprawde, skad wiesz ze jest zdrowa itd... zajmij sie swoim doopskiem

Gość nie pisz paragrafu ani nic
tylko napisz, ze twoimzdaniem bezprawnie pobiera pieniadze bo ............................. i juz.

Gość hipokryc z was
to ci cop opieraja zlodziei mogla wczesniej o tym pomyslec, a nie okradac uczciwych ludzi, kurwa! kto jej bronil sie wyksztalcic i isc do pracy? NIKT!!!!

Nie wiem kurcze gdzie to oszustwo? Jest zatrudniona, a na wychowawczym, ZUS ma oplacany i na pewno wszystko w papierach gra. mam nadzieje ze to tylko prowokacja, bo nienawidze tak wscipskich ludzi

Gość jak pobiera te pieniadze
bo jest chora czy cos to jej nie zabiora jak sprawdza. koniec z oszustwami!!!!!!!!!! pieprzona prlowska mentalnosc. kiedy do was barany dotrze, ze jak bierze z panstwowej kasy to bierze z kasy kazdego z was? ze to potem wy bedziecie miec nizsze emerytury, renty? bo jakas cipa brala lewizny?

o matko! a kto mowi ze nei jest wyksztalcona..?! Przeciez kobieta w ciazy jest... kurcze! moze zagrozonej, jak am isc do pracy a z 2 dzieci co zrobi. Na pewno przyjdzie i czas kiedy do pracy pojdzie tylko dzieci podrosna... Boze co za ludzie!!

Jak juz mowa o emeryturach... To jej 3 dzieci kiedys bedziie dorosłymi ludzmi, beda pracowac i stad bedzie ta plynnosc pieniazków.. stad bedzie Twoja emeryturka! Acha nie zapomnijcie w oczy powiedziec tej Pani ze jest "cipą"

piccolo, pisze się wściBskich jak już :O poza tym nie wierzę, że "załatwiony" pracodawca z włąsnej kasy płaci jej skladki itp, żeby dostawała kasę z zus. Do autorki: jak mówiłam, napisz donos do US i ZUS, i ją sprawdzą.

Gość ewewe
Wsadzmy do wiezienia wszystkie babki ktore nie zdazyly skonczyc studiow i popracowac przed przed ciaza paru lat. Przeciez to zlodziejki! Jakim prawem nalezy im sie cos od panstwa?? Przeciez mozna sobie wszystko zaplanowac. Studia, prace, dzieci. Do paki z nimi! Zal mi was ludzie :/

Gość zglosic tam gdzie pobiera
pieniądze , ZUS? Moze Urząd Skarbowy? Dzewczyna okrada innych, często zdecydowanie biedniejszych.

piccolo, czy ty naprawde taka jestes tepa, czy udajesz? sadzisz, ze 3 jej dzieci bedzie pracoac? NIE, bo naucza sie cwaniakowania od matki, bo przeciez mozna niepracowac i miec kase, wiec po co sie wysilac?

Gość halinka z gogolinka
nie pisze sie wsciPskich tylko wsciBskich, analfabeci !! Tez mnie wkurzaja tacy "kombinatorzy"... i pseudo "ofiary losu"... Zglos do ZUS-u...

po co zamykac? wystarczy je sterylizowac :P nie po to normalni ludzie pracuja na siebie i na swoja przyszlosc, zeby jedna z druga cwaniara lewizny ciagnela. W irlandii czy UK to jest nie do pomyślenia - ludzie wstydziliby się wyłudzać tak kasę. nie mówię o polakach, bo "nasi" ciągną ile mogą. Kiedy do was dotzre, że jesteśmy społeczeństwem obywatelskim? Jak jej sie zle wiedzie - sa instytucje, ktore jej pomoga LEGALNIE. a jak wyciąga kasę, chociaż nie musi, tylko z wygody to to JEST KRADZIEŻ!