Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SasiadkaLeniwej

Gdzie mogę zgłosić że ktoś jest na lipnym urlopie wychowawczym?

Polecane posty

Gość ewewe
Ale skad wiecie ze wyciaga na lewo te piniadze?? Moze jej sie naleza?? Poza tym nie wydaje mi sie zeby dostawala tyle zeby utrzymac trojke dzieci i jeszcze wygodnie zyc. Tu est Polska... Duzo kasy jej nie dadza

Gość jak pobiera te pieniadze
mogla se nie robic 3 dziecka, kurde piccolo, z toba nie ma gadki, ty jestes naprawde tepa :O

Gość do autorki tego tematu
to jest kradziez, jak pisałam wcześniej, napiszd ZUSU i US o swoich podejrzeniach. pozdrawiam myślących!

Gość cvbcvb
a może szanowna donosicielka łaskawie przypilnuje własnej dooopy a nie interesuje się innymi?

Kurcze ale o co chodzi z tym lipnym wychowawczym, toc jej sie wychowawczy nalezy, no i nawet gdyby miala platny, to nei są to duze pieniadze, wiec cos autorko sciemniasz. A jak Ci zal dupe sciska ze im sie powodzi to zajmij sie swoim portfelem a nie w czyjes gary wchodzisz

jest to nieuczciwe ale zgodne z prawem, nikt jej tej kasy nei zabierze bo nie ma do tego podstaw a tobie nic do tego ze ona ma 3 dzieci, kobita sie neizle nameczy samymi dziecmi :/ to tez ciezka praca wychowac 3 dzieci, czy sadzis ze dla tych 350 czy nawet 500zl zrobila sobie kolejne dziecko? nie wierze:/ dziecko kosztuje znacznie wiecej niz ten wychowawczy

Gość hhtrrererwe
sasiadka leniwej a ty masz wlasne zycie poza szpiegowaniem sasiadow? Zasilku ci brakuje ?

Gość wścibka sąsiadko
Płatny wychowawczy jest wtedy, gdy dochód na osobe nie przekracza ok. 500 zł. Wówczas dostaje się ok 400 zł. Jakim trzeba być płytkim, złym i zawistnym, żeby o taką kase donosy składać...... Zresztą, nic jej ne udowodnią, skoro w papierach ma wszystko.

"jak pobiera te pieniadze" przestan ublizac... bo to swiadczy tylko o Twoim okropnie niskim poziomie. A czy mogła sobei 3 dziecka nei robic? Szkoda ze Ciebie ktos zrobil...

Gość to ja wam podam przyklad
takiej torby co tez brala od panstwa przez cale zycie i NIGDY nie pracowala. ma 3 corki, kazda z innym facetem wiec zawsze zyla z alimentow. plus byla stala bywalczynia opieki spolczenej, korzystala z kazdej mozliwej zapmogi, obiady w szkole dla dzieci itd. ja nigdy nie mialam takich drogich ciuchow i perfum. ona jak paczek w masle, zycie bez stresu, wymalowana, wypoczeta, odwalona, wyperfumowana smieje sie innym w twarz. gdy kolezanka naprawde potrzebowala socialnej pomocy bo byla w tragicznej sytuacji nie dostala jej bo taka szmata ja wydebila. zglos fgdzie sie da, niech pasozyty rusza dupe i ida do pracy. nikt im nie kazal narobic tyle bachorow. inne kobiety daja rade isc do pracy mimo, ze maja dzieci to i te szmaty nieroby tez

Gość do cvcb
hm uwazaj bo ci dadza w leb w buialy dzien a ludzie doodkola wlasnej d.. beda pilnowac

A co Ciebie wscibska babo to obchodzi? A skad wiesz,ze te pieniadze,ktore ona dostaje trafią do przedszkol,szkol..i tak to co zostaje trafia na konto złodziejskich polityków. Zajmij sie swoja dupa i swoim ogrodkiem.Bo kiedys mozesz znalesc sie w podobnej sytuacji.

co za jadowite babska... Zmykam stad bo prezentujecie soba tak niski poziom jak moja sasiadeczka co to wszystko wiedziec musi... ;) ZAL...

Gość bo fantazja fantazja jest od t
no napewno kolezanka poszła do mopsu i powiedzieli jej, przykro nam, tamta juz wszystko wzieła :):): ale was fantazja ponosi :) Już ja widze jak z alimentów, opieki i zapomog można się w luksusach pławić, mając do tego troje dzieci :)

Gość do osoby ktora pisala o UK
tutaj dopiero sie wyludza-mowie o Brytyjczykach, pomijam ze co rusz jakies afery: a to kobiety, ktora zrobila z dziecka kaleke zeby wyludzac zasilki (20 tys funtow rocznie), a to osoby, ktora figurowala jako niepelnosprawna ruchowo i inspektorzy wysledzili ja....podczas maratonu :D Jeszcze na dodatek pracowala gdzies normalnie tylko pod innym nazwiskiem. Moja znajoma(brytyjka)-nie mieszka ze swoim partnerem zeby pobierac kase jako samotna matka-cale miasto o tym wie a tutaj sie okazuje ze to normalne. Druga znajoma(tez brytyjka)-jest z facetem,ale pobiera zasilki dla samotnej matki 3-ki dzieci, ubiera sie w Wallis i River Island, zamawia fryzjera do domu, itd. Raz ja nakryli, to splaca teraz jakis nieprawnie pobrany zasilek,ale to sa oczywiscie dluuugie raty jako, ze jest....samotna matka. A ciagnie dalej zasilki na biezaco :D Oczywiscie dom ma od panstwa jako samotna matka. Jej facet nie pracowal a tutaj prawnie osoba, ktorej partner pracuje nie moze dostawac zasilku dla bezrobotnych(ona pracowala na pelny etat) wiec...on podal jakis inny adres i kaska leciala :) Wiec nie mowcie mi, ze w UK zyja uczciwi obywatele bo takie przekrety jakie tutaj odchodza to w glowie sie nie miesci

Gość gggghhhh
najlepsze jest to ,że jak chodzi o kase to chętnych pełno do donoszenia, ale gdyby ta sąsiadka malttretowała dzieci to pewnie autorce do głowy by nie przyszło kogoś informować `bo to niemoja sprawa`

Gość do osoby ktora pisala o UK
dodam, ze ta druga kobieta pracuje wiec nie mozna wyzywac ja od leniwych,ale jest "zaradna samotna matka"

Gość piccolo jestes
bnie dosc ze glupia to po prostu zalosna

Gość tak tak popierajmy
i kryjmy zlodziei. Zlodziejstwo jest zawsze zlodziejswem, obojetnie, czy kradenie sie panswtowe czy prywatne. Zawsze moge powiedziec, ze ktos ma lepiej ode mnie, wiec czemu mam nie krasc?

ludzie ale ta kobieta otrzymuje pieniadze zgodnei z prawem, o jakie oszustwa ja podejrzewacie?? nie rozumiem tego urodzila is ie jej przysluguje zasilek wiec o co chodzi? zazdroscicie? tez mozecie isc na wychowawczy po macierzynskim i jesli spelniacie warunki dostaniecie kase, nie lubie oszustow i zlodzieji ale sa gorsi od takiej kobiety, mam kolezanke ktora calej 3 dzieci wmowila choroby zalatwila renty orzeczenia o niepelnosprawnosci byleby renty dostac znizki na samochod mieszkanie itd... wszysyc zdrowi a ona kase zbija z panstwa to jest oszustwo

Gość do autorki tego tematu i innyc
Widać że w ogóle nie znasz się na przepisach!!!!Wiesz za co się należy wychowawczy??????Co z tego że nie pracuje????Tak strasznie Cię to boli? Mimo tego że nie pracuje, składki musiały być opłacane bo inaczej by tego zasiłku nie dostała.I nie powinno Cię to w ogóle interesować kto płaci te składki czy ona sama czy rzekomy pracodawca(w co wątpię) To nie jest żadna kradzież!!!!! A i jeszcze przez Twoje posty przemawia straszna zawiść i zazdrość a nie tak jak piszesz troska o państwowe pieniądze, więc nie wal ściemy jak Ciebie to strasznie męczy!!!! Jeżeli kobieta potrafi sobie poradzić w takiej sytuacji to chwała jej za to. Może weź jeszcze przejdź się po sąsiadach i popytaj kto jest oszustem żebyś w swoim donosie miała więcej tych przestępców i złodziei oj czasami jak się Was czyta to normalnie żal się robi że w Polsce taka zawiść i zazdrość i co druga zabiła by tą której się lepiej wiedzie

Gość SasiadkaLeniwej
Ale rozgorzało.... Znam sytuację mojej sąsiadki doskonale... przecież rozmawiam z nią, spotykamy się. Mówie jej otwarcie co myśle o tych machlojkach, nie jestem hipokrytką... I tak, dwójkę dzieci zrobili z mężem żeby nie poszła do pracy i miała przedłużony wychowawczy. Wiem to od niej samej. Jeszcze jakby te dzieci były wpadkami, jeszcze jakby im było ciężko to bym nic nie mówiła... Ale mają 2 samochody, wczasy co rok (może nie turcja ale gdzieś sobie po polsce jeżdżą). Dzieci mają na ton zabawek w ogródku to taki mini plac zabaw.... I powtarzam jeszcze raz - nie chodzi o to że ona ma wychowawczy który się jej należy... Ona nie pracowała NIGDY! Mamusia zalatwiła jej lipny etat jak zaszła w 1ciążę. Ani dnia nie była w pracy...

Gość do sasiadkileniwej
po protu zal dupe ci sciska i tyle ! a nie zal ci pieniedzy podatkow calego spoleczenstwa ktore wydawane sa przez politykow na ich wycieczki , samochody itp ? a tobie zal tych 400 zl - zalosna jestes i tyle a byc moze jestes bezplodna i dlatego jestes chora z zazdrosci !

Gość SasiadkaLeniwej
o co zawiść i zazdość? :D Śmieszni jesteście! Mam swoje zasady - nie oszukuję i razi mnie jak ktoś kogoś okrada. To takie złe? Na prawde jstem dnem człowieczeństwa bo mnie to denerwuje? Skoro jej się należy to czemu KAŻDA mama nie ma opieki państwa do 3 lat życia dziecka? Tylko kurde wraca po 3 miesiącach do pracy a dziecko w żłobku czy u opiekunki?

Gość SasiadkaLeniwej
do sąsiadki - pewnie że mi żal tych pieniędzy co sie marnują, przez polityków zwłaszcza! Ale na to nei mam wpływu a na tą jedną sytuacje z mojego srodowiska mam! I zareaguje! Bo czemu wiele takich oszustek pobiera pieniądze? Czemu nie przeznaczyć ich na wiecej żłobków i przedszkoli żeby te naprawdę pracujące mamy mogły bez problemu dziecko zostawić?

wiesz, mamy wracają do pracy, bo mało którą stać na to, żeby za te 400 zł wychowawczego utrzymywac dziecko. Moim zdaniem tylko się ośmieszasz. Pomyśl, jak złożysz donos sąsiadka będzie wiedziała, że to ty. A wiesz.... sąsiada się ma na całe życie:):):):):) A życie bywa różne :)

Gość SasiadkaLeniwej
czyli pearline popierasz oszustwo bo to tylko 400zł?