Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SasiadkaLeniwej

Gdzie mogę zgłosić że ktoś jest na lipnym urlopie wychowawczym?

Polecane posty

poproszę o wycinek mojej wypowiedzi, gdzie napisałam, ze popieram oszustwo :) Napisałam Ci tylko, że masz głupi pomysł. :)

A ponieważ tak doskonale orientujesz się w sytuacji materialnej tej dziewczyny, wnioskuję że najzwyczajniej w swiecie jej zazdroscisz i szlag cie trafia ze ma tak wiele :) I próbujesz to tylko ubrać w ładne słowa i pobudki :)

Gość do autorki tego tematu i innyc
wiesz co Tobie się pisze jak krowie na rowie a ty i tak nic nie rozumiesz.Ty nie oszukujesz, bo jesteś troszkę za tępa do tego i pewnie by ci nic z tego nie wyszło A to że ta sąsiadka niby powiedziała ci o tym drugim dziecku, wczasach itp to nie znaczy że tak jest!!!!Jak ci powiem że mam w domu słonia na łańcuszku to też mi uwierzysz???? a co z tego że nie pracowała??????Czemu cię to tak strasznie boli????Skoro nie przepracowała ani jednego dnia na tym lipnym etacie to nie dostała też żadnego wynagrodzenia, a więc nie miała z tego powodu korzyści materialnej a to że ma wychowawczy to tylko dlatego że składki były opłacane.Więc gdzie tutaj widzisz to oszustwo???? Widać że jeszcze nie masz dzieci, bo zupełnie inaczej byś śpiewała "Skoro jej się należy to czemu KAŻDA mama nie ma opieki państwa do 3 lat życia dziecka? Tylko kurde wraca po 3 miesiącach do pracy a dziecko w żłobku czy u opiekunki? " To pytanie to raczej do polityków skieruj!!!!!A poza tym co ma piernik do wiatraka????Inne kobiety bardzo często szybko wracają do pracy bo za te 400 zł wychowawczego nie da się raczej wyżyć!!!!

Gość nienawidze takich podpierdalac
Właśnie takie mendy jak leniwa sąsiadka mnie wkurzają. Jak zaszłam w ciążę to nie pracowała, nie przysługiwało mi się nic, ani złotówka. Ile takich studentek, uczennic oddałoby za te 400 zł??? Uważam, że wcale nie okrada państwa, bo ono nam gówno daje!!!! Pewnie siedzisz całymi dniami w oknie, albo na ławeczce i tylko czekasz na takie "sensacje"? Szmato ty jedna, stul mordę i zajmi się swoim grubym dupskiem. Ciekawe, czy ty taka uczciwa całe życie byłaś. Jak bym miała taką sąsiadkę, to by jej srała pod drzwiami do końca życia :p I tak wyjdzie, ze ty podpierodliłaś, żal ci dupę ściska, ze dziewczyna ma dobrze, że dzieciaczki mają dobrze, nie musi im być źle, dzieci muszą mieć mniej, gorzej, bo taka szmata ma za mało zajęć. Pomyślałaś w ogóle, że możesz im narobić ogormnych kłoptów? Wzięłaś pod uwagę, że tak naprawdę odegrasz się na dzieciach, które stracą najwięcej??? Oh postawa godna podziwu,naprawdę, brawo, oklaski na stojąco :o

Gość SasiadkaLeniwej
społeczne przyzwolenie na oszustwo jest zadziwiające.... Wyobraźcie sobie że ona sama mi to mówi, nie pogladam jej. Spotykamy się i bywam u niej w domu i wiem jak jest. OD NIEJ a nie przez to co widzę zza płota... Uważacie że jej się to należy! to idź do zusu i powiedz - zaszłam w ciąże proszę o fikcyjną umowę a ja od razu myk na L4 a potem macierzynski i wychowczy i kolejne l4 i kolejny macierzyński... Co wam w zusie powiedzą? pogłaszczą po główkach i powiedzą "tak damy ci męczennico matko etat" ;/ w Zusie dokładnie ci wytłumaczą że to niezgodne z prawem! Dlaczego jest społeczne przyzwolenie na kradzież i oszustwo? Czy wy myślicie że się pieniedze z nieba biorą? Widać że wszystkie broniące sąsiadeczki mojej to na tym samym wózku jadą więc wiedzą, że trzeba bronić takiej jak one same... O bluzgach i obrażaniu mojej osoby nie wspomnę, ale tak jest zawsze na kafe jak komuś się konczą argumenty. No cóż... I na prawde trudno wam uwierzyć że ktoś nie oszukuje? Ze ktoś nie kradnie? I wy jesteście matkami i WYCHOWUJECIE??

Gość flkhflflkklff
w Polsce zasiłek wychowawczy dla osoby pracującej jest płatny max przez 2 lata więc dużo z tego nie wyciagnie i pozatym to tylko 400 zł !!!!

Gość APELANTKA
Ludzie ludziom zgotowali ten los.Nawet jeśli babka trochę nagina prawo to i tak politycy kradną najwięcej i są to konkretne pieniądze, o których my zwykli śmiertelnicy możemy tylko pomarzyć.Na każdym szczeblu urzędów miast i gmin dzieją się takie przekręty, że ho ho...!!!!!!!!!A tu debata jak pogrążyć matkę z trójką dzieci.Żenua.Żal mi was!

Gość spolecnziaki z was
jestescie tak spoleczni jak stado mogerow. dupe zal wam sciska ze inni sa cwani a wy nie i tylko o to chodzi bo gdybyscie mogli zrobilibyscie tak samo siedzieli na dupie i brali za to pieniadze ale jak sie komus w zyciu lepiej wiedzie to innym zal dupe sciska i trzeba szybko nakablowac bo nie bedzie ta kutwa na mojej krzywdzie zerowac!!!!! spoleczne polaczki!!!!

Gość SasiadkaLeniwej
ale czy to ważne że zasiek to 400zł czy 40 czy 40000? Chodzi o sam fakt... Czy jakbym wynosiła co miesiąc ze sklepu towary za 400zł bo MI SIE NALEZY jako matce to byłoby ok?

Gość SasiadkaLeniwej
Mamy kraść bo wszyscy kradną? I jeszcze jak komuś zwrócę uwagę to JA jestem zła? Bo mówię prawdę?? Ona bierze już któryś z rzędu rok od Państwa pieniądze. Pieniądze, które należałby się innej matce... bardziej potrzebującej. Potem za dwa lata urodzi jeszcze jedno dziecko... Taki jest jej plan.

Gość spolecnziaki z was
jak ona smie rodzic dzieci!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak ona smie brac za o pieniadze!!!!!!!!!!! wiesz co ja bym to zglosila.. do TVN uwaga!!!

wiec juz dostałas wskazówki co i gdzie powiedziec :) skoro jestes pewna swojej postawy, nie dyskutuj i nie udowadniaj :)

Gość kafeterianka123
Nawet jeśli faktycznie nie była ani jednego dnia w pracy, to i tak wszystko jest LEGALNIE. Musieli by jej udowodnić, że w tej pierwszej ciąży poszła na L4 mimo braku przeciwskazań do pracy (bo rozumiem, że poszła na to l4, potem na macierzyński i wychowawczy), co w praktyce jest niewykonalne.

Gość miks
Zazdrosna babo, zrozum, że ona niczego nie kradnie. Jeśli dostaje pieniądze z ZUS to dlatego, że opłaciła składki i pieniądze należą jej się jak psu buda. Tak działa system ubezpieczeń. Zazdrość cię zżera, popracuj lepiej nad sobą.

Gość APELANTKA
ja widzę różnicę między 400zł, 40 czy 40000...tylko, że w Polsce jest tak,że pozwalamy na wielkie przekręty spasionym pseudobiznesmenom, politykom i urzędasom na wysokich szczeblach, a np pana Stasia z bloku obok podpierdalamy za to że sąsiadom buty w piwnicy naprawiał.bo oszukiwał i pańswo okradał...śmiać mi się chce!

Gość Miks
Poza tym, w normalnym, cywilizowanym kraju kobieta dostaje pieniadze na wychowanie dziecka i na utrzymanie siebie przez 3 lata, bo państwo rozumie, że to inwestycja w przyszłość narodu. U nas trzeba o to żebrać albo kombinować, żeby nie zdechnąć z głodu.

Gość ja chyba jestem glupia
>Skoro jej się należy to czemu KAŻDA mama nie ma opieki państwa do 3 lat życia dziecka? Tylko kurde wraca po 3 miesiącach do pracy a dziecko w żłobku czy u opiekunki? rozumiem wscieklosc o lipny etat na poczatku bo to nie fair ale skad pomysl, ze ona ma 3 Llata opieki panstwa, a inne nie? przeciez te pieniadze na wychowawczym dostaje dokladnie tak jak kazda inna matka w takiej samej sytuacji nie ma go ani dluzszego ani lepiej platnego niz inna osoba w analogicznej sytuacji pomijajac fakt lipnej umowy na poczatku bo to oczywiste oszustwo

Gość autorka jest krową
tacy ludzie jak ty to chwasty. Nie ma gorszej kategorii ludzi. Bandyci robra rozboje dla kasy, gwałciciele bo mają ochote na seks, ktostam morduje z zemsty A TY DLACZEGO JESTEŚ ŚWINIĄ? TAK PO PROSTU . Nie kłam ,że dla idei. Na każde przestępstwo tak reagujesz? Na ulicy pewnie pierwsza przeszłabyś na druga strone gdyby komuś działa się krzywda.

Gość APELANTKA
bo mamy chory system w tym kraju...proste!

Gość SasiadkaLeniwej
kończę tę żenująca dla was rozmowę... tia przyzwolenie... Tylko że politykom i ludziom z którymi się nie stykam i nie mam możliwości nic zrobić to ja mogę naskoczyć. Zmieniać swiat od zmiany wokół siebie... Jakby sąsiadka robiła coś w waszych oczach złego - np uderzyla dziecko to nie reagowalibyście tylko dlatego że gdzieś inny zakatowai dziecko i nikt tego nie zgłosił... Niemniej jednak - skoro jej sie tak należy to tylko ja się wygłupię jak zadzwonię do zusu.

Gość autorka jest krową

>Ona bierze już któryś z rzędu rok od Państwa pieniądze. Pieniądze, które należałby się innej matce... bardziej potrzebującej. sorki ale akurat urlop wychowaczy jest dla wszystkich kobiet, a nie tylko dla tych biednych to co, moze tym lepiej zarabiajacym nie dawac ani grosza ani na macierzynskim ani na wychowczym bo sa inne bardziej potrzebujace? pomijam fikcyjne zatrudnienie na poczatku bo wiadomo, ze to nie bylo uczciwe i nie ma co o tym dyskutowac

Gość obyś w zyciu
zawsze miała takich zyczliwych sasiadów jak ty

a i jesli popędzisz do US, to przy okazji donieś na księży, którzy nie odprowadzają podatków od dziesiatków tysięcy złotych :)

>Niemniej jednak - skoro jej sie tak należy to tylko ja się wygłupię jak zadzwonię do zusu. dzwonienie do ZUSu ma sens tylko w jednym przypadku nie jest teraz juz na macierzynskim ani na wychowawchym i masz pewnosc, ze jest zdolna do pracy, a mimo to jest na zwolnieniu L4...

Gość SasiadkaLeniwej
po raz kolejny mówię - nie mam nic do tych co pracują i mają wychowawczy itp. Należy im sie przecież... A to to zwykłe wyłudzenie... Wszystkie obrażające mnie kobiety to dno jednym słowem, slums który oszustwo ma we krwi i nie może uwierzyć że kogoś to razi! Przykro mi drogie panie, nie kazdy kradnie!

Nagina prawo, to fakt. Ale pomyśl rozsądnie i logicznie - co Ci ten donos da? Po pierwsze, ona od razu się zorientuje że to Ty, a uwierz mi że najgorsze co może być to chamski sąsiad. Zemści się na Tobie, i kto wie czy kiedyś na Ciebie nie nakabluje nawet w fikcyjnej sprawie, nazbiera fałszywych świadków itd, albo porysuje Ci samochód, bedzie wiecznie Cię męczyć za ten donos. Po drugie, to odbiłoby się na jej dzieciach gdyby Twój plan się powiódł. A one nie są winne czynów matki. Po trzecie, myślę, że narobisz sobie tylko problemów. Nie udowodnisz jej raczej winy. Dlaczego? Bo składki są opłacane, więc w zusie wszystko gra. Ona może sama sobie zus płacić, tzn niby jej pracoodawca, ale znam też takie przypadki, i to kobiety płacą, a pracodawca rzekomy nie ponosi opłat żadnych. Jeżeli pracodawca, prawdopodobnie jakis znajomy rodziny, poszedł na taki układ, to nic nie wskórasz. On teoretycznie ją zatrudniał. Jak udowodnisz ze nie??? Skoro on wykaże w papierach że była jego pracownicą, ewentualnie wezmie na to "świadków"??? Powie, ze pracowała i ze należy jej sie ten wychowawczy. I co Ty zrobisz powiedz mi??? Będziesz krzyczeć w zusie: nieprawda!!!! Bez żadnych dowodów??? To oni będą mieli Ciebie w garści, zawierajac taki układ już odpowiednio się zabezpieczyli przed donosicielami. W świetle przepisów ZUS i prawa, ona postępuje ok. Powiedz, ilu ludzi ma fikcyjne umowy, nikt im nie udowodni że nie pracowali. Co gorsza, ZUS dobrze wie o takich rzeczach. Ameryki nie odkryjesz przed nim. Po czwarte, to jest 400 zł na trójkę dzieci. Czy z tego powodu będziesz się narażać na dręczenie Cie do końca życia i mówienie o wścibskości i fałszywych zeznaniach???? Bo tak będą mówić. Twój plan nie wypali a Ty sie ośmieszysz.

Gość Miks
dlatego tak jest, bo ten kraj jest chory, rujnowany i rozkradany od dziesięcioleci, najpierw rozbiory, potem 2-ga wojna światowa a potem komuchy. Dlatego, że jest tu taki chaos i niepewność, że każdy kto się dorwie do żłobu, ma świadomość, że to tylko na chwilę i cały swój wysiłek skupia na tym, żeby się nachapać i ustawić bo drugiej szansy nie będzie. Ta dziewczyna jest ofiarą chorego systemu! Tak jak i autorka tematu, która zazdrości paru groszy.