Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

czy to normalne ze najpierw grozil wczesny porod...

Polecane posty

mam takie pytanie czy to normalne ze najpierw lekarze mowili mi ze urodze wczesniej a teraz mowia ze napewno z miesiac jeszcze pochodze a moze przenosze. jestem w 36 tc, juz sama niewiem co o tym myslec. 2 miesiace strachu ze urodze a teraz ...

Gość tez tak miałam
i przenosiłam tydzien

Gość cvbnm
Normalne i zdarza sie tak bardzo często !!! Mnie lekarz straszył,ze możliwy przedwczesny poród. Mówił o tym ok. 32 tyg. Urodziłam po terminie - w 41 tyg

mi od 2 miesiecy tak mowia, luteine bralam i inne leki.kazali lerzec i sie oszczedzac. a teraz dziecko bardzo wysoko i nic nie wskazuje na porod.

czyli teraz nic tylko czekac. psychicznie niewyrabiam.najpierw walka o kazdy dzien... a teraz czekane. i to jak dlugie. zwariowac idzie

Gość ooooooopss I did it again.....
No ale po co? Masz jeszcze miesiac, po co chesz wczesniej urodzic, nie rozumiem cie....

bo od 2 mioesiecy czekam na porod i jak mysle ze jeszcze tyle tyg to mam dosc bo coraz gorzej sie czuje i czasempoprostu mam dosc. jak sie 2 miesiace mysli ciagle o porodzie to trudno teraz pomyslec " mam jeszcze duzo czasu"

Jasne, że normalne, bo brak i aktywności jaką mają normalne ciężarne, uważasz na siebie, nie przeciążasz się, czyli nie robisz nic, co przy prawidłowej ciąży doprowadza do skracania się i rozwierania szyjki. Bardzo wiele tego typu ciaż jest właśnie przenoszonych. Ja sama miałam cc w 42 tc (zgrożenie od 25 tc, kiedy wylądowałam w szpitalu ze skurczami i skracającą się szyjką). Bo brak postępu porodu. szyjka za długa, nawet oksytocyna niczego nie zdziałała.

chcesz nraża swoje dziecko na wcześniactwo i ew związane z tym powikłania bo nie zniesiesz mysli o kilku tygodniach? Rzadko to piszę ale: weź się w garść dziewczyno, to nie lalka, możesz zwyczajnie zaszkodzić dziecku.

nie mowie ze bede cos robic tylko mysle czy np za tydzien nie zaczac chodzic normalnie funkcjonowac a nie tylko lerzec. chyba nie musze do 40tc lerzec jak to wczesniej mi kazano