Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz mi niosa suknie z welonem

On nie chce slubu

Polecane posty

POdeszłam mojego mężczyzne ostatnio na temat małżeństwa..No i się dowiedziałam że po co ślub itp że to nie jest ważne... Posmutniałam bo przecież chyba każda marzy żeby kiedyś założyć suknie i zawiązać więzy miłości. Wydaje mi sie ze on bierze przykład ze swojej młodszej siostry która żyje bez ślubu z dzieckiem a jej dziecko ma już prawie 6 lat i jak mówi ona wcale ślubu nie planuje. Kocham go ale to podejście do sprawy bardzo mi się nie podoba.

Gość dla ciebie slub wiaze się tylk
z załozeniem białej kiecki??:o

Kolejna :] Obsesja na punkcie ślubów rozprzestrzenia się niczym wirusy w horrorach. Niedługo świat pełen będzie kobiet w sukniach ślubnych i z obłędem w oczach biegających po wyludnionych ulicach miast w poszukiwaniu ofiary. A mężczyźni zejdą do podziemia albo wybudują sobie schrony i otoczą wysokim murem zwieńczonym drutem kolczastym podłączonym na wszelki wypadek do prądu.

chyba napisałam że chcę zebyśmy zawiązali wieży miłosci na zawsze i byli formalnie parą i złożyli przysięge ja nie wiem co w tym złego

akurat nick wybrałaś sobie zabójczy, ten werset z piosenki zespołu 2+1 , jest z poisenki mówiącej o niespełninej miłości i małżeństwie z rozsądku......

Nie chrzancie głupot. Jak się jest ze sobą kocha się jest się pewnym że chce z nim być załozyć rodzine to co w tym złego ? teraz jest moda życia na kocią łape??? bez ślubu bez niczego ?

"bo przecież chyba każda marzy żeby kiedyś założyć suknie" --> ja o tym nie marze, przegrałam życie:classic_cool:

No to wiesz na czym stoisz chociaz,jak nie chce ślubu to znaczy,że go mieć z nim nie będziesz.Dobrze,że facet szczery,a nie zwodzi i kompinuje.

>>Posmutniałam bo przecież chyba każda marzy żeby kiedyś założyć suknie i zawiązać więzy miłości. :o następna dzisiaj w telewizji było o tym samym, temat rzeka, jak bicie głową w ścianę :o

>>teraz jest moda życia na kocią łape??? bez ślubu bez niczego ? raczej moda na śluby to spuścizna historii. Tak wszystcy zachwycają się nowoczesnościa współczensego świata, a takie związki sa jednym z elementów tej nowoczesnosci :o

ślub jest tylko pokazaniem innym: zobaczta wszystkie , złapałam chłopa i jest już zaklepany, tylko dla mnie.......

>>i jest już zaklepany, tylko dla mnie....... to oczywiście punkt widzenia/myślenia kobiety. Jakże różny od rzeczywistości, które potem następuje :classic_cool:

Szkoda że nie trafiłem w życiu na sensowną kobietę :( same idiotki z sianem zamiast mózgu... ale wierzę, wierzę... oh fortuno! uśmiechnij się do mnie!

To po co są te śluby ja nie wiem ... Żyjmy na wieki jako chłopak i dziewczyna

Dobra, dobra. Już z tym, że ślubu są ogólnie do dupy i nic nie warte też nie przesadzajcie ;) Chodzi o to, żeby nikogo do niczego nie zmuszać i żeby papierek+obrączka nie był jedynym celem w życiu i nie jedynym wyznacznikiem "prawdziwości" związku. To tylko bonusik. Nie ukrywam, że miły i że ucieszę się jak i ja się kiedyś w białą kieckę wcisnę ;) ale nie umrę z rozpaczy jeśli ten dzień nie nastąpi. I nie zostawię mojego faceta tylko dlatego, że on się do ślubu nie garnie.

Gość hfxmfzdvfn
kiedy w koncu kobiety zrozumieja ,ze im wiecej bedziesz pierdolic nad uchem faceta o slubie tym szybciej on ucieknie no kurwa nie pasi ci,ze nie chce slubu szukaj innego kogos chcesz przed oltaz zaprowadzic idiotka

ja też chcę ślub, ale nigdy w życiu kościelny. Lubię jak rodzina ma to samo nazwisko :P

ślub jest dla wielu osób, w tym dla mnie także, zwykłym papierkiem :) nie daje on gwarancji bycia ze sobą po grób i jeśli twój chłopak nie chce ślubu musisz to zaakceptować albo zmienić na innego :)

Gość jeśli
się bierze ślib tylko po to żeby go wziąc i nie następuje przed nim zadna glebsza refleksja - to po co go brać ? Tylko po to żeby " ludzie wiedzieli"? Ale jesśli chcesz brać slub - bo jest dla Ciebie czymś wążnym , jest przysięgą ,którą sie sklada przed Bogiem - to rzeczywiscie warto sie zastanowić czy warto iśc przez życie z czlowiekiem ,dla ktorego nie ma to znaczenia ?

nie no ja widzę ze tu mi odpisali tylko ci co chyba są z 10 lat po ślubie i są znudzeni tym swoim małzeństwem

Gość dgdfhdfh
Bo jednak fajnie jest powiedzieć, że ma się MĘŻA :) To słowo jakoś tak działa na Nas kobiety :P

dzisiaj w tv był o tym program. młynarska i jakas druga, świeżo poślubiona była. Tępe cipy :o ich argumenty - bo to niefajnie brzmi jak się mówi chłopak, a mąż to już coś; bo to obciach nie miec mężą po trzydziestce; bo tak lepiej i wygodniej jeśli chodzi o zagadnienia prawne; i absolutny rodzynek - bo kobiety w małżeństwie nie zdradzają :o:o:o słowa młynarskiej, aż się zakrztusiłem herbata jak to usłyszałem, a prowadzący parskną śmiechem :o

ja miałem ślub kościelny, późnym wieczorem, ksiądz , kościelny, organista, śpiewał Hymn do miłości, świadkami byli nasze dorosłe dzieci, ślub połączył nas na zawsze......a sorki, jedna babka usnęła na mszy i była widzem....zdziwionym...

Gość fhuuuuuuuuuuu
Mi rowniez kiedys z tego powodu bylo smutno moj tez nie chce 5 lat w zwiazku ale juz zmienilam zdanie nie wierze w milosc, wiernosc wie i po co sluby!!!

Nie no nie rzucę go napewno bo go kocham jak cholera i chcę z nim mieć bobaski i chcę żebyśmy byli RODZINĄ ... ale trudno będę czekać może się kiedyś dostrzeże jakie to dla mnie ważne a dziecka bez ślubu sobie zrobić nie dam :)

Gość jeśli
Ty mu nic nie dawaj - to zobaczysz jak sie do ślubu zapali :) bo to pewnie zwolennik powiedzenia " wolej milosci "

Gość wiele osób bardzo
powierzchownie traktuje ślub. Dla jednych osób jest to zwykły papierek dla innych suknia ślubna. Dojrzały człowiek bierze ślub po to, żeby zadeklarować osobie z którą się wiąże że ją kocha, że jest swych uczuć pewien i chce z nią spędzić całe życie niezależnie od przeciwności, które przyniesie los. A dla potwierdzenia swoich uczciwych zamiarów przysięgę składa w obecności świadków.

Gość jeśli
bardoz trafne spostrzeżenie :)