Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iphone106

alimenty na żonę

Polecane posty

Gość haaa haaaaa haaaaa
:D mnie temat nie interesuje, ale o ile zauważyłam to autorka poprosiła o radę, a nie o dyskusję - ale to tak na marginesie

Gość xxxxx popieram cie
no niestety jestesmy szatanami xxxx ale za to myu na swoich bledach sie uczymy i sie do nich przyznajemy a reszta bedzie sie rozwodzila co 5 lat bo dalej beda slepo twierdzic ze one sa swite meczennice piorace wiecznie mezowskie gacie za co ten "chuj"je zdraqdza i odchodzi... dlaej nie beda patrzec na swoje postepowanie a wina obarcza faceta, bo to co zego to nie one... to sie nazyw kompletne zaptrzenie w sibie, nacyzm i egoizm drogie panie... a jak dotego dojdzie pazernosc to chyyba juz 2 naiwnniaka nie znajdziecie...

Gość haaa haaaaa haaaaa
a co mi tam i tak już wpadłam :D ty nie przechodzisz obojętnie, ty rzucasz się jak wygłodniały wilk, a gdy do tej głupoty nie możesz się dopchać, by kopnąć lub ugryźć co oczywiście najlepiej uczy rozumu :D tłok zbyt wielki, to chociaż pyskiem sobie poużywasz podziwiam tak mądre istoty jak ty, naprawdę podziwiam, jak bardzo potrzebne są światu przepełnionemu głupotą

Gość sztananami
??? jesteście tylko głupimi babami

haaa haaaaa haaaaa - gdyby chciała rady poszła by do prawnika lub przyjaciółki a nie na forum dyskusyjne (poczytaj definicje dyskusji) sztananami - dla czego głupimi??? no fakt jesteśmy na tyle głupie ze umiemy sobie w życiu poradzić i nie pasożytować. jesteśmy na tyle głupie ze umiemy sobie znaleźć prace i zacząć życie na swój rachunek. jesteśmy na tyle głupie ze mamy inne zdanie i nie boimy się tego głośno powiedzieć. i jesteśmy na tyle głupie ze znajdujemy argumenty na wasze śmieszne poglądy definicja : Głupota - niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia wiec nie wiem kto ty jest głupszy ja czy kobiety pokroju autorki :/

Gość mixik
witam ponownie:) widze tzn czytam ,że tu dzisiaj bardzo gorąco! Tylko zastanawiam sie co jest przyczyna ,że dorosli ludzie nie potrafia prowadzić rzeczowej dyskusji. Po co te inwektywy? wyzwiska ? poprostu moze faktycznie też głupia jestem i nie rozumiem?

Gość xxxxx popieram cie
xxxxxx brawo

witaj mixik a głupia to jesteś jeśli choć w małym procencie masz takie samo zdanie jak ja :)

Gość mojej mamie tata też płaci
tak, możecie się na mnie ślizgać, na naszej mamie nie pozwolimy... Nikt naszego ojca za fraki nie trzymał. nasza mama również... od dawna ją oszukiwał, ona niw wiedziała, my owszem - koledzy i koleżanki nam donieśli. Rozwód, ona nic nie chciała, on też nie chciał jej dać cokolwiek... Tu my wystąpiliśmy, Ich dzieci ! Na szczęście nasze głosy były wzięte pod uwagę, byliśmy dorosłymi świadkami. Zaraz po rozwodzie[z winy ojca] my namówiliśmy mamę na domaganie się alimentów od byłego męża... To my, dzieci nie darowaliśmy ojcu, chociaż i jego kochamy... Po roku panienka odeszła, ojciec został sam [ale nie samotny, kasy ma sporo, coraz młodsze przygarnia pod swoje skrzydła]

mojej mamie tata też płaci - jakie widzisz podobieństwa miedzy twoja mam a autorka? po raz chyba już setny apeluje o czytanie z zrozumieniem

Gość mixik
no nie dziwie sie dziewczynie , że sie uniosła w obronie mamy, przeciez jej mame włożono do tego własnie wora pasożytów :( skoro dostaje alinenty to pasozyt bo męża skubie. Ja mam na to taki poglad: jesli zdazy sie wypadek w wyniku którego straci sie noge, to sprawca ponosi konsekwencje. Czyli płaci odszkodowanie . Więc jesli w zyciu twój partner zada ból , to ponosi potem tego konsekwencje.

tak ale tu mowa o młodych kobietach bezdzietnych z perspektywami a liczące tylko i wyłącznie na alimenty byłego męża. a porównywać taka sytuacje do odszkodowania jet chyba trochę nietrafna gdyż odszkodowanie to jednorazowa pomoc finansowa. ja prócz tej samej płci nie widzę żadnych innych podobieństw

Gość Zniecierpliwiony

Gość Zniecierpliwiony
Kiedy kobieta zacznie być kobietą??? Moje pytanie jest proste i oczywiste. KIEDY ,KIEDY??? Kiedy kobieta zacznie mieć honor , kiedy kiedy kiedy? Są takie ,nawet tu ale to rzadkość ,dlaczego?

Gość tak sobie czytam i czytam
i czytam i wychodzi na to że xxxxx prowadzi bardzo udane życie osobiste, całe dnie i częściowo noce na topiku, który podobno jej nie dotyczy i ta misja udowadniania wszystkim poza sobą głupoty, to chyba jakiś kompleks? a co Ciebie tak boli w głupocie innych, to nie jest zaraźliwe, na Ciebie nie przeskoczy, żyj i dać żyć innym, myślisz, że wszyscy powinni żyć tak jak Ty? masz koncesję na "prawdziwe, godne, honorowe" życie? jakie wielkie słowa, a tak naprawdę wyświechtane slogany pisane przez osobę znikąd o osobach znikąd, zbawiasz świat swoją obecnością na kafeterii? powodzenia dziewczyno! rozumiem obecność zniecierpliwionego, chyba go jakaś babka wyślizgała, to się produkuje

Gość eeeej xxx
a ty gdzie masz swój honor?

tak sobie czytam i czytam- to co robię w wolnych chwilach i kiedy te chwile mam to nie raczej twoja sprawa. czy prowadzę udane życie osobiste? owszem ,miedzy innymi dlatego ze nie skupiam się w życiu na zemście a na tylko i wyłącznie swoim życiu. to ze topik mnie nie dotyczy nie oznacza ze nie mam na ten temat własnego zdania a jak już pisałam wyżej to forum dyskusyjne (czytaj definicje) a nie prywatna pogadanka. moja koncesja na honorowe życie już sama jest w tym ze nie jestem od nikogo zależna a to moim zdaniem bardzo dużo. " żyj i dać żyć innym" ładne słowa ale raczej nie powinny być skierowane do mnie. to nie ja nie umie się podnieś po rozwodzie i zacząć żyć swoim życiem i to nie ja nie pozwalam żyć byłemu mężowi. wiec twój argument był raczej nietrafiony. a twierdzisz ze mam jakieś kompleksy tylko i wyłącznie z tego względu ze na argumenty biednych młodych porzuconych kobiet które bez kasy byłego męża nie będą umiały żyć znajduje kontrargumenty. w sumie twój komentarz był tu całkowicie nie na miejscu bo nawet w minimalnej części nie ma związku z tematem a nikt cie nie prosił żebyś kogokolwiek oceniał. a co do komentarza eeeej xxx nawet nie chce mi się odpowiadać bo jest to kolejna osoba z która się "wygra na słowa" i zamiast zamknąć już buźkę i się nie odzywać jak nie ma nic inteligentnego do powiedzenia odpowiada w tylu "głupia jesteś" to dopiero żałosne

Gość iksińska no proszę
naprawdę taka głupia jesteś czy tylko udajesz? czekasz na jakaś nagrodę, bo pozwoliłaś facetowi się zapłodnić i pozwoliłaś mu spokojnie odejść, a może order Ci się należy?

jeśli dla ciebie osoba samodzielna i mająca swoje zdanie jest osoba głupia to ty chyba jesteś osoba pusta :/

Gość iksińska no proszę
nie wiem czy jestem pusty czy pełny ale skończ już z tymi peanami nad własną samodzielnością, też mi powód do dumy, tysiące bab sobie doskonale radzi i nie tworzą specjalnego forum pochwalnego pawia się puszcza od tego twojego MĄDREGO zdania

a mi się chce zygać jak widzę biedne poszkodowane kobietki które przecież nie dają sobie rady bez dofinansowania z strony byłego męża. a jeśli uważasz ze ja jestem głupia bo jestem samodzielna powiedz to samo tym twoim samodzielnym znajomym gwarantuje liścia w twarz

Gość iksińska lecz się
bo ci ta samodzielność na mózg padła ile razy już wymiotowałaś, przecież nie znasz podobno ani jednej takiej kobiety czytasz cały czas ten pierwszy wpis autorki by prowokować wymioty?

Gość iksińska lecz się
a! jeszcze jedno, kobiety samodzielne nie używają jako argumentu " liścia w twarz", ale jeżeli to twoja zwykła reakcja, to ja już podziękuję za dalszą dyskusję

nie pierwszy wpis autorki to pikuś bardziej żenujące co te wpisy pod "oskub drania z wszystkiego co ma" bo ci ta samodzielność na mózg padła - nic mi na mozg nie padło to nie ja zakładam idiotyczne topiki i użalam się jak to mi źle i jaka biedna jestem a leczyć to powinnaś sie chyba ty z tej obłudy która cie zżarła już do szpiku i tym pokazujesz swoja głupotę brak argumentów. nie uczyli cie ze jeśli nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie odzywaj. no chyba ze masz 10 lat to takie teksty "idź się lecz" czy "głupia jesteś" są jak najbardziej na poziomie

Gość osiem stron przeżywasz
jakieś głupie wpisy - to fakt, można pomyśleć o leczeniu

Gość ja mam pyt.
Mnie interesuje jak to jest, że np. dwoje ludzi ma na życie przykładowo 3.000 złotych na miesiąc. Dajmy na to, że facet zarabiał 1.700 a babka 1.300 (teoretycznie tylko dodaję i przykładowo, sumy mogą być inne), następuje rozwód i zazwyczaj facet opuszcza mieszkanie gdzie mieszka dalej kobieta (dajmy na to, że nie mieli dzieci) i nagle ta kobieta chce dla siebie alimentów w wysokości dajmy na to 800 złotych. No kurde powiedzcie mi na jakich prawach. Przecież jak byli razem to mieli wspólnie 3.000 więc po 1.500 na jednego to niby z jakiego powodu teraz tej babce należy się przynajmniej 2/3 tej sumy, tym bardziej, że ma gdzie mieszkać a facet jakby nie było musi sobie szukać jekiegoś miejsca no i z czego ten facet niby ma żyć? I skąd tak nagle podniósł się jej standard życia skoro do tej pory wystarczało jej te 1.500, chyba mi nie powiecie, że facet żył powietrzem? Też chyba korzystał z tych pieniędzy. Otóż to jest tylko czysta, kalkulacja i zemsta na byłym.

Gość dajmy na to
nie pierdziel bo tu u stron nie ma zmian w poziomach życia, nikomu się drastycznie nie pogorszyło i nikomu nie polepszyło dajmy na to - szukaj dziury w innym torcie