Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monikadddd

Przyszłe mamy siedzące w domu

Polecane posty

Monikaddd tyle ze wczesniej juz w 4/5 miesiacu wiedzialam na 200% co bede miec, teraz wczoraj mialam prawdopodobnie ostatnie usg i male nie chcialo pokazac , wstydzilo sie haha a wiec pozostaje unisex i taka wielka niewiadomaaaaaa;)

no to fajnie kasiu :) my tez zaczynamy myslec jak pokoik urzadzic itd ale wszystko wstrzymuje płec bo nie wiem jakie kolory kupowac :)

kasia fajnie maszzz, ehh kiedy te swieta beda hehe mama kubusia bo pewnie jadlas racjonalnie(czesto sie mowi ze ktos niby je tak samo a jedna osoba jest chuda a druga z nadwaga a na koniec jak sie okazuje to jednak nie jedza tak samo;)) nawet byly badania co do szybkiej przemiany materii;) co do wagi tez nie mialam problemu, 58/172,waga jak rodzilam o 17 kilo wieksza a tydzien po porodzie 53 wiec ja przytyc musialam i przez 10 miechow mi sie nie udawalo:O dopiero potem , po skonczeniu karmienia mi sie udalo i fakt faktem musialam sie zmuszac do jedzenia...normalnie mialam jakis jedzeniowstret dziwnee

oj dziewczyny :) jak ja marze o tym zeby za duzo nie przytyc i wygladac w połowie tak jak przed ciaza :) ( oczywiscie po porodzie )

NICK.............WIEK.........TYDZ.CIAZY.......TERM .POR....DZIECI monikaddd.......22............19..................25.03.10............0

Gość mamusia kubusia
no właśnie wazka, chyba u mnie tak było. Przybieranie podczas ciąży często dziedziczy się genetycznie. Wiedziałam, że dużo przytyję, bo widziałam co działo się z moimi siostrami, ale fajnie, że tak szybko schudłyśmy. Ja mam termin na 8 marca i głęboko wierzę, że to dziewczynka:)

oj jak to genetyczne to ja bede kluska moja mama była i została a siostra tez przytyła prawie 30 kg i powoli zrzuciła ale musiała sie nacwiczyc nabiegac itd

Gość mamusia kubusia
Zdecydowałam się tak szybko na drugie dziecko, bo mój synek jest bardzo pogodnym i wesołym dzieckiem. Jak był malutki, to przesypiał całe noce, tak że musiałam wybudzać go na karmienie. Teraz jest małym majstrem i rozrabiaką, ale w ogóle nie marudzi, pięknie śpi, ładnie je - nic tylko decydować się na jego replikę. Wydaje mi się, że fajnie mieć takż parkę małych szkrabów. Razem będzie im weselej!

masz racje mamusiu kubusia ja tez jak bede dobrze znosic ciaze i poród to chcem miec z dwa trzy lata odstepu i nastepne :0

Gość mamusia kubusia
monikoddd nie przejmuj się tak wagą, jak będziesz karmić piersią, to schudniesz w mgnieniu oka... głowa do góry

Cześć dziewczyny! Ja jestem dopiero w 11 tygodniu ciąży. Miałam iść do szkoły,jednakże z mężem doczekaliśmy się maleństwa. No więc siedzę w domu,aczkolwiek nie bezczynnie. Moim głównym zainteresowaniem jest haft krzyżykowy - dla cierpliwych. Telewizji w ogóle nie oglądam,bo szkoda mi na to czasu. Jeżeli już,to wolę posiedzieć nad jakąś dobrą książką. Rozwijam też umiejętności kulinarne :-) W tej chwili czekam aż upiecze się chlebek. Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie!

Dziewczyny mam pytanie moze głupie ale jak mozecie to odpowiedzcie :) chodzi mi o rozstepy jakich kosmetyków uzywałyscie badz uzywacie i jak to jest z tymi rozstepami one pokazuja sie w ciazy czy po ciazy ???

Gość kasia101
ja uzywalam na poczatku oliwki,pozniej elasti-q i krem z gerbera,teraz znow wrocilam do oliwki,jak narazie rozstepow nie mam,ale jeszcze sie okaze co bedzie pozniej.

witam :) ja musze sie wam przyznac ze do tej pory spałam :) siedze do 12 w nocy a potem mi ciezko wstac :) nie wiem co to bedzie jak bedzie malenstwo czy mi tez tak bedzie sie chciało spac :)

Gość mamamajki
czesc. ja rozstepow nie mialam ani w ciazy ani po porodzie, a nic nie stosowalam. dodam ze przytylam 20 kg. a moja znajoma tylko 11kg, uzywala kremow a i tak miala ich pelno. wiec na pojawienie sie rozstepow nie ma reguly... Czujecie juz ruchy waszych pociech? Cudowne uczucie prawda? gratuluje wszystkim przyszlym mamusiom :)

ja jestem w 19 tyg i juz czuje od ponad tyg. wspaniałe uczucie :) a moze by kolezanka sie do nas przyłaczyła :)

Gość mamamajki
Bardzo chetnie bede tu zagladac, jak tylko moje malenstwo mi na pozwoli. Narazie spi, wiec mam troszke czasu dla siebie. Ja pamietam wszystko bardzo dokladnie-pierwsze ruchy poczulam w 20 tyg. Niezapomniane uczucie, mimo iz troche czasu juz minelo. Moja Maja ma juz 9,5 miesiaca :)

Mam pytanie dziewczyny - w którym tygodniu lekarz zlecił Wam zrobienie USG,żeby poznać płeć dziecka? W środę mam wizytę - będzie to 12 tydzień. Zastanawiam się,czy wtedy płeć będzie już widoczna.

Gość mamamajki
Mi wlasnie w 12 tygodniu lekarz powiedzial, ze to bedzie chlopczyk. Jednak na usg w 23 tygodniu zmienil zdanie- mam coreczke :)

Heh :-) No to ładnie :-D Jednym słowem - niespodzianka. A zastanawiam się jak tam u Was z ubraniami na zimę? Kupujecie jakieś specjalne kurtki czy płaszcze ciążowe,czy usiłujecie przebrnąć w zwyczajnych ubraniach wierzchnich?

Motylku ja mam za tydzien wizyte i usg półówkowe wiec juz sie nie moge doczekac :) co bede miała :) byłam wczesniej w 11 tc i nic nie mowił mi lekarz tylko powiedział ze wszystko oki :) a mysle ze tak wczenie jest cos w stanie zobaczyc ale nie bedzie to pewne bo niby na poczatku dziewczynki i chłopcy maja miedzy nuzkami to samo tak słyszałam :) napewno czym pózniej tym pewniejsze bedzie co bedziesz miała :)

Moja przyjaciółka stosowała ponoć najlepsze zalecone kremy na rozstępy - niestety nie pomogły. Po ciąży pozostały jej na brzuchu i udach. Z tego co wiem,to najlepszym sposobem na rozstępy są ćwiczenia fizyczne zalecane dla kobiet w ciąży. Tutaj masz jednak jakiś wątek na temat kremów i innych specyfików: http://forum.polki.pl/archive/index.php/t-8774.html