Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monikadddd

Przyszłe mamy siedzące w domu

Polecane posty

Monika chce znac plec, ale jak nie dalo rady zajrzec i male sie wstydzilo hehe to juz poczekam do porodu , chyba ze zrobia mi jeszcze jedno usg ale chyba nie, zobaczymy dopiero w 28tyg, ide do poloznej to sie wypytam;) wariacji w domu to ja tez czasem dostaje;)

a własnie dziewczyny a wy macie jakies swoje polozne ??? czy jak ???? bo ja nie wiem jak sie przygotowac do porodu ???? ona jest potrzebna ??

Hej dziewczyny! Mam pilne pytanie: czy któraś z Was chodzi do prywatnego ginekologa i ile płaci za wizytę? Ewentualnie ile trzeba dopłacać za badania? Miałam mieć wizytę u ginekologa ponad dwa tygodnie temu - w środę,okazało się jednak,że pojechał na urlop - oczywiście nawet o tym nie uprzedził. No to umówiłam się na dzisiaj i... Nie przyjmie mnie - bo przyjmuje tylko nagłe wypadki. Jestem wściekła, zdenerwowana i ogólnie się boję. Może przyjmie mnie w środę (jest tylko dwa razy w tygodniu). Chcę dzisiaj jechać do prywatnego ginekologa, ale nawet za bardzo się nie orientuję ile będę musiała zapłacić za wizytę. I czy nie będzie problemu ze zmianą lekarza prowadzącego ciążę.Bo do tego mnie siłą nikt nie zaciągnie. Nie interesuje się w ogóle tym jak się czuję w ciąży, nic nie objaśnia - robi tylko badania i wynocha.

Motylku - ja chodze prywatnie i płace za wizyte 70 zl i oddzielnie za usg drugie 70 zl a jakies tam badania moczu , krwi to po 10 zł . JA chodze prywatnie bo własnie nie lekcewazy niczego siedze u niego w gabinecie przynajmniej 30 min na samej rozmowe tyle mi poswieca :)

Byłam u prywatnego ginekologa. O jaka różnica - miał czas wszystko mi objaśnić, uważnie słuchał i odpowiadał na każde pytanie. Wyszłam z gabinetu szczęśliwa, ze zdjęciami maleństwa - płeć jeszcze nie znana :-) Za cztery tygodnie kolejna wizyta.

no widzisz motylku :) tak to jest jak sie płaci :) wyjasnia ci wszystko :) ja własnie mam zamiar tam gdzie chodze do ginka to i rodzic w prywatnej klinice tylko to troszke kosztuje :( ale mam nadzieje ze bede miło wspominac :)

Gość mamamajki
ja tez placilam kupe kasy bo az 200 zl za wizyte i na porodowce bylo ok, jak moj lekarz byl w poblizu tez bylo ok, ale te okropne pielegniarki byly do d**y. pewnie czekaly az im zaplace

Monika to czy bedziesz milo wspominac to bedzie zalezec od tego jak bedzie przebiegal twoj porod;) pamietam jak rodzilam to mialam gdzies kolor zaslon, posadzki itd. i sala do rodzenia jest osobna;) co do poloznej , chodzilam tylko do ginki..jak sie zaczal porod (odedzly mi wody) to pojechalam do szpitala i tam juz wyladowalam na sali dla rodzacych(jednoosobowa sala rzecz jasna) a Pani polozna juz tam byla...i nawet bardzo mila;) zawsze starala sie dokladnie odpowiedziec jak sie o cos pytalam miedzy skurczami, wyjasniala i pomagala i pocieszala takze zastrzezen co do opieki nie mialam zadnych...tak samo juz po porodzie;) ale to roznie bywa na kogo sie trafi;) po prostu.....kurcze chyba w koncu po cos sa te szpitale i polozne tam pracujace nieprawdazz... trzeba tez pamietac ze zawsze trzeba walczyc o swoje w razie co...

To jest moj pierwszy poród i sie juz boje ! powiem szczeze ze najwiecej o nim mysle ! wiem ze moze byc długi bolesny itd i chyba tego sie najbardziej boje !

hej wam dawno tu nie zagladalam:) wiecie ja chodzilam panstwowo wizyty co 4 tyg potem co 3 chyba na kazdym mialam usg na zyczenie doktor bardzo mila:) ale juz przed ciaza do niej chodzilam jak sie boisz porodu to bierz ze znieczuleniem ZZO nic nie boli wtedy:)

Witam :) w wekkend kupilismy juz farby do pokoju dzieciecego :) i jakies tam akcesoria w najblizszym czasie mamy zamiar kupic jeszcze panele i bedziemy przed swietami zaczynac kacik dla naszego malenstwa :) juz nie moge sie doczekac :)

dziewczyny co tam u was ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

witam dziewczyny mam pytanie wczoraj podczas stosunku z mezem zobaczyłam pare kropel krwi ! nigdy przedtem mi to sie nie zdazyło !! nie wiem co myslec ! prawie cała noc nie spałam bo bałam sie ze cos mi poleci ! a teraz chodze jak na szpilkach ! i wydaje mi sie ze brzuch jest twardy !

Gość kaczynka87
Im bardziej bedziesz sie denerwowac tym brzuch bedzie sie bardziej spinac. Nie mniej moim zdaniem powinnas pojsc do lekarza, albo zadzwonic jezeli masz taka mozliwosc. Jezeli nie masz takiej mozliwosci zeby Cie przyjal mozesz pojsc do szpitala. Bedziesz spokojniejsza. Czasem w ciazy się tak zdarza, ale z wlasnego doswiadczenia wiem ze lepiej dmuchac na zimne. Trzymaj się ciepło!

witam dziewczyny narazie wszystko oki :) plamien nie mam :) całe szczescie :) A co tam u was ??? moj maz troszke przychorował i musi sie meczyc tym grypskiem :(

Oj to uważaj Monika,żebyś też się nie rozchorowała. U Nas (z myślą o mnie i maleństwie :-D) całkiem dobrze. Chociaż ostatnio humory strasznie mi się udzielają. Mdłości jednak stopniowo zanikają, nabrałam więcej energii. Pozdrawiam cieplutko!

a u mnie mdłosci były do prawie 3 mies ! szok ! A grypka na lekkie wspomnienie ! juz mnie gardło boli od wczoraj ! a moze wiecie czy moge cos wziasc zeby mi przeszło ??

no i dziewczynki sie rozchorowałam :( mam katar :( mam nadzieje ze mi przejdzie :) pozdrawiam :)

Najlepiej jak poradzisz się ginekologa,co możesz zażyć. Ja polecam herbatę z cytryną i miodem - mi na gardło pomaga. A i odradzam picie herbaty z liści malin,bo z tego co słyszałam,to wywołuje skurcze. Jeżeli masz gorączkę powyżej 38,5,to szybko udaj się do specjalisty - dla dziecka podwyższona temperatura matki jest bardzo niebezpieczna. Nie ma co panikować,ale na nienarodzone słoneczko lepiej uważać.

Gość mamka 11
ja juz po chorobie ..polecam czosnek w kazdej postaci i syrop z cebuli..na zatkany nos kropelki EUPHORBIUM-BEZPIECZNE dla ciezarnych !

dziewczyny na szczescie nie miałam goraczki :) tylko mam katar i jest juz oki :) dzieki za podpowiedzi :)

Dzisiaj pojechałam do okulisty - po jeździe samochodem znowu napadły mnie wymioty :-( Poza tym zastanawia mnie jedna rzecz - mam wadę -7 dioptrii i i wzrok się pogarsza. Czy wskazane jest w tym wypadku cesarskie cięcie? Ponoć przy tej wadzie wzroku może odkleić się siatkówka. Dopiero za dwa tygodnie mam wizytę u ginekologa,któremu to zgłoszę (wcześniej nie przyszło mi na myśl,że wysoka wada może powodować jakieś komplikacje,ostatnio jednak zaczęłam coraz gorzej widzieć).

dziewczyny co tam u was ?? my juz zaczynamy remont pokoju dzieciecego :) juz nie moge sie doczekac :)

witam powiedzcie dziewczyny jak u was z zabkami ?? pytam dziewczyny w ciazy :) bo u mnie strasznie krwawia dziasła podczas mycia czy jest jakis sposób czy lepiej do dentysty isc ??

Gość mamamajki
Mi tez w ciazy bardzo dziasla krwawily. Nie pomagaly witaminy, ktore lykalam. A teraz juz 10mies karmie piersia i chyba nie mam zeba, ktory bylby calkiem zdrowy...

byłam u dentysty :) mam do zrobienia dwa zęby ! całe szczeście ! a co do dziąseł to mowiła ze to normalne i sie nie przejmować :)