Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monikadddd

Przyszłe mamy siedzące w domu

Polecane posty

no tak naprawdę każda ciąża i każda kobieta inna ... niektóre jedzą jak szalone i tyją 10kg a niektóre się ograniczają o tu 19kg

tez genetycnzie patrzcie na to ile wasze mamy z wami przytyly to ma duze znaczenie moja mama ze mną 7 kg - szok a ja wazylam 3,5

Ojej po mojej mamie podobno nie było widać że w ciąży ale musze się dopytać ile przytyła ... moja siostra rodzona 19kg ... ojojoj jak ja przytyje 19 kg to już chyba będę się chodzącą kulką

Dziś wizyta u doktorka ... ciekawe co tam słychać u dzidzi ... i to okropne ważenie ... mój lekarz się śmieje bo on do mnie hop na wagę a ja smutna minka głowa spuszczona i aż się boję ... brrryyy

moja gin to chciala mi dac tabletki na to byc cos utyła:) ale potem jakos poszlo... dziecko roslo a ja nie z zapasow tez nie mialo co brac bo waze 48 kg:) ehhehe ale powiem wam ze przy karmieniu piersia szybko schodzi ja tydzien po porodzie wazylam 49 kg i wchodzilam w spodnie 34:) sam porod to automatycznie idzie 6,7 kg:)

aaa i jak macie okazje zrobcie sobie sesje z brzuszkiem super pamiatka:) ja robilam tydzien przed porodem super fotki:)

:-D Moja mama jak zaszła w ciążę ważyła zaledwie 50kg na 164cm :-) W ciąży sporo przytyła,jednakże latając wokół mojego rozpieszczonego i marudnego braciszka szybko zrzuciła zbędne kilogramy. W drugiej ciąży właściwie nic nie tyła - i ciążę po niej było widać dopiero w 6 miesiącu. A ja? Chyba po mamie nie odziedziczyłam genów,bo w ciągu pierwszych tygodni przytyłam 3kg. Teraz ważę 55,5kg (przedtem 52) przy wzroście 166cm. A teraz jest dopiero 12 tydzień :-)

O jej dziewczyny to ja naprawde bede kulka :) moja mama zasze wazyła duzo w pieciu ciazach i zostało jej :( a moja siostra wazyła niecałe 50 kg przed ciaza a w czasie ciazy przytyła 25 kg !!! jej ...... to ja taka sama bede !

A co do wyprawki to chodzi mi o to co miałyscie juz przed narodzeniem dziecka i co sie przydaje a co odradzacie kupowac :) ja mysle ze w tym tyg zaczne kupowac jakies kometyki bylko nie wiem jakie ??? co radzicie ????

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 18 - + - + + + + + + + + + 19 + - + - - + - - - - + + 20 - + - + + + + + + - + + 21 + - - - - - - - - - - - 22 - + + - + - - + - - - - 23 + + - + + - + - + + + + 24 + - + + - + + - - - - - 25 - + + - + - + + + + + + 26 + - + - - + - + - - - - 27 - + - + - - + + + - + + 28 + - + - - - + + + + - - 29 - + - + + + + + + - - - 30 + - + - - - - - - + - - 31 + - + - - - - - - - + + 32 + - + - - - - - - - + + 33 - + - + + - - + - - - + 34 + - + - - - - - - - - + 35 + + - + - - - + - - - + 18-35 skończone lata matki w czasie poczęcia dziecka 1-12 miesiąc poczęcia + chłopiec - dziewczynka

z niwei kup wszytsko lepiej jedna firma bo jak bedzie uczulony/a idziesz kupic druga firme:) ja odradzam laktotor!! boli jak cholere recznie pokarm wyciskalam do pojemnika odradzam rozek!!! pojemniki na zywnosci niezbedbe do mleka mam z aventa butle kupcie jedna na wszelki wypadek tylko a aventa polecam! bo smoczki dobre mają i sie ciezko z nich pije , dziecko moze wtedy i piers i butle

Prin ce ska a czemu laktator nie przeciez jest przewaznie konieczny ???? nie polecasz wcale czy recznego nie polecaSZ ??? A rozek to chyba podstawa ??

Z tego co wiem to aventa jest bardzo dobra firma :) ale droga nie ??? mam juz buteleczke z tej firmy :) dostałam od lekarza ( gratisy )

butleka droga ale starcza na rok:) nadal mam pierwsza dzis daje mu sok w niej smoczki maja do niej za 2 sztuki 18 zl laktotor mialam reczny tak bolalo ze masakra!! i wolno szlo a jak sie pochylilam nad przewijakiem i nacisnelam piersc to kapalo jak z kranu:) i do pojemnika na mleko prosto i do lodowki w 10 minut sciagania potrafilam 90 ml miec:) to bardzo szybko a co do rozka u nas sie nie przydal bo malemu lepiej bylo jak bym owiniety kocykiem w kokon:) a rozek to chyba dla dekoracji;/ na pewno ptrzbeny jest ochraniacz na szczebelki najlepiej dwa na raczki i nozki moj z nim do dzis spi inaczej sie budzi jak wali raczki w szczebelki. oslonki na piersi silikonowe potrzebne!! bo karmienie boli strasznie na poczatku ;/ na wszelki wypadek miejscie butle i mleko jak w nocy zabraknie pokarmu czy cos

i smoczka kupcie na wszelki... tez aventa bo nie dziala tak na zgryz bo jest plaski :) droga firma ale bezpieczna! i dlugo starczaja jej produkty

duzo rzeczy kupujcie na allegro duzo taniej lozeczko z posciela materacem dalam 350 zl a w hurtowni samo lozeczko 400 wozek tez tam wanienka ONDA polecam duza wyprofilowana nie trzeba trzymac dziecka i myc jendoczesnie

co do allegro to musze najpierw konto miec :) bo juz mam tyle ciuszków upatrzonych :) a nie mam jak zamówic :)

i kupcie teaz pare 56 ja nawet 50 kupilam i miesiac w nich chodzil a mial 54 cm i 3 kg:) takze metki metkami :)

Na allegro kupuję staniki,bo mam mały obwód pod biustem - 60-65 i nigdzie nie mogę w sklepie takich znaleźć. A w pasie 70-tka jest dla mnie za luźna :-D Ja upatrzyłam prześliczną pościel dla malucha,ale jest dosyć droga,chociaż z drugiej strony ma sporo elementów http://www.allegro.pl/item790669736_13ele_posciel_z_haftami_140x70_milpol.html

śliczne to jest ale mogło byc tansze a powiedz mi tam jest taka poduszka do karmienia ale ona nie wchodzi w skład ???

hmm dziewzyny we wczesniejszej ciazy to juz w polowie 6 miecha miala wozek hehe teraz tez juz mam;) okazja byla to kupilam... co do ciuszkow, wiem ze kupowanie przed samym porodem wiaze sie z wiekszymi wydatkami a ja wole tego uniknac i humorek sobie poprawiac ze cos fajnego okazjonalnie kupilam bo takie male ciuszki to czesto z metkami za smieszna cene dostane;) takze jesli ktos chce zaoszczedzic to lepiej sie za to zabrac wczesniej a w zabobony co do kupowania NIE WIERZE ebay mnie pochlanal ostatnio ale juz dalam na luz haha co do rozka, mam juz jednen jedyny i wczesniej uzywalam i sie przydal, dla mnie byl lepszy jak owijanie kocykiem, wolalam aby maly nie byl tak opatulony no i jakos wygodniej bylo ze skladaniem rozka;)... co do laktatora, to nie doradze bo mi to zbedne bylo i nawet nie kupowalam, maly wszystko systematycznie co 3 h ssysal a do jego pol roku bylam z nim non stop w domciu, potem poszlam na pol etatu do pracy ale rodzinka mi go na karmienie przyprowadzala(mialam do pracy 5 min. i fajna szefowa;) jedynie pod tym wzgledem hehe) co do bolesci sutkow, powiem szczerze ze u mnie w 4 dobie jeden sutek bolal ale to przez to ze raz zle malego przystawilam i mi jedna brodawke troszke podraznil..na szczescie obylo sie bez tych plastikow(mialam ale oddalam kolezance obok lezacej;)) po tyg. nic mnie nie bolalo takze bardzo wazne jest UMIEJETNE przystawienie malca(od tego tez zalezy naplyw mleka bo jesli malec bedzie zle przystawiony to bedzie sciagal mniejsza ilosc i mniej pobudzal laktacje), poszukam wam jakis filmikow co do karmienia, ja mam taki jeden w domu i jest naprawde przydatny...

a co do poscieli , ona sie przyda ale raczej pozniej chociaz mozna sobie ja juz skompletowac;)