Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monikadddd

Przyszłe mamy siedzące w domu

Polecane posty

Cześć dziewczyny! Ja wróciłam z cmentarza nieco zaziębiona. Pogoda naprawdę nie dopisuje do dłuższego pobytu na podwórku,nawet w ciepłych ubraniach. Pozdrawiam cieplutko!

Witam dziewczyny :) a u mnie pogoda była oki nie było wiatru i mozna było wytrzymac :) na cmetarzu pieknie wieczorem tyle zniczy sie pali super widok :)

dziewczyny a mozecie mi powiedziec cos na temat wózków dzieciecych ???? jakie macie albo macie na oku :)

Wózek z pewnością wielofunkcyjny - głęboki + spacerówka. Na razie żadnego określonego typu nie mam. Sądzę,że będziemy zakupywać w 6-7 miesiącu. Należę do osób zapobiegawczych i wolę mieć wszystko przygotowane na zapas.

Poza tym nic specjalnego. Jutro na USG - teściowa chodzi i wmawia,że będzie synek,bo mam straszne mdłości, ładną cerę i zachcianki na kwaśne. Nie rozumiem jak można wierzyć w podobne brednie... Hormony szlają, ciało się zmienia, a zachcianki same przychodzą,bez względu na płeć dziecka. Mam nadzieję,że będzie dziewczynka - chociaż nie dam jej satysfakcji wymądrzania się,że wie wszystko lepiej od lekarzy - bo jak na razie tak twierdzi. A jak tam u Was stosunki z teściowymi? :-)

witam:) Ja siedze w domu od marca jestem w 35 tc na grudzien mam termin:) Co do wózka to chce 3 w 1 i najlepeij zeby nie miał 4 duzych kół tylko z przodu małe a z tyłu wieksze Złoty motylek ja bede miała synka tez jem kwasne wrecz sie rzucam na ogórki i kapuste i słodkiego tez nieodmawiam i niestety to mnie zmyliło bo tez duzo ich jadłam i myslałam ze dziewczynka a tu zaskoczenie:) co do tesciowej raz lepiej raz gorzej:)

ehhh wylecial mi z glowy twoj topik Monia, teraz zauwazylam ehh to roztargnienie Mmamusia kubusia, z moja siostra bylo podobnie , chuda szkapa po porodzie wiec sie moja mamka upierala ze ZoBACZYSZ jak zlecisz z wagi(mamka tez tak miala) jak urodzisz, no i tak bylo..bo niby jadlam racjonalnie ,wstret do slodyczy a 17 kilosow przybylo... co do pogody, lipa straszna, w niedziele mielismy zorganizowany wypad i dupa padalo wrrrr zwykle tak jest ze na tyg , jak sama siedze w domu to ladnie jest a na weekendzie dupaa co do planowania drugiego dziecka, prawda jest ze ci rodzice co maja pierwsze spokojne dziecko szybciej decyduja sie na drugie hihi u mnie tez synek byl aniolkiem, no ale dziecku dziecku nierowne;)

jesli ktoras z ciearowek jest juz przy koncowce to czy moze powiedziec od kiedy kompletowala wyprawke;)

zloty motylek moja tesciowa spoko jest, bardziej moja mamuska wejdzie za skore;) hihi ale one teraz dalekooo saa

Gość zaczynam siedziec
Ja dziś pierwszy dzień siedzę w domu. Co prawda to dopieo 5 tc ale już infekcja pęcherza. Ogólnie chcę już do końca zostać na zwolnieniu, gdyż pracę mam okropnie stresującą. Twarda ze mnie babka ale nie raz w kiblu płakałam po wybuchach i poniżeniu przez szefa.

Witam :) co do wózka to tez myslimy o 3w1 na poczatku chcielismy b. dobry i drogi ale dla mnie cos sie odmienia chyba nie chcem inwestowac 2500 tys mniej wiecej w wózek a wy co myslicie ??? Złoty motylku powidzenia na usg :) a co z tesciowa przez 3 mies. mieszkalismy po slubie razem z nimi ja powiem szczeze ze sie zapierałam rekoma i nogami zeby sie nie wyprowadzac bo przed samym slubem wzielismy kredyt i robilismy cała górke wiec kasy poszło i zal mi było tego ! ale teraz nie załuje ciesze sie strasznie ze mieszkamy sami :)

Gość mamamajki
czesc dziewczynki. ja mam jeden z tych najzwyklejszych wozkow. maz taki kupil jak mala miala juz ponad miesiac. ale nie narzekam, jest w miare lekki, szybko sie sklada w spacerowke no i nie byl drogi. a na wiosne i tak planuje kupic taka zwykla spacerowke, mala bedzie juz miala ponad rok i taka bedzie w sam raz. u mnie pogoda nie zawiodla-owszem bylo wietrznie, ale to nie przeszkodzilo nam w odwiedzeniu grobow bliskich. boje sie tylko o mala zeby nie podlapala jakiegos bakcyla-teraz tyle sie mowi o tej grypie... z drugiej strony to nie mozna popadac w paranoje, a moja mama i tesciowa chcialyby zebym nikogo do domu nie wpuszczala a jesli juz to w maseczce. nawet mi takie zakupily. no masakra normalnie...

A co do płci dziecka to ja mam wielka nadzieje ze to bedzie dziewczynka :) a maz na poczatku chciała dziewczynke a teraz marzy mu sie chłopczyk :) ale to nasze pierwasz wiec co bedzie to bedzie :) w czwartek mam na 16 usg wiec bede moze wiedziec jak sie nie odwróci :)

Gość mamamajki
ja kompletowalam wyprawke jakies 3 tygodnie przed terminem. nie latalam po sklepach tylko wybralam sie do centrum handlowego i wszystko co potrzebne kupilam w jednym sklepie. procz tego wozka oczywiscie.

DZiewczyny a co do płuci to ja powiem wam ze nie mam zachcianek jednego dnia bym jadła cały czas słodkie drugiego gorzkie badz kwasne a juz o pryszczach nie wspomne ! na twarzy :)

Włłasnie dziewczyny ja to mowie dla meza ze po nowym roku juz solidnie zaczynamy kupowac rzeczy dla naszego szkraba bo ja chcem miec wszystko przed narodzinami nie wyobrazam sobie ze biegam tydzien po porodzie po sklepach i szukam ! nie rozumiem tych kobiet które tak robia ! czasami sa jakies przypadki to moge zrozumiec ale " nie kupie bo nie mozna za wczasu kupowac " to tego nie rozumniem !

NICK.............WIEK.........TYDZ.CIAZY.......TERM .POR....DZIECI monikaddd.......22............19..................25.03.10 ............0 dziewczyny jeszcze raz zarzucam tabelke moze sie wpiszecie co ???

hej ja tez siedze w domu ale z synkiem:) 15ms - Michalek wiecie ja 1 6 tyg poznalam plec potem na 3D sie upewnilam w 20 tyg polecam to badanie super sprawa i na CD zgrać fajna pamiatka bedzie. co do wyprawki ja juz w 20 tyg kupilam wozek do 35 wszystko mialam a ciuszki drobne to kupowalam jak jeszcze nie bylam w ciazy ehhehe:)

Choruję na nawracające zapalenie cewki moczowej i przydatków - i tak nie daj Boże przed porodem zachoruję - wolę mieć wszystko przygotowane na zapas. Zresztą zakup wózka, łóżeczka, pościeli itp. to niewysłowiona przyjemność :-D. Co do teściów,to są schorowani i trzeba się nimi zajmować - dlatego nie ma mowy o wyprowadzce. Zresztą można powiedzieć,że mieszkamy osobno - zajmujemy górę,którą wybudowaliśmy z własnych pieniędzy. Stworzyliśmy dzięki temu własne mieszkanie,do którego teściowie nie mają,że tak to ujmę - wstępu. Zresztą teściowa i tak nie jest w stanie tu wchodzić,bo jej stan zdrowia nie pozwala na wchodzenie po schodach.

Gość mamusia_z_fasoleczką_w_brzusiu
Cześć dziewczyny :) Ja z mojim mężusiem zaczęliśmy staranka 4 latka temu i nareszcie sie udało :) Dzidzia to moje największe marzenie :) Teraz siedzę w domciu i mi się bardzo nudzi :( Na szczenście mój misio nauczył mnie włonczać komputerek i internet i teraz moge sobie tutaj z wami pisać bo tak nie mam nic do roboty :) Nie poszłam na studia ani do praca bo byłam cały czas zajęta starankami :) Ale warto było :):):)

hej:) ja wlasnie koncze studia:) w ciaze zaszlam na 1 roku zeby na studiach odchowac dziecko:) da sie... teraz bede pisac prace , maly za rok pojdzie do niani a ja do pracy :) juz sie doczekac nie moge bo w domu nudy pracuje na pol etatu przy hobby :) to tyle mojej rozrywki

ciesze sie ze jest nasz coraz wiecej :) zapraszamy do dyskusji :) to moze nowe dziewczyny powiedza jak to u nich było z wyprawka itd :)

NICK.............WIEK.........TYDZ.CIAZY.......TERM .POR....DZIECI monikaddd.......22............19..................25.03. 10 ............0 wazka85........24.............21.................09.03.10...............1

Hej ... ja też siedzę w domku ... jestem teraz w 16 tc ... co do płci to jeszcze nie wiem co kryje się w brzuszku. Jeśli chodzi o wagę to nie przejmujcie się tak dziewczyny, ja już wagę wyjściową miałam niestety nie małą no i niby nie dane mi jest przytyć za dużo ... sama nie wiem jak to będzie ... jak na razie 2,6 kg na plus ... a apetyt dopisuje

ja do 23 tc nic nie przytylam a w calej ciazy 9 kg synek 3 kg:) takze da sie:) a jadlam normalnie slodycze i gazowane nie ma reguly jak pytanie macie odnosnie wyprawki dajdzie znac:)