Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dodratka

14-latka która urodziła w szkole - co o niej uważacie?

Polecane posty

Gość
Jesteśmy dużo starsze od niej, inaczej myślimy. Ja w tym wieku byłam niedojrzała, wyglądałam na 12 lat.

głupoty piszecie typu "szkoda że jej na śmietnik nie wyrzucili" i tym podobne. Gdyby to była jakaś przebojowa gówniara co uprawia seks i cieszy się z tego to by ciążę usunęła lub powiedziała o tym rodzicom, urodziła i zostawiła w szpitalu. Tutaj dziewczyna ukrywała ciążę przez całe 9 miesięcy! Jak bardzo musiała być zastraszona i obawiać się konsekwencji że nawet sama urodziła. Przecież to nie jest normalne:O Błędu należy się doszukiwać nie w dziecku a w rodzicach.

Gość a ja jej współczuję

Gość dodrusia
Słowiczka dokładnie!! Najgorsze jest to że przez rozgłos (penwie bedzie o tym jeszcze w Uwagach interwencjach i innych programach) będą ta dziewczyne piętnowali. Beda mówili pojebana, szkoda że ciebie nie wyrzucili itp. tak jak wy teraz. Można na nia tak mówic jeśli po długich (!!) rozmowach z psychologiem wciaz zrobiła by tak samo.

Gość dodrusia
A jeszcze dodam że może ukrywała ciąże dlatego bo jej chłopak (ojciec dziecka) ma powyżej 15 lat (moze miec nawet po 20) i powiedział jej ze jak ktoś sie dowie to on pójdzie do więzienia. Ona go kocha i wolała zrobic sobie problemy niz zeby on je miał. Tak teraz młodzi myśla.

Gość w ten sposób powstaje plotka
każdy coś doda i najchętniej by dziewczynę powiesili. Fakty są takie, że dziewczyna prawdopodobnie została zgwałcona, a dziecka nie wyrzuciła do żadnego śmietnika, tylko zostawiła owinięte w kocyk w szatni w której je urodziła.

Gość
Ja akurat jak miałam te 13-14 lat wiedziałam skąd się biorą dzieci, wiedziałam jaka jest fizjologia ciąży i porodu. Wiedziałam też co zrobić w sytuacji, gdybym została np. zgwałcona, komu powiedzieć i że to nie byłaby moja wina, itp. Szczerze mówiąc nie rozumiem logiki myślenia tego dziecka, ale też jej nie obwiniam. To po prostu wina systemu, w szkole się o tym zwyczajnie nie mówi.