Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanko takie jedno...........

Jaką wielkość GŁÓWKI miały Wasze dzieci w momencie urodzenia?

Polecane posty

Gość pytanko takie jedno...........

i jak rodziłyście? sn czy cc?

Gość gruss
34 i naturalnie

Gość 36 sn masakra
krocze mam do kapitalnego remontu

Gość mama malego Danielka
37 cm

Gość mama malego Danielka
a i rodzilam sn. Nie mam krocza do remontu i wszystko jest ok :) Jestem 3 miesiace po porodzie.

Gość Latoyaa
34 cm sn :)

Gość podajcie jeszcze
dlugosc pyrtusia u synusia i szerokosc pipci u corci to juz bedzie komplet. a potem noqweetematy na temat koloru gowien waszych dzieci i ilosci wyrznietych zebow i o jakiej porze dnia lub nocy.. ciaza odbiera mozg mamuskom, nie tylko urode !

I syn 34 cm,II syn 36cm,po 2szwy w obu porodach, zero bolesci krocza:) (porody SN)

Gość do podajcie jeszcze
Nie wiesz pustaku do potegi entej, ze jest to wazne i obok wagi i dlugosci mierza obwod glowki zaraz po porodzie w szpitalu? I wez tu gadaj z idiotami jak podstawowej wiedzy nie maja :o

Gość Halinka Niemłynkowa
ja miałam 30 abo 29 jakos tak.. a mój brat 35.. chyba normalny rozmiar to 35 do 36..ale 37...rany to prawie 40..

Gość mój synek miał
38 cm w 42 tc, poród sn....., obustronne nacięcie krocza dodam tylko, że w miarę normalnie usiąść i chodzić mogłam 4 miesiące po porodzie, do seksu powróciliśmy po 1,5 roku :( przed porodem lekarz stwierdził, że miednicę mam wąską, ale co tam, kazali rodzić na fotelu z nogami zadartymi w górę :( to było 5 lat temu, synek ma epilepsję z powodu uszkodzeń mózgu przy porodzie :(

Gość 38 cm
najpierw sn a po 20 godz cc

Gość podajcie jeszcze
*do podajcie jeszcze Nie wiesz pustaku do potegi entej, ze jest to wazne i obok wagi i dlugosci mierza obwod glowki zaraz po porodzie w szpitalu? I wez tu gadaj z idiotami jak podstawowej wiedzy nie maja* pustaku? i jeszcze do potegi entej? no no no! mamuska sie nie wysilila! ale czego mozna sie spodziewac po sflaczalej krowie rozplodowej, dla ktorej glownym tematem do rozmow jest stan rozwleczonego krocza po porodzie i kolor gowna jej dzidzi... o.. i doszedl jeszcze rozmiar glowki dzidzi..

Gość do podajcie jeszcze
Nie jestem jeszcze mamuska prostatcki smieciu, ale ty oczywiscie wiesz lepiej zasrancu.

Gość o t5o zdjecie pewnie chodzi
do mój synek miał>>>>>>>> w takiej sytuacji (wąska miednica, ogromna główka dziecka) lekarz miał obowiazek zrobic ci cc, a poniewaz nie zrobil i zrujnowal ci zdrowie i dziecku, masz prawo go pozwac:o Czy wy ludzie naparwde nie potraficie o siebie zadbać????

Gość powołując się na to
ze lekarz miał obowiązek.... podaj proszę pisemne przepisy kwalifikujące do cc z powodu wielkości dziecka.

Gość a u mnie
34 cm, sn - 2 szwy, zero problemów po porodzie:)

moj synek mial -wspolczuje ci bardzo .ja nie wiem czemu ci lekarze tacy sa po... juz tyle bylo takich przypadkow ze kazda rodzic duze dzieci naturalnie a potem problemy sa albo od strony mamy albo dziecka.

Gość 34 to nie za wiele

To nie jest takie proste, obwód główki nie zawsze odzwierciedla płaszczyznę miarodajną, przy najczęstszym porodzie fizjologicznym (ułożenie potylicowe przednie) płaszczyzną miarodajną jest pł. podpotyliczno- ciemieniowa-32 cm obwodu. Ale już w ułożeniu ciemieniowym, twarzowym czy wierzchołkowym płaszczyzna się zwiększa. Poza tym wy podajecie to co pielęgniarka mierzy, czyli wymiar czolowo-potyliczny, a to nie jest zazwyczaj płaszczyzną miarodajną w czasie porodu, jest to większy wymiar.