Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagoooodka

Rocznice ślubne

Polecane posty

jedz z nim do spa skoro sie namyslil .odpocznijcie porozmawiajcie o wszystkim szczerze

Mówię do niego: Kochanie, nie bój się nie wyczyszczę konta i nie ucieknę z kochankiem za granicę, bo go nie mam :-) żadne argumenty nie trafiają.

Ej. A ja mam taką drobną wątpliwość. On opłaca czynsz i rachunki, tak? Ty zarabiasz ponad 2 tysie miesięcznie, tak? I puszczasz to na "(...) treningi, angielski, prezenty, kolonie i obozy, obiadyw szkole, niańki i przedszkola, internet, tel. stacj. i komórk. kablówkę, itp. ciuchy, kosmetyki. Chodzę do fryzjera, dentysty, kosmetyczki itd. Witaminy dla dzieci też kosztują. " Tak? Widzę więc trzy mozliwości: 1. Macie 20 dzieci. 2. Macie dzieci mniej, ale za wszelką cenę chcesz z nich zrobić przedstawicieli "lepszej rasy" z prywatnej szkoły, gdzie na obiad podają kawior i krewetki. Takie malutkie wersje Ciebie-w markowych ciuszkach i z kartą stałego klienta u kosmetyczki. 3. Ni chu chu nie potrafisz gospodarować kasą, przepuszczasz ją nie wiedzieć gdzie i kiedy. W przypadku wersji 2 lub 3 wcale się nie dziwię, że mąż nie chce Ci dać dostępu do jego kasy...

W Polsce mieszkam. Za granicą jest ponoć drożej, więc nie rozumiem pytania. I całkiem serio - 2 tysiące miesięcznie na szkoły i duperele(bo ciuchy i kosmetyczka, to nic innego jak duperele, bzdety, o których wcześniej pisałaś), to cholernie dużo.

kurcze 2 tysie m-cznie to spore wydatki.. serio.. a nie lepiej jest poszukac oszczednosci i za zaoszczedzone pieniadze zrobic cos wspolnie? mnie moj kochany nauczyl oszczedzac nie powiem nie a na takie rzeczy jak fryzjer to szkoda mi kasy.. sama sobie wszystko robie albo ostatnio kupilam czepek na pasemka to moj lubi mi zrobil pasemka a pozniej chodzil dumny ze to jego dzielo :D choc swoje lata mamy to jak dzieci sie zachowujemy ;) warto przemyslec sprawe oszczedzania :)

Dziewczyny nie wiem czy macie dzieci, ale samo jedzenie jest bardzo drogie. Wyżywienie czteroosobowej rodziny nie jest tanie. Do kosmetyczki ani fryzjerki nie biegam co tydzień. Bez przesady. A zrobienie paznokci za 30 zł to też nie majątek. Poza tym nie mogę wyglądać w pracy jak kocmołuch :-) Czasem coś odłożę, ale wtedy np. mamy zaproszenie na komunię, albo ślub. Potem dochodzą wakacje. To też kosztuje. We wrześniu rok szkolny. Wiadomo co się z tym wiąże. :-( Następnie jest Mikołaj, święta, Sylwester (staramy się wyjść na bal), potem ferie. Mąż zabiera dzieci na narty. Wcześniej pokupiliśmy im cały sprzęt narciarski. Lekarze - specjaliści też kosztują, bo kolejki - 6 m-cy. A prezenty czasem robię dzieciom to fakt, mężowi też, bo lubię. Tak samo bratankom i chrześniakom. Ale nie co m-c, np, na Dzień Dziecka. A zresztą długo by pisać....

Gość jagooodka
Dodam, że "moje markowe" ciuchy są często ze sklepu "Tani Armani" :-) Może spróbuję trochę mniej wydawać , ale czy to zmieni postępowanie mojego męża? Czy wtedy zaprosi na lampkę wina z okazji rocznicy, imienin czy urodzin? Wie, Że to dla mnie ważne, a i tak to olewa :-( Czy może poprostu przestać się tym przejmować i iśc do kawiarni z koleżanką :-)