Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdradzona przez interent

Przez internet rozpadło się moje małżeństwo

Polecane posty

Gość tingarada
gratuluję, chyba ciężko nie poszło? On się przyznał koniec końców czy sąd dał wiarę twoim zeznaniom? Świadkowie byli przesłuchiwani? Dziś masz doła bo to zawsze strata jakiejś części życia, czegoś koniec ale to teżpoczątek więc zobaczysz powlutku staniesz na nogi :)

Gość Zdradzona przez internet
Mój mąż jak zobaczył ile mam na niego to w końcu się przyznał że z jego winy rozpadło się nasze małżeństwa. Teraz mogę zacząć nowe życie tylko nie wiem jak...

Gość tingarada
Ty już żyjesz swoim nowym życiem. Popłacz sobie troszkę a jutro zobaczysz, przyjdzie nowe. Jesteś mloda, masz duże szanse na ułożenie sobie życia od nowa. Jesteś też odważna i silna, poradzilas sobie z taką sytuacją. Bedzie dobrze zobaczysz, nie jesteś sama, tylko nie zamykaj się w sobie, wychodź do ludzi. Jestem myslami z Tobą i przytulam cię mocno :)

Gość the doors
Odseparuj całkowicie dziecko od tego psychicznego człowieka.

Gość the doors
Tylko chcę się zapytać - przed ślubem i na początku małżeństwa były już objawy w jego zachowaniu, że jest takim złym człowiekiem czy udawało mu się cały czas grać miłego?

Przed ślubem nie podejrzewałam go o rozne klamstwa. Do dzis sie zastanawiam gdzie spedzil noc jak ja bylam w 7 miesiacu ciazy. Mi powiedzial ze na izbie wytrzezwien ale ja znam jego i wiem ze nie ma sklonnosci awanturniczych i wie kiedy przestac pic...

Gość meg41
Ten pan zawiodl strasznie Twoje zaufanie, nie zasluzyl sobie na Ciebie ani na waszego synka. Tez sama wychowalam synka, bo maz odstawial numery,nie milelismy kontaktu i powiem Ci tylko ze nie zaluje. Nikt nie buntowal mojego dziecka i nie wtracal sie w nasze sprawy. Jezeli Twoj maz moze z tym zyc,ze nie widuje dziecka, to jest ostatnim potworem Was niewartym. A jego matka jeszcze gorsza potwora bo babcie kochaja wnuczki i interesuja sie nimi bo dzieci przeciez sa niewinne sytuacji!!! Takze niemartw sie,przetrawisz to waszystko i zaczniesz nowe zycie. Otworzysz sie na cos nowego i znajdziesz kogo kto Was pokocha. Dzisiaj kobieta z dzieckiem to zupelnie normalna sprawa:-) Takze nie zamartwiaj sie,glowka do gory,zamknij ten oddzial swojego zycia i nie rob sobie absolutnie wyrzutow. Zyc z typem ktory flirtuje z innymi babami to pieklo i ciesz sie zetak sie skonczylo. A te wszystkie dowody zachowaj gdzies w teczce dla swojego synka,jak bedzie dorosly i sie pytal o prawde to mozesz mu pokazac, bo moze ten Twoj byly kiedys tam bedzie bzdury o Tobie opowiadal. Trzymaj sie kochana,sciskam i powodzenia!

Gość niesamowite....
naprawdę niesamowite siedziałam o resztach sił i czytałam wszystko jednym tchem jakby to był jakiś bestseller autorko, pisz co u Was - pisz!! sama przechodziłam podobne piekło... niestety dwa razy. z deszczu pod rynnę. oby Tobie się ułożyło lepiej. 🌻 zdrówka dla Bartusia... :( ❤️ biedny maluszek....

Gość taka_jedna_jedyna
kochana, nie ma co nosa chować na kwintę... jak to pisze Sapkowski "coś się kończy, coś się zaczyna" skończyłaś swoje małżeństwo, teraz zaczynasz nowe życie, pełne nowych szans, nowych ludzi, nowego lepszego szczęście... dół po rozwodzie minie, w końcu nie ma się co dziwić, zaufałaś nie tej osobie co trzeba i cierpisz, bo zostałaś skrzywdzona... ale to minie... głowa do góry! I gratuluję wygranej walki w sądzie!

Gość niesamowite....
to w ogóle nie ulega wątpliwości tak samo byłoby jakby byli razem - dziecko w dupie! za przeroszeniem, a ze szmatami jak się prowadza , tak by sie prowadzał i nawet z tym by się nie klamkował no bo to przecież wszystko "wina żony", że on biedaczek z panienkami musi się bujać. jeszcze tylko byś dziewczyno mu musiała gotować i skurwiela opierać, po skurwielu sprzątać, wysłuchiwać, a i tak krzywą morde i pretensje by miał o każdą bzdurę

Gość Do Zdradzonej...
Czytam twoja historeie i sie wciagnelam, musze ci powiedziec, ze bardzo Tobie wspolczuje i mam nadzieje, ze sobie ulozysz jakos zycie. Jestes jeszcze mloda i ciesz sie, ze zakonczylas to teraz a nie za jakies 10, 15 lat... Za kilka lat bedziesz szczesliwa kobieta, ktora nawet nie bedzie pamietac kim byl ten czlowiek.... A byly maz daje pieniadze na dzieci czy wkoncu pozwalas jego rodzicow o alimenty?

Nie płaci na dziecko, jak napisalam smsa do jego matki ze podaje ja zeby placila na Bartusia to napisala mi ze zobacze pieniadze jak swinia niebo. Strasznie mnie to uderzylo.

Gość taka_jedna_jedyna
nie patrz na jej przytyki, po pierwsze sprawa o alimenty była? jeśli tak i wyrok jest prawomocny a mąż nie płaci, to na policję zgłosić to i do komornika, niech dług będzie większy niż 200zł w chwili zgłaszania, wtedy szanowny ex mąż trafi do KRD i droga do kredytów zostanie mu zamknięta - głupiego telefonu w abonamencie nie dostanie, o telewizorze na raty nie wspomnę... tu masz c nieco o tym: Jeśli ojciec nie wywiązuje się z obowiązku alimentacyjnego dobrowolnie, to należy uzyskać tytuł wykonawczy (wyrok z nadaną klauzulą wykonalności), aby na jego podstawie komornik mógł egzekwować zasądzone raty alimentacyjne na rzecz dzieci. Aby uzyskać tytuł wykonawczy, należy złożyć pozew o zasądzenie rat alimentacyjnych do sądu rejonowego, wydziału rodzinnego i nieletnich. W pozwie należy szczegółowo opisać żądanie: np. zasądzenie rat alimentacyjnych od ...... (imię i nazwisko ojca) na rzecz ...... (imiona i nazwiska dzieci) w kwocie ...... (słownie: ......) zł, płatnych z góry do 10 dnia każdego miesiąca do rąk matki dziecka ...... (imię i nazwisko matki), poczynając od 10 marca 2009 roku. Do pozwu należy dołączyć: * odpis pozwu wraz z załącznikami (dla strony przeciwnej); * odpisy aktów urodzenia (jeżeli dzieci pochodzą spoza małżeństwa, to odpisy muszą być pełne, a nie skrócone); * zaświadczenie o wysokości dochodów. W uzasadnieniu pozwu należy przytoczyć wszelkie dowody potwierdzające okoliczności świadczące o niewywiązywaniu się ojca dzieci z obowiązku alimentacyjnego oraz wskazać źródła i kwoty dochodów, jakie osiąga pozwany, a także opisać jego stan majątkowy. Po przeprowadzeniu postępowania (ustaleniu możliwości zarobkowych i majątkowych pozwanego) sąd wyda wyrok, któremu nada klauzulę wykonalności z urzędu. Po nadaniu wyrokowi klauzuli wykonalności będzie Pani mogła dochodzić kwot zasądzonych rat alimentacyjnych w drodze postępowania egzekucyjnego. Istnieje możliwość wszczęcia postępowania egzekucyjnego z urzędu na żądanie sądu, który sprawę rozpoznawał. Najczęściej jednak, aby komornik wszczął postępowanie egzekucyjne, składa się wniosek o wszczęcie egzekucji wraz z odpisem tytułu wykonawczego. We wniosku, co prawda, nie ma Pani obowiązku wskazywać sposobu egzekucji ani majątku dłużnika (art. 1081 Kodeksu postępowania cywilnego), jednak jeśli ma Pani informacje dotyczące majątku dłużnika, to podanie ich komornikowi ułatwi mu zadanie i przyspieszy postępowanie egzekucyjne. Sposoby egzekucji są różne: np. z rachunku bankowego, z wynagrodzenia za pracę, z ruchomości, z nieruchomości. W razie powstania zaległości za okres dłuższy niż 12 miesięcy (12 miesięcy było kiedyś, teraz jest kwota 200zł) komornik z urzędu składa wniosek do Krajowego Rejestru Sądowego o wpis dłużnika do rejestru dłużników niewypłacalnych. Nawet jeśli komornik stwierdzi bezskuteczność egzekucji, to nie może na tej podstawie umorzyć postępowania. W orzecznictwie utrwalona została zasada, że dzieci mają prawo do równej stopy życiowej z rodzicami, i to zarówno wtedy, gdy żyją z nimi wspólnie, jak i wtedy, gdy żyją oddzielnie. Oznacza to, że rodzice powinni zapewnić dziecku warunki materialne odpowiadające tym, w jakich żyją sami. Nie dotyczy to jednak potrzeb będących przejawem zbytku (uzasadnienie tezy IV wytycznych SN z 1987 r.).

Gość kfbnklsb
Przyczyna tego wszystkiego tkwi w pierwszym zdaniu autorki. Najpierw urodziło sie dziecko-potem ślub. Takich kobiet żaden facet nie bedzie szanował. A teraz wszystkie łatwe.....

Sprawa o alimenty była i są zasądzone.

Gość xxxxxxdrmxx
na siebie też masz zasądzone alimenty? Musisz iść do komornika, po trzech miesiącach wystawi ci zaświadczenie o nieściągalności i wtedy możesz kombinować ze ściąganiem od dziadków.

Jak wniosłam wniosek o zasądzenie na mnie alimentów to sedzia uniosł się i powiedział że jestem niepoważna skoro chce na siebie pieniądze bo pracuję.Więc na siebie nie mam mimo iż rozwód dostałam z winy męża

Gość nie do wiary!!!
witaj Zdradzona, sama też nieraz byłam świadkiem jak na czacie faceci szukają przygód, bo w domu to już ich nie widzą- jak piszę że mam faceta, oni na to- też będziesz zdradzać...a kolesie mają nie całe 30 lat..np

Po rozwodzie moj maz byl bardzo mily, powiedzial mi ze na drugi dzien wysle mi alimenty i ze moze oddac mi samochod bo on jezdzi firmowym. Moja siostra dzis pojechala po samochod to powiedzial jej ze jest na imieninach u swojej matki i ze mozemy sie spotkac w poniedzialek bo on chce ze mna spisac umowe ze biore samochod. Alimentow do dzis nie dostalam. Nie mam juz sily...nie moge rozgrysc tego czlowieka...znowu doprowadzil mnie do lez!!!

Gość stonkash
powiedz ile sąd zasądził ci na synka alimentów? Tak z ciekawości pytam? Jeśli masz wyrok sądowy z klauzulą wykonalności to możesz iść do komornika i oni ściągną jeśli są zaległości. Ale może warto zaczekać i pogadać tak na spokojnie. Musisz być silna ale stanowcza i konsekwentna. Poradzisz sobie, ja byłam w podobnej sytuacji tyle że bez alimentów bo nie bylo z kogo ściągać ale dziś już jest lepiej. Na 10 -letnie dziecko mam 300 zł, płacone przez fundusz niestety ale dobre i to. I tobie po jakimś czasie się ułoży, zobaczysz tylko musisz do przodu , nie zamartwiać się a jak trzeba będzie zakasać rękawy.Pozdrawiam :)

Mam zasądzone 500 zl na dziecko i juz zglosilam go do komornika. Nie moge tylko zniesc tego z jakim lekcewazeniem podchodzi do wszystkiego. A co do spokojnej rozmowy to nie ma mowy. Z nim sie nie da...

Gość autorko
co u Ciebie słychać? jak się mają sprawy? co z debilem, jego matką i co z małym?

No wiec u mnie wszystko ok. Postanowilam zglosic sie do funduszu alimentacyjnego a w przyszlym tygodniu rusza sprawa podziału majątku. postanowilam sie tym zajac bo on mi kaze zaplacic za OC mimo ze to on do tej pory jezdzil autem. A co do jego matki to szkoda słów........co do niego też!!!

Wyobraźcie sobie że moj byly maz nie wie jak mnie zaczpic bo ja juz przestalam sie do niego odzywac to wczoraj wieczorem wyslal mi smsa ze jesli nie bede czytac jego archiwum na gg i nie przestane pisac do jego znajomych to on mnie poda do sad a za czytanie cudzej korespondencji grozi mi 2 lata. Co za oszolom!!! Tak to sie nie zapyta co u dziecka tylko wymysla rozne historie zeby mi dokuczyc!!

Gość a czytasz jego archiwum
i zaczepiasz jego znajomych? Bo jeśli tak to facet ma prawo się wkurzyć.

Ciekawe jak mialabym czytac jego archiwum skoro nie mieszkamy razem i nie mam dostepu do jego komputeria. Zreszta ja nie poto sie z nim rozwodzilam zeby zajmowac sie jego życiem. Niby po co mialabym pisac do jego znajomych...dziecinada!

Gość taka_jedna_jedyna
on po prostu chce ci dopiec, pokaż, że cię to nie rusza... ignorowanie go, jest najlepszą bronią, bo zdaje się cze działa to na niego jak czerwona płachta na byka... powodzenia

Gość olla_w
Czy ktoś z Was rozwiódł się przed upływem roku? Szukam osób, które chciałaby opowiedzieć swoją historię. Piszę tekst o małżeństwach, które się bardzo szybko rozwiodły, po kilku miesiącach lub po roku. Napiszcie do mnie, podajcie telefon, ja oddzwonię. owolf@o2.pl. Pozdrawiam, Olimpia Wolf (mój tel. 600 469 250)