Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niecierpliwa okrutnie

Czy w 16 dniu cyklu wyjdzie mi test

Polecane posty

cykle mam 27 dniowe

Gość gryczka
Zdecydowanie nie.

Gość no co ttyy
nie mozliwe

Gość a koło 20-21 dnia

Gość a ja mam przed sobą test
bioforte i jest napisane, że wykrywa 2-3 dniową ciąże?! więc jak to jest?

Gość hihihi - dobre
dziecko reklam :):):) Każda reklama jest po to, żeby nabyć produkt. Efekty nieważne :) Ważne, żeby reklama spowodowała, że uwierzysz :)

Gość pewnie że wyjdzie
ale na grypę. Test ciążowy najwcześniej się robi w dniu spodziewanej miesiączki.

Gość to dlaczego tak napisano na
teście? dla mnie to żadna reklama bo biorę to co mi babka w aptece poda. mam dwa jeden ten bi coś a drugi quick i na tym b coś napisano że wykrywa 2-3 dniową ciażę

Gość fvvfdv
14 dzień cyklu jest najbardziej płodnym dniem, więc w życiu nie wyjdzie test w 16 dniu

Test wykrywa 2-3 dniową ciążę, ale weź pod uwagę to, że ciążę liczy się od momentu zagnieżdżenia zarodka w macicy, a żeby doszło do zagnieżdżenia to musi minąć trochę czasu od zapłodnienia, a nie wiesz kiedy i czy mogło do niego dojść. Czyli jest stosunek powiedzmy, że w owulację, więc dochodzi do zapłodnienia, jajeczko sobie wędruje i po około tygodniu zagnieżdża się i wtedy zaczyna się wytwarzać hormon wykrywany przez testy ciążowe-hcg (gonadotropina) i po tych 2-3 dniach od zagnieżdżenia jest możliwe ewentualne wykrycie ciąży, ale w niewielu przypadkach, bo stężenie hcg jest wtedy jeszcze bardzo niskie i jest to czas kilku dni przed miesiączką.

ja miałam owulacje w 12 dniu cyklu. Zrobiłam dziś test (16 dzień) i jedna kreska. Poczekam tydzień i spróbuje jeszcze raz. Bardzo mi zależy żeby wiedzieć wcześniej bo ustaliłabym sobie termin do ginekologa. Bo już mi pani w rejestracji powiedziała że do nowego roku nie ma zapisów a po nowym roku nie wiadomo co będzie bo muszą wiedzieć ile osób mogą przyjąć, a teraz jest ten durny przepis że do 10 tygodnia trzeba iść pierwszy raz, a jakby się udało to w połowie stycznia będę już miała 12-13 tydzień. Nie wiem kto mądry to wymyślił, ale bardzo gratuluje.