Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powstał mały kłopot-help

Pomóżcie -jak kupować buty przez internet?

Polecane posty

Na allegro, spodobały mi się kozaki na obcasie 7cm. Rozmiar 37 i informacja, że długość wkładki= 24cm. Obrysowałam swoją stopę na kartce papieru i wychodzi mi, że mierzy 23.5/23.7cm, w związku z tym, nie wiem, czy kupić z wkładką 24, czy rozm.38/wkładka 25cm? :-O To moje pierwsze buty, które planuję kupić przez internet i bardzo chciałabym uniknąć bujania się z odsyłaniem:-O Podpowiedzcie, jak się mierzy i który nr w tej sytuacji wybrać? Z góry, dzięki 👄

Gość kwarcowa
Ja mierzę zawsze wg wskazań u sprzedawcy u którego najczęściej kupuję na allegro: "W celu dobrania właściwego rozmiaru proszę: a) narysować na kartce linię b) postwić na kartce stopę tak, aby pięta przylegała do linii inarsować drugą linię z przodu stopy, równoległą do wcześniejnarysowanej linii. c) zmierzyć odległość pomiędzy dwoma liniami. Otrzymany wynik to długość Państwa stopy. d) wybrać rozmiar butów z długością wkładki, która jest najbardziej zbliżona do długości Państwa stopy. Przy wyborze rozmiaru proszę także uwzględnić szerokość stopy. Stopa bardzo szczupła będzie przesuwać się do przodu, natomiast stopa szeroka może ograniczać wsunięcie w buta do prawidłowej pozycji." Zaczerpnięte z allegro;)

Gość patrzec na dlugosc wkladki a n
a nie na rozmiar typu 38, 39 jak postawisz stope na zwyklej kartce papieru zaznaczysz gdzie sie konczy pieta i gdzie najdluzszy palec to potem mierzysz ta odleglosc i wychodzi ci dlugosc np 25 cm na jednej aukcji np na allegro bedzie to rozmiar 39 na innej juz 40 zwracaj na to uwage

bardzo wielkie dzieki. Jeszcze raz się pomierzyłam. Narysowałam proste linie, na nich postawiłam stopy i zaznaczyłam koniec największych palców i pięt. Wyszło mi, ze mam 24.5, a nie, jak pisałam wczesniej, niecałe 24:D W tej sytuacji, zamówię rozm.38, z wkładką 25cm:) Lepiej dołożyć w razie czego dodatkowe wkładki, niż bujać się w za małych;) Wielke dzięki za porady👄 Pozdrawiam:)

Gość kantana
Te rady - wszystko się zgadza, ale są również sklepy które mają wydłużony okres na zwrot obuwia, np. Merg ma 30 dni. Wtedy macie więcej czasu na ich przetestowanie. Bo ustawowe 10 dni to trochę mało - człowiek ma po drodze zbyt wiele obowiązków.

Gość gość
Przede wszystkim ostrożnie i bez pośpiechu, czytając regulamin i dowiadując się co, z ewentualnymi zwrotami. Bardzo ważne jest też w takim wypadku poznanie własnej stopy czyli umiejętność dobrania butów, wiedza na temat tego jak w ogóle je dobierać. W tym powinien pomóc nam artykuł http://www.zdrowemiasto.pl/i/13/szepty/kupbuty,7076.html - jeden z wielu tekstów na ten temat :)

Gość gość
Z butami jest tak, że czasami trafisz w rozmiarówkę, a czasami nie. Tylko, że często w sklepie nie znajdziesz takich egzemplarzy, które znajdziesz w necie. Ja często kupuje na storestory.pl, bo tam są pojedyncze pary butów ale tych markowych, jak mi się podobają i akurat jest rozmiar to zamawiam, zawsze można zwrócić.

Gość gość
Normalnie. Pamiętam, że kiedy pierwszy raz kupowałam buty na Merg to na stronie było dokładnie opisane w jaki sposób należy to zrobić. I od razu za pierwszym razem kupiłam odpowiednie. Nigdy nie zwracałam obuwia, a przecież można to zrobić bez kosztów.

Gość gość
Kupowanie butów przez internet jest bardzo wygodne. Bez wychodzenia z domu można porównywać różne modele obuwia i wybrać te najlepsze. Ja najbardziej zadowolona jestem z tego sklepu https://diamonddreams.pl/ często od nich zamawiam i zawsze jestem zadowolona, więc mogę polecić :P