Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sylwia6864

chce karmic piersia ale mam problem z pokarmem pomocy

Polecane posty

Gość sylwia6864

moj syn ma 3 tygodnie bylam z nim dzisiaj u pediatry na kontroli lekarka powiedziała ze syn zle przybiera na wadze jak sie urodzil wazyl 3820 w dniu wypisu ze szpitala wazyl 3590 a dzisiaj wazy znwou 3820 i lekarka powiedziała ze mam przejsc na sztuczne mleko dla mnie to tradegia chcialam karmic synka jak najdluzje piersia fakt faktem mam malo pokarmu syn ciagle chce jesc ale czy musze rezygnowac z karmienia piersia jem duzo pije 2,5 l wody dziennie+ jakas herbata itd. szukalam na internecie pogotowia laktaycjnego ale nie ma go katowicach i okolicach

nie ma w katowicach i okolicach? a to dziwne bo ja w sosnowcu byłam w poradni laktacyjnej w szpitalu nr 2 :) a to chyba okolice katowic nie?

Zmienić lekarza.Powinna przede wszystkim skierować na mocz, morfologię i poziom żelaza (zrób na własną rękę i idź z wynikami już do innego).Karmienie piersią (szczególnie na tym etapie) jest najzdrowsze.Są sytuacje, kiedy trzeba dokarmiac ale po zdiagnozowaniu a nie zapobiegawczo.Nie musisz rezygnować z karmienia piersią. Czasem problem lezy po stronie niedoboru żelaza, bywa, że dziecko nieefektywnie ssie. Co ile czasu je? Jak długo ssie efektywnie?

poradnia laktacyjna 3 Maja 33 41-200 Sosnowiec tel.: 3682000 3682701 tam jest pogotowie laktacyjne działające 24h na dobe

jest też forum ze specjalistą (polecam. p. Monikę, w zasadzie Ona uratowała moje karmienie piersią):http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,Karmienie_piersia.htmlJesli link nie wchodzi to go skopiuj, wklej do paska przeglądarki i usuń spacje przed wcisnięciem entera

Gość sylwia6864
nglka to byl lekarz od dziecka i do dziecka jesst dobrym lekarzem moj syn ssie szybko około 4 min potem zaczyna coraz wolneij usypia przy piersi to go odciagam dzwigam go i czekam az beknie jak beknie klade go a on za 10 min chce znowu cycka daje mu znowu sytuacja ta sama ale wteyd spi około godziny lub dwóch wstaje sytuacja ta sama czasami nawet jest tak ze je co 10 min przez 2 h a w ncoy spi i budzi sie za pierwszym razem po 4 h potem co 2-3 i ssie okolo 8 min i spi

Gość sylwia6864
meaaa dziekuje za adres jutro tam zadzwonie a mozesz mi jeszcze powiedziec czy trzeba cos placic za wizyte

Wybacz ale jeśli lekarz każe odstawić od piersi 3 tygodniowe dziecko, zamiast zlecić badania i EWENTUALNE dokarmianie (a nie zastąpienie) to nie jest dobrym lekarzem. Lekaż ma diagnozować a nie pozbywać się problemu.

Gość sylwia6864
kurcze na pocztaku jak wstawalam w nocy to piers byla pelna mleka twarda i az sikala piers a teraz piersi sa ciagle miekkie

A tym to się nie przejmuj. Piesi sie przyzwyczajają. Ja do tej pory karmię a piersi mam miękkie odkąd młoda skończyła niecałe 2 miesiące życia.

nic nie płaciłam, ale ja rodziłam w tamtym szpitalu. telefon nic nie kosztuje i spytasz czy coś kosztuje wizyta czy nie ja najpierw dzowniłam i mówiłam jak długo mała je (jadła 1-2 godziny....) i kazali mi przyjechać, zważyli dziecko przed karmieniem, pomogli mi przystawić prawidłowo dziecko, karmiłam pół godziny, zważyli po karmieniu - okazało się za mało pokarmu, dalsze instrukcje to jak najczęstsze przystawianie dziecka, kupiłam od nich laktator i odciągałam, przystawiałam, odciągałam, przystawiałam i tak do zrzygania... w końcu skapitulowałam ;) aha i co wazne tam jest neonatolog i ogląda maluszka czy z nim wsio ok, tak wiec kompleksowa pomoc

Gość sylwia6864
dzisiaj bed ekarmic syna tylko piersia mysle ze do jutra nic mu nie bedzie a jutro zadzwonie do tej poradni mma nadzieje ze nie bede musiala zrezygnowacz karmienia

Gość sylwia6864

Gość danulia
Karmiłam swoją córeczkę 1.5 roku. Na początku też miałam duże trudności ale jakoś udało mi się je pokonać..z doświadczenia wiem, że Im częściej będziesz przystawiała maleństwo do piersi tym więcej pokarmu ona wyprodukuje.Moje dzieciątko w trakcie ssania bardzo poraniło mi piersi. Kiedy w końcu udało mi się je wygoić,przez trzy dni położyłam się z mała do łóżka i karmiłam ja bardzo często.Wtedy Po trzech tygodniach od porodu moja laktacja się wreszcie unormowała.Pijesz może jakąś herbatkę laktacyjną jeśli nie to spróbuj też pomaga. Przede wszystkim ważne jest dobre nastawienie i spokój.Zyczę powodzenia :-)

Gość u_pediatry
co za popieprzony lekarz.... a potem trafisz do innego, i powie Ci, że jak nie karmisz piersią to jesteś złą matką!

Gość sylwia6864
tak pije herbatke z hippa i jakas w szaszetkach z apteki na zwiekszenie laktacji kurcze a moze powinnam jutro isc do internisty i moze on zaleci jakies badania albo cos bo boje sie czekac do poniedziałku

Gość co za lekarz
beznadziejny! Nie rezygnuj z karmienia piersią dziewczyno! Zgłoś się koniecznie do poradni laktacyjnej!