Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość etammmmmmmmm

szukam mam

Polecane posty

ja mojego od małego uczyłam samodzielności. zostawiałam go samego albo siadałam gdzieś dalej a jego zostawiałam z zabawkami. czasem troche kręcił nosem ale dzisiaj świetnie bawi się sam. lubi koiedy bawimy się razem ale jak muszę coś zrobić- albo chę zwyczajnie odpocząć to zajmuje się sobą

mój zasypia u mnie w łóżku tak mu zostało ponieważ pierwsze trzy miesiące miał kolke i spał ze mną. a teraz właśnie zasnął to ja idę zrobić sobie i mężowi kawke i zaraz wracam

hej dziewcyzny moze wy mi pomozecie jestem w 2 miesiau ciazy i jakos nie dochodzi do mnie to ze jestem w ciazy nie wiem co zrobic;(

a to była ciąża planowana? daj sobie troche czasu. życie to nie bajka ani film romantyczny. nie wszystko wygląda jak we wzruszających opowiadaniach:)

no to jest całkowicie zrozumiałe. musisz dać sobie chwilę. z czasem oswoisz się z tą myślą, pokochasz dziecko:)

moja ciaza tez nie byla planowana. A ojciec dziecka? Jestescie razem? Rodzina wie? musisz wierzyc , ze wszystko bedzie ok.

moja ciąża tez była nieplanowana tez niewiedziałam co robić jak to będzie. Najważniejsze u mnie było to ze mój chłopak a teraz maz bardzo chciał tego dziecka i na każda wizytę w miarę możliwości chodził ze mną nawet na pierwsze usg poszedł ze mną i uronil łze miło było na to patrzeć

witam was:) Dziewczyny poradźcie coś bo oszaleję, moja córcia drugi wieczór krzyczy, płacze ja nie wiem co robić. Wszystko robię tak jak dotychczas, kąpiel, mleczko i ona zasypia przy butli, a jak ją odkładam to ryk, teraz zasnęła i popłakuje przez sen:( co jest grane??

a może czegos sie wystraszyla w ciągu dnia. co bo mój synek tez tak ma jak sie czegos wystraszy. Wtedy dużo go przytulam no i spi w łóżku ze mną wtedy jest spokojny a jak tylko znajduje sie w łóżeczku to placz.

Gość ania mala
Karola daj jej koperku na mojego zawsze działa może ją boli brzuszek po koperku się powinna uspokoic moj jak tak robi daje mu koper i jest spokojny

ja jej wszystko dałam i herbatkę i kropelki na kolki.. ja nie wiem już co jej jest. Zawsze ładnie zasypiała a teraz takie cyrki... Szkoda mi jej

mam do was pytanie jak zacząć rozszerzać dietę maluszka?? co po kolei i jak to się gotuje?? Mam zamiar tak za około 2 tygodnie zacząć rozszerzać Hanusi dietę

jak dziecko płacze to moze być milion rzeczy... może to być ból brzucha, może jakiś stres, skok rozwojowy, może zęby...musisz ją obserwować i dobrze poznać swoje dziecko. tyle Tobie mogę doradzić. Powiem Toie tylko że jeśli nawet nie będziesz wiedziała co jej jest to nie myśl ze jesteś złą matką:)większość z nas na początku nie rozumie dziecka... a co jak się wprowadza... róznie ludzie rozszerzają dietę. ja zaczełam od kleików. później pojedyncze warzywa, owoce. dajej była zupa jarzynowa i wszystko inne. poszukaj sobie tabel iżywienia

witam ja także zaczęłam najpierw dawać Kubusiowi kleik ryżowy tydzień później marchewke gotowana w kolejnym tygodniu kalafior potem brokół w między czasie jabłko gruszka. Tylko pamiętaj żeby wprowadzać produkty pojedynczo i obserwować czy nie ma alergi.

jest tu kto? co taka cisza? jak tam u Was mamusie pogoda? bo u nas słonko więc zaraz po drzemce idziemy na spacer trzeba korzystać dopuki jest pogoda. Buźka

Starłam dziś marchewkę i jabłuszko wycisnęłam soczek i mała dostała jedną łyżeczkę:) ale się cieszyła:) tak się zastanawiam czy mogę jej podawać soczek z jabłka np bobovity??

jeszcze jedno pytanie a te gotowane warzywa np ziemniak czy marchewka to mam ugotować normalnie w wodzie oczywiście bez soli rozgnieść w blenderze i tak podać czy to się podaje z czymś bo przecież ziemniak jest suchy

karola - jablko jest zalecane jako pierwsza nowosc ja malemu w sokowirowce robie soczki z marchwi i jablka i tez je bardzo lubi choc wypija niewiele , ale zawsze dobre i tyle

co do soczkow to na butelce masz napisane od którego miesiąca możesz podawać a ziemniaka gotowalam normalnie w wodzie niesolonej i normalnie mu rozgniatalam buzo nie zje bo tak jak piszesz jest suchy ja dodawałam trochę wody od tego ziemniaka i mały wcinal

ja właśnie nie mam sokowirówki , ale na razie będę jej ścierała jabłko marchewkę i z tego soczek odcisnę:) a czy mogłybyście mi powiedzieć jak się gotuje zupy dla takich maluchów, przepraszam że was tak "molestuje" tymi pytaniami ale nie mam kogo zapytać:)

z tym jedzeniem różnie bywa. każdy powie Tobie innaczej. ja ostrożna byłam tylko przy pierwszych posiłkach ale nigdy nie bawiłam się we wprowadzanie po 1 łyżce. od początku zjadał posiłek. szybko wprowadziłam mu mieszane zupy. a jak się gotuje? tak jak sobie tylko bez przypraw:)chociaż ja też młodego szybko przestawiłam na to co my zjadamy.

jak chcesz robić soki dziecku to może warto się zaopatrzyć w sokowirówkę. jak nie chcesz dużej- ja nie chciałam bo stwierdziłam że litrami tych soków robić nie będę, to można kupić takie małe-one często nie mają zbiorników na sok tylko prosto do kubka się robi. one nie są drogie- za 50zł już można kupić.

ja też nie jestem zwolenniczką takiego cackania się z dziećmi, wszystko w granicach zdrowego rozsądku. Kupiłam kleik ryżowy i od jutra będę jej dawać, tylko chyba na początek taką rzadszą wersję co?

ja od początku dawałam normalnie. jak ma zaszkodzic to i takie słabe zaszkodzi. ale to zależy czy potrafi dobrze przełykać w sumie... mój już wcześniej dostawał herbatę łyżeczką więc już nieźle sobie radzil

witam jestem mamą 10 miesiecznego szkraba . mogę się do was przyłączyć na pogaduchy ?

czesc dziewczyny! mam corunie ma 22 miesiace szukam mam z Czestochowy do takich codziennych pogaduch moje gg piszcie jesli macie chec 8073801