Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysha

Ciężarówką przez świat

Polecane posty

Smile to będziesz miała śliczny świąteczny prezent :) Co jest dziewczątka. Wyjeżdżam, wracam a tu tak pusto jakoś? Gdzie was wywiało? Jestem po kolejnej wizycie u kolejnego lekarza. Pierwsza mówi - odczekać cykl albo dwa i do roboty. Drugi - po co czekać? Z medycznego punktu widzenia można już się starać, chyba że psychicznie chce pani dojść do siebie. I komu tu wierzyć? Nie zniosłabym drugiego poronienia... Na razie wracam do świata żywych, ten rok naprawdę mi dokopał. Dzisiaj "zwiedziłam" salon kosmetyczny, teraz robię kolor włosów... I trzeba po prostu iść dalej.

Mysha ja też zastanawiam się co tu tak cicho... coś się dziewczyny rozleniwiły. Co do porodu wolałabym, żebym jednak już na święta była w domku z małą, bo szpitale w święta mają tendencje dobijające ;) Na twoim miejscu kochana, dałabym sobie miesiąc - na "odżywienie" organizmu - witaminki, nabranie siły i do roboty. A gdy już się uda oszczędzać się i nie żałować na nic, co pomaga nam utrzymać dobry humor. Myślę, że duży wpływ na tą sytuację miało to, ile stresu przeżyłaś, a czas nie leczy ran, jedynie pomaga się z ranami oswoić i przyzwyczaić do widoku blizn... Ale i tym razem bardzo trzymam za ciebie kciuki i jestem pewna, ze ci się uda :)

Cześć dziewczyny, ja dałam dzisiaj ciała miałam zrobić wyniki-morfologię, bo w poniedziałek wizyta, a rano zjadłam śniadanie no i po wynikach :( Ale ogólnie czuję się dobrze, wczoraj minął 16tc pozdrawiam cieplutko

Czesc dziewczyny, nie bylo mnie 4 dni i tylko jedna stronka wiecej :( oj nie dobrze... trzeba sie wziąśc za pisanie :) Ja wlasnie bylam u mamy 4 dni bo w domku ciagle remont...W srode bylam u lekarza, wszystko jest w porzadku, mały juz jest ustawiony główką w dol czyli juz bliżej konca niz dalej :) zaczynam sie bac powoli... Lekarz zapisał mi relannium 5mg na bezsenne noce i na to co mnie kłuło w klatce piersiowej, bo to prawdopodobnie nerwobóle. Narazie tego nie wykupiłam bo wydaje mi sie to byc a silne... któraś z was tez to brała albo bierze? A tak poza tym to zaczyna mi sie powoli coś sączyć z piersi :O dziwnie sie czuje z tym, musze sie przywyczaić do tej nowości, haha :) miłego dnia mamuski ;)

Dorotko, na samą morfologię nie musisz być na czczo - co innego jeśli masz robić wyniki glukozy... Ja zawsze byłam po śniadanku - bo bez niego w ciąży funkcjonować nie mogę. Pierwsze co jak wstanę to idę jeść ;) Dobenko, jeśli dostałaś relanium to możesz spokojnie brać. Ja ze względu na swoje atopowe zapalenie skóry nie mogłam w ciąży brać regularnie leków antyhistaminowaych (tylko w wyjątkowych sytuacjach) i swędzenie nie dawało mi spać - lekarz spokojnie kazał mi dalej brać hydroksyzynę! :) A to 100razy silniejszy lek - nawet nie ziołowy :) Mała nawet na niego nie reagowała - ja chodziłam nieprzytomna albo spałam 13godz a ona w najlepsze harcowała sobie w brzuszku. Zresztą hydroksyzynę dostałam też w szpitalu jak miałam zapalenie oskrzeli, żeby właśnie spać spokojnie i "małej nie wymęczyć" nocnym kaszlem. Jeśli chodzi o piersi mi leci mleko od 15tyg. I to się wcale nie sączy - tylko leje ;) Mokre bluzki, poduszki, piżamy, materac (bo leci najbardziej w nocy) oraz bóle piersi to już norma ;) Też zdawało mi się to dziwne, ale muszę przyznać, że teraz to "chleb powszedni". Wypróbowałam już sporo wkładek laktacyjnych więc mogę ci polecić http://www.tomiko.pl/files/bella-wkladki-laktacyjne_269.jpg Są cienkie (nie wypychają stanika jak poduszki) mają pasek kleju (nie przesuwają się) i są naprawdę chłonne.

Dzwoniłam rano do mojego lekarza i on powiedział żebym wyniki w poniedziałek zrobiła na czczo więc się dostosuję :)

Oczywiście - to wiadomo, że najlepiej lekarza słuchać :) Może zlecił ci coś więcej :) ja tam zawsze po śniadaniu i wyniki wzorowe ;) Idę obiadek zacząć szykować :)

Hej dziewczątka...szkoda że topik zamiera :( Jak tam mikołajki????

umnie pogoda pikna typowo wiosenna :) wlasnie klade corke spac. prezentow ma duzo coreczka bo i imieninki mas dzis i mikolajki :) ja robie pranie kozystam z pogody, pozdrawiam i zycze milego dnia

Czesc :) no wlasnie szkoda, co wchodze to nic nowego, a moze to ta pogoda ze nic sie nie chce... ja juz trzeci dzien siedze w domku a raczej leze i za bardzo nic mi sie nie chce... Przygotowuje sie juz psychicznie do porodu, czytam sobie smieszne wpadki przyporodowe i czasem smieje sie do łez, ale tak powaznie to zaczynam sie troszke bać :O za 1,5 miesiaca wejde w 9 mc i wlasciwie juz moze sie zacząc dziac, a ja nic jeszcze nie kupiłam dla małego. Moj chlopak tez sie za bardzo nie interesuje co mnie dobija jeszcze bardziej. Ach... i tak sobie siedze i sie zamartwiam..

no to trzeba troche rozruszac ten topic :) U mnie pogoda marna ale staram sie duzo spacerowac bo lepiej sie wtedy czuje chociaz dzis jak zrobilam sobbie "krotka" drzemke od 12 to obudzilam sie jakas godzine temu:)

Gość ale fajny
topik

Gość ghudidhdrr
pozdrowienia dla dziewczyn

estera gratuluje coreczki :) dzika gruszo nie wiem jak to z naszymy ciezarowkami ale wiem ze w weekedny zawsze jest cisza masakryczna :) ja tylko caly czas zajadam ogori kiszone sloik dziennie o minimum puki co przez te prawie 3 miesiace ciazy przytlam tylko 1,3 kg wiec sie ciesze bo w 1 ciazy mialam +30kg i duzo zostalo po ciazy nie nie zzucilam tego do konco moze jak duzo nie przytyje to po 2 zzuce mam taka nadzije. wtedy ze tak tylam to tylko batoniki zajadalam i zabijajac glod tytoniowy cos slodkiego i waga szla do gory ze ho ho teraz slodyczy unikam nie powiem ze nie jem bo jem ale batonik light z rana albo kakao i koniec za to ogorki pochlaniam az maz sie smieje kto ma mnie na nk to moze obejzec fotki z mikolajkowych i imieninowych prezentow mojej coreczki pozdrawiam

Hej dziewczyny - widzę, że trochę temat rozruszałyście :) Estera gratuluję :) A ja wczoraj przesadziłam z aktywnością i od 10rano do 20 się nie położyłam - skutki opłakane - ja nieprzytomna (a jakbym zasnęła to w nocy bym się obudziła i spać nie mogła a dziś pobudka o 7rano bo usg...), mała rozdrażniona, ja obolała... Szkoda gadać. Mój błąd. Dziś mam nauczkę, bo wód znów minimalnie mniej, ale już teraz mam w domku leżeć i tylko co 3dni usg i ktg. Pani doktor kazała wytrzymać mi jeszcze tydzień do porodu ;) Dzisiejsze usg w porządku, przepływy też dobre, ktg bardzo dobre, a ja przemęczona. Zaraz lecę się położyć, bo chyba padnę i zasnę z nosem na klawiaturze. Najgorzej wychodzi mi przekręcanie się w nocy z boku na bok - o jeny jakie to jest trudne do wykonania i nieprzyjemne zadanie... :oops: czuję się jak jakaś emerytka ledwo chodząca :D Lecę spać ;)

Po miesiącu wróciłam do pracy i przeżyłam szok. O wiele lepiej było mi w domu :) a tak? Niby wszystko ładnie się kręciło (dobrze ustawiłam swój dział...), niby wszystko działało i działa niemal bezbłędnie, ale mimo wszystko po dwóćh godzinach miałam ochotę wysadzić to całe biuro w powietrze, a ludzi powystrzelać... Ech :) Estera gratuluję córci :)

Dzień Dobry dziewczyny jak poranek? Wstawajcie szkoda dnia :) ja juz nie spie a umnie jest godzina do tylu wstawac i pisac na forum zeby nie umieralo:) kiedy ubieracie choinke na swieta bo ja chyba w tym roku ubiore wczesniej ze wzgledu na coreczke pogode od kilku dni mam typowo wiosenna swieci sloneczko cieplutko wieczorem dopiero zaczyna poadac a wsumie lac i byc morzno ale wazne z dni sa piekne i moja corka moze kozystac z pogody i robic babki i mozemy jezdzic nad morze . pozdrawiam i licze na liczne posty w dniu dzisiejszym i nie tylko

Dzień Dobry dziewczyny jak poranek? Wstawajcie szkoda dnia :) ja juz nie spie a umnie jest godzina do tylu wstawac i pisac na forum zeby nie umieralo:) kiedy ubieracie choinke na swieta bo ja chyba w tym roku ubiore wczesniej ze wzgledu na coreczke pogode od kilku dni mam typowo wiosenna swieci sloneczko cieplutko wieczorem dopiero zaczyna poadac a wsumie lac i byc morzno ale wazne z dni sa piekne i moja corka moze kozystac z pogody i robic babki i mozemy jezdzic nad morze . pozdrawiam i licze na liczne posty w dniu dzisiejszym i nie tylko

Oh YEAH :) Tamagoci masz rację... ale przynajmniej topik powędrował w górę? ;) A ja dzisiaj miałam rozmowy z dwiema babkami, które przeszły przez to samo co ja. Jedna z nich mówiła, że tak myślała,że jestem w ciąży, bo ponoć wyglądałam inaczej i ponoć miałam większy biust hehe... Generalnie wszyscy mnie pocieszają na zasadzie - lepiej, że tak się stało teraz niż później i myślę sobie, że mają rację. Poza tym naprawdę nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Może to głupie, ale wróciłam do pracy w dobrym momencie.... Mam już plany na urlop i mam nadzieję, że może albo pojedziemy w trójkę ;) albo przynajmniej dziecko będzie urlopowe hehe ;) Miłego dnia dziewczynki ciężarówki :)

kurcze tak się rozpisałam i wszystko mi wcięło :) w każdym bądź razie wczoraj miałam wizytę wszystko jest oki, w czwartek minie 17tc, Choinkę zawsze ubieram w wigilię rano i tak też będzie w tym roku:) To będą wyjątkowe święta... Smaildream się nie odzywa, może jej córcia już zdecydowała się na poznanie świata:D

Gość pozdrowienia
dla was

Dorotko rozczaruję cię - mała jeszcze się na świat nie pcha, a pani doktor kazała jeszcze tydzień wytrzymać. Teraz jedynie usg i ktg co kilka dni (jutro rano mam zresztą). Także czekamy ;) My dzisiaj znaleźliśmy miejsce, gdzie kupimy choinkę-bo to musi być świerk - srebrzysty albo syberyjski i koniecznie w doniczce. Uwielbiam żywe drzewka (ten zapach!) i nie wyobrażam sobie, żebym miała ubrać choinkę w wigilię! Muszę się nią dłużej pocieszyć, pewnie kupimy w przyszłym tygodniu :)

Gość ghudidhdrr
dobranoc

witam mamuśki jestem po krótkiej niobecności.....czytam i widzę że chyba ktoś się pojawił:) kurcze u nas jest tak brzydka pogoda że nie chce się wyjść na dwór a ja muszę jechać zrobić powtórne badania a taaaaaaaaaaaaaaak mi się nie chce taka jestem ostatnio leniwa....:) wiecie w naszym rejonie urodziły się 4 dziewczynki może szłyszałyście bo nawet w dzień dobry tvn były pokazana-poczwórne szczęście ale....kurcze nie wiem czy dałabym radę z 4 od razu:):):) zaraz wkleje link z tymi maleństwami.....miłego dnia kochane

Gość ghudidhdrr
Dzień Dobry dziewczyny

Słodka 4! :) Ja akurat czekam na Misia mojego z obiadem i się obijam z leksza :) Dzisiaj miałam usg i ktg - nasza klucha waży już 3242g - a do terminu jeszcze 10 dni ;) Na ktg wyszedł mi jeden "skurczyk", którego nawet właściwie nie poczułam :D Czekam na więcej, bo z maleńką zazdrością dowiedziałam się dziś, że koleżanka z forum szynszyla.org urodziła "mikołajkową" córeńkę :) A w ciąży właściwie na tym samym etapie byłyśmy, za to moja Nadina jeszcze się w brzuszku woli powozić :D