Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysha

Ciężarówką przez świat

Polecane posty

Gość mamuska298
hej Mysha super że bedziesz nadal do nas zagladac...ja brałam kwas foliowy cały czas ,witaminy natomiast zaczełam brac zaraz jak sie dowiedziałam ze jestem w ciazy....odpoczywaj i dbaj o siebie i pozostaw wszystko swojemu tokowi :)

no nie ladnie zero wpisow dzis :( pewnie wszyscy zajeci niedziela czas dla rodzinnych odwiedzic no tak ehhh jak mi brak tego tutaj ;p zycze milej nocki wam kochane

Cześć dziewczyny ja ostatecznie miałam cudny weekend mój mężuś był przy mnie i mnie rozpieszczał :) Nastrój mam o wiele lepszy i chociaż problemy nie zniknęły nie wydają się już być takie straszne, życzę wam miłego dnia i ładnej pogody i przesyłam buziaczki :*

Dorota, wszystko będzie dobrze :) A ja dzisiaj wstałam. Strasznie kręci mi się w głowie, ale to osłabienie. Musiałam załatwić kilka spraw no i polazłam do pracy - moja pracownica dzwoniła do mnie że dzieje się nieciekawie, więc stwierdziłam,ze idę na rozmowę z głową tego bajzlu... Powiedziałam co miałam powiedzieć, trochę się wkurzył, ale mam nadzieję, że przynajmniej na przyszłość takie przypadki nie będą się zdarzały. Oczywiście w kadrach laski wiedziały o ciąży. Jak zaczęły gruchać "a co u Ciebie, jak tam maluszek" myślałam że zacznę krzyczeć. Powiedziałam im, że już po wszystkim... Zgłupiały, nie wiedziały co mi powiedzieć, w końcu jedna wykrztusiła, że któraś tam panna straciła dziecko tydzien po porodzie i to dopiero jest dramat. Nie wiem czy miało mnie to pocieszyć czy nie, ale prawdę mówiąc cieszę się, że do 4 grudnia mam spokój... Poza tym ktokolwiek mnie dzisiaj widział mówił "ale źle wyglądasz"...nie lubię takich tekstów... Jem kwas foliowy, tak jak piszecie. Brzuch jeszcze boli, no i jeszcze cały czas trwa plamienie. Wkurza mnie to, ale nic na to nie poradzę...

No niezłe pocieszanie na zasadzie "inni mają gorzej" to bez sensu jak się nie ma nic mądrego do powiedzenie lepiej nic by nie mówiły. Ale wiele jest osób bez wyobraźni i najlepiej jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać takie komentarze. Myshka masz rację z kwasem foliowym, powinno się go łykać już jak planuje się ciążę. Powiedzcie mi jeszcze dziewczyny bo coś mnie martwi, u mnie to już 14 tydzień i od kilku dni boli mnie podbrzusze. Czy wy też czujecie taki dyskomfort, czy to normalne? Lekarz przypisał mi nospę i powiedział żeby brać jak będzie bolało, i nic więcej a mnie pobolewa już tak od czwartku.

Czesc dziewczyny, ale tu cicho... Ja wlasnie wrocilam do domku, weekend spedzałam u mamy :) Dorota :) Prawdopodobnie bolą Cie rozciagające sie wiązadła macicy. Ja mialam dokładnie to samo mniej wiecej w tym okresie. Do tego stopnia ze nawet czasem nie moglam wstać z fotela, taki ból. Na poczatku byłam przerażona, ale jakos przetrwałam, nawet nez nospy. U mnie to trwało jakies 3 tygodnie i przeszło zupełnie :) wiec Tobie pewnie tez niedlugo przejdzie ;):)

Czy mi się wydaje czy ktoś zniknął? ;) Siedzę i czytam kawały na gazecie.pl, wpadłam też na wątek najgłupsze pytania w ciąży i normalnie leżałam ze śmiechu na podłodze...

witam kobitki:)ja też spędziłam weekend u mamy kurcze byłam już wczoraj w domciu ale jakos nie maiłam czasu nawet tu zajrzeć a tu tak malutko się działo przez ten weekend;) mysha jesteś odważna bo ja przez 2 tyg nigdzie nie mogłam wyjść z domu tak mnie wszystko bolało i słaba byłam:(ale każdy organizm inny-dobrze że ty czujesz się silniejsza-brawo!!! ale u nas brzydka pogoda a u was? macie jakieś plany na andrzejki bo my idziemy na wieczorek:):)pamiętam jak byłam z synem w ciązy byliśmy też na takiej imprezie i balowaliśmy do 6 rano oczywiście dla mnie zero alkoholu i tańca z umiarem ale impreza była super teraz też tak może będzie???:):):)miłego dnia

Hej dziewczyny - wróciłam w pakiecie. Ilość wód znacznie wzrosła więc wczoraj mnie wypuścili. Katowali mnie kroplówkami (5godzin dziennie), non stop wkłucia (a żyły mam paskudne - jestem posiniaczona, żyły popękane, zrostów pełno...trudno). Cały czas będę biegać na cotygodniowe USG do kontroli. Jeny, a już tak mnie moja gin wystraszyła, ze w tym tyg mi wywoła poród - nie powiem - spanikowałam. Tyle rzeczy w domu niegotowych, a wole przygotować sobie to sama, niż teściowa ma mi się po chałupie kręcić ;) Mała waży już ok 2800 więc klucha się malutka z niej robi, a mi coraz ciężej się schylać, chodzić itd. Na patologii jest raczej śmiesznie wbrew ogólnej opinii. Większość babek, która tam leży, to zwykle dziewczyny z drobnymi problemami - tj. leczenie nadciśnienia, "przeterminowane" itd, także nie jest strasznie. Ale stęskniłam się za moim Miśkiem i za domkiem... Już z wami jestem i będę czynnie brać udział. Dopóki mała się nie zacznie pchać na świat. Mysha, dobrze, że bierzesz kwas foliowy i witaminki, pomożesz osłabionemu organizmowi, ogólnie samopoczucie będzie troszkę lepsze i przede wszystkim będziesz gotowa w razie czego. Trzymam za ciebie kciuki - dzielna z ciebie dziewczyna, więc sobie poradzisz, jestem tego pewna . Dbaj tylko bardzo o siebie. Ja też muszę polegiwać i to dużo - więc znikam - tym razem zastosuję się kategorycznie do zaleceń lekarza - mało siedzieć, godzinkę porobić sobie coś w domku i do wyra wyciągnąć nogi, żeby tylko nie "w dole". No i hektolitry wody muszę pić, ale uspokoiłam się.

smiledream bardzo sie ciesze ze jestes i ze jeszcze w pakiecie :D tak stosuj zalecenia lezkarza :) ja ide dalej lezec dzis mam dzien leniuszka

Cześć :) Smaildream buziaczki super że jesteś i że wszystko jest oki. Ja staram się wrzucić na luz-nic na siłę. Humorek mam zmienny ale staram się myśleć pozytywnie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Czesc dziewczyny :) Ja dzisiaj od rana mialam przypływ energii i całe mieszkanie wysprzątałam, więc teraz sobie odpoczywam :D Mysha widze ze humorek coraz lepszy :) jak znajdziesz przeslij nam linka do tych najgłupszych pytan o ciąży :D Tez ostatnio pomyslałam ze "ktoś"zniknął ale juz kiedys tez tak bylo i nagle sie pojawił z tekstem "jestem, myslicie ze nie wiem o kim mowa..." Pamietacie? haha :D Eremi a w którym miesiącu byłas na imprezie do 6 rana? Jak bedzie sylwester to ja bede w 8 miesiącu i zastanawiam sie wlasnie czy dam rade, no i co na siebie włoze w ogóle?! :O :O :O Tamagoci mi sie taki ból w lewym boku, zupełnie na dole juz dwa razy zdarzył. Nie wiem jak Ty ale ja sie przez dobre 20 minut nie moglam przkrecic z lewego boku na prawy, straszne to bylo, ale ostatnio mialam cos podobnego ale duzo silniejszego w prawym żebrze... aż mi sie słabo zrobiło. Potem poczułam pare kopniaków pod klatką piersiową i juz wiedziałam kto jest odpowiedzialny za żebro ;) Smile dream witaj spowrotem ;) jak zobaczyłam ze napisałas to myslałam ze wróciłaś juz nie sama, no ale widze ze jeszcze nie. To dobrze, zdązysz sobie wszystko przygotowac w domku :) a ile Tobie zostało do terminu?

dobena ja byłam wtedy początki 5 mc mam nadzieję że teraz impreza też będzie tak samo udana może zrobię jakieś fotki co przyzwoicie:)będe na nich wyglądać to wrzucę na nk:) smile super że znowu jesteś z nami i 3maj się ściśle zaleceń lekarza:)

dobena no to jest wlasnie taki bol ze nie mozna sie ruszyc zlapac oddechu i az slabo sie robi w 1 ciazy tez tak mialam ale dopiero jakosc okolo 5 miesiaca hmmm ale kazda ciaza jest inna :D ja jak polozylam sie spac o 12 tak o 16 dopiero wstalam miala byc krotka siesta a wyszlo dlugie lulu :D ale puki moge spac w dzien bo coreczka tak sypia to trzeba kozystac i spac bo jek bede 2 dzidzi to juz raczej sobie tak nie poodpoczywam :) zycze milego wiczorku

dziewczyny zostalo mi 3 tygodnie do macierzynskiego a juz wymiekkam. Mam juz dosc. Gdybym mogla poszlabym na zwolnienie ale jakos nie umiem sciemniac. Moja mala daje mi ostro w kosc, rosnie a z nia moj brzuchol. Sweet super ze wszystko jest dobrze i ze Cie wypuscili. Mysha dobrze, ze bierzesz kwas foliowy Nie interesuje mnie ciaza pani E i nic co z nia zwiazane

witam od samego ranka:) u nas mija 23tc i jak narazie czuję się dobrze tylko przerażają mnie te zachcianki-zadzwoniłam wczoraj do teściowej żeby po pracy kupiła mi coś BARDZO słodkiego np.pączka ona przyszła do mnie ucieszona z tym pączkiem a ja stwierdziłam że chyba większą ochotę mam na kapuste kiszoną i zjadłam prawie cały słoik litrowy tej kapuchy-masakra wy też tak macie takie dziwne zmiany......już sama nie mam na siebie siły z tymi zachciankami a zaraz wybieram się na zakupy bo właśnie coś bym sobie zjadła tylko co....? mam jeszcze mały problem-synek jakoś od wiosny robi siku na kibelek a od paru dni kiedy zrobi prawie wszystko w majtki wtedy woła dopiero że chce siku-wasze dzieci też tak robiły a może to oznaka jakiejś choroby bo juz sama nie wiem pomóżcie-tamagoci miałaś taki problem ze swoją córcią?proszę poradzcie coś miłego dnia

moja corka niestey nie wola jeszcze sowich potrzeb zawsze wola jak zrobi w majteczki :( ale bede dzielna i bede czekac az zaczenie wolac bede wtedy taka szczesliwa :) pampersow jej nie zakladam tylko na noc wiec jak moze bedzie czuc w majteczkach co sie zrobilo to moze predzej tan dzien nastapi co do zachcianek to mialam w 1 ciazy co kupilam na co mialam ochote w domu okazywalo sie ze jednak to cos innego bym zjadla, no coz ale to sa urki bycia ciezarna kobitka :) w tej ciazy jeszcze nie mam zachcianek moze za predko pozdrawiam was i eremi zycze udanych zakupkow

Cześć dziewczyny :D Ja mam teraz 27tc i poki co nie mam zachcianek. Co prawda przed ciążą nie lubiłam słodkiego a teraz codziennie musze zjeść jakiegos batonika, no i jem czesciej niz przedtem ogórki kwaszone, ale to nie jest tak ze musze teraz zaraz zjeść coś konkretnego. Mam nadzieje ze tak mi juz zostanie do konca :) bo nie wyobrażam sobie co bym zrobiła jakby mi sie zachciało czegos czego akurat nie mam w domku, haha a jak tam samopoczucie dzisiaj dziewczynki?

Dobena - to jednak jakieś małe zachcianki masz ;) Może nie takie podłe, ze musisz zaraz teraz i natychmiast, ale masz :) My się czujemy dość dobrze - mała coś od wczoraj spokojniejsza - może zbiera siły na poród? Jakaś leniwa się zrobiłą - kopie tyle, ile trzeba, ale troszkę słabiej, z mniejszym rozmachem i bez wariactw : Czyli się mi córeńka szykuje do wyjścia :) Całe szczęście od wczoraj zdążyłam już wszystko poprać i poprasować, żeby mi się teściowa tu z pomocą nie pchała, bo jakoś wolę zrobić to sama :) Kilka drobiazgów jeszcze mamy do kupienia, ale to w tym tyg się zrobi i będziemy już tylko czekać :) Lecę się umyć dziewczyny, bo w końcu nam ciepłą wodę włączyli.

ale cicho tu dzisiaj, czyżby wszystkie ciężarówki dzisiaj miały dzień lenistwa :D

czesc wam :) ja codziennie rano wszystko posprzatam ugotuje a puzniej leze i spie lub spedzam czas z coreczka na spacerach i zabawie :) dzis jade po kasiorke i na zakupki :D w niedziele chyba jade na smytsh po jakis przecik dla coreczki bo 6 ma imieninki i polazic po sklepach kupic cos mezusiowi na urodzinki :) 10 maz ma urodzinki pozdrawiam was i zycze milego dzionka

Cześć :) Jak dzisiaj humorki i samopoczucie?? ja zaczynam oswajać się z myślą że moje maleństwo to będzie chłopiec, wszystkie znaki na ziemi i na niebie na to wskazują :) miłego dnia

czesc :) U mnie dzisiaj piekne sloneczko za oknem wiec humorek dopisuje :D Tamagoci udanych zakupów :) Dorota a co to za znaki na chłopca? :) Mi juz od 10tc wszyscy mowili ze bedzie chlopiec i faktycznie mieli rację ;) Ponoc nic sie nie zmieniłam, ale to chyba moze byc mylące

:) no cóż może zacznę od tego że ... na początku tego roku dostałam smsa od koleżanki która napisała w nim "cześć śniłaś mi się dzisiaj, śniło mi się że w Maju urodziłaś synka" wtedy mnie to rozbawiło bo do maja były 4 m-ce i stwierdziłam że nie wyrobię z czasem, a teraz się okazało że termin mam na Maj (a to co jest ważne to jakiś czas wcześniej ta sama dziewczyna też wyśniła innej koleżance dziecko i wszystko się zgadzało) następne to to że od początku wcinałam słodkie jak wariatka - mówią że to na chłopca, koleżanki mówią że ładnie wyglądam-a ponoć dziewczynki zabierają urodę podczas ciąży no i te nieszczęsne chińskie kalendarze sprawdziłam w trzech i w każdym wyszło że będzie chłopiec Mój mężuś się z tego cieszy powiedział że w końcu będzie mógł SOBIE kupić wymarzoną kolejkę! CZY MĘŻCZYŹNI KIEDYKOLWIEK DORASTAJĄ?

dorota :D hmm no ja slyszalam ze słodkie to na dziewczynke a kwasne na chlopca, ale ja mam chlopca a zaczełam jesc slodkie. Ale z tym ze ładnie wygladam w ciazy i ze sie nie zmieniłam to mi wszyscy mowia a to by sie zgadzało, hahah A w którym Ty jestes teraz dokładnie tygodniu? Ja juz od poczatku nie mogłam sie doczekac az sie dowiem. W 16 tc lekarz mi powiedzial ze cos tam widzi, ale nie powie bo nie jest pewien. Dopiero na połowkowym połozna ktora mi robila usg od razu zobaczyła "piekne jajeczka" :D to jej słowa, haha

witam kobitki:) wczoraj na zakupach kupiłam mężulkowi tylko prezent na imieniny-perfum:)biedny przeszukał cały dom a i tak nic nie znalazł!!!!! a co do płci dziecka-wg kalendarza chińskiego synek miał być córeczką teraz wychodzi mi synek wizyte u gina mam we wtorek to może wreszcie zobaczymy płeć ale po twarzy zmieniłam się strasznie cera paskudna nawet w makijażu nie mogę patrzeć na siebie zmieniłam kolor włosów fryzure a i tak nie pomogło....:( więc może będzie córeczka-zobaczymy....ale bardzo chciałabym małą księżniczkę w sumie ważne żeby było maleństwo zdrowe:):) a zachcianki mam baaaaaaaaaaaaaaaaardzo rózne od zjedzenia pączka aż po kapuste kiszoną-ale taka już dola ciężaróweczki:):):)

dorotka to jeszcze pare tygodni i sie dowiesz :) eremi może byc na córeczke, mi sie cera bardzo polepszyła w ciazy ale za to wlosów duzo straciłam na poczatku :( dziewczyny a co to za kalendarz chiński? Nie słyszalam o takim przepowiadaniu płci...