Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dymbus

Dlaczego pielęgniarki śpią na nocnych dyżurach?!

Polecane posty

Gość dymbus

Niestety, mam obecnie bliską osobę w szpitalu, rok temu sama leżałam na tym samym oddziale (choć zakładam że nie tylko tam się tak dzieje) i wiem, że pielęgniarki ŚPIĄ W NOCY! Skąd to wiem? Jak leżałam ja rok temu dość długo, bo z poważną chorobą to wypatrzyłam absolutnie wszystko. Starym ludziom i tym, którzy w nocy 'marudzą' (czyt. cierpią), dają tabletki nasenne. Potem pielęgniarki gdzieś do 1 w nocy kończą podawanie kroplówek, następnie zamykają drzwi od sal chorych a potem idą na zaplecze, gdzie są sofy rozkładane i fotele. Wiem, bo tam byłam w dzień i widok mnie oburzył;/ Jak kogoś w nocy bardzo boli, to mu dają środek rozkurczowy i przywiązują pasami do łóżka! Żeby nie wstawał do nich! Widziałam to na własne oczy, bo starszy człowiek leżał naprzeciwko mojej sali! W dodatku nie przebierają pieluch w ogóle, dopiera jak rodzina poprosi gdy chory nie ma siły sam się odezwać. W moim przypadku, żeby się opiekowały, rodzina musiała dać całą bombonierę i kawę;/ Skandal... A potem rano jak się kończy zmiana to mają pomięte uniformy i są niezwykle żywe i wyspane jak na 'całonocny' dyżur...

Gość bo nikt normalny nie
jest w stanie funkcjonowac na wyskokich obrotach przez cała noc

Gość od tego jest dzwonek
Przy łozku zeby ja obudzic jak jest potrzebna. Tak tak, ten pierdolony pstryczek jest wlasnie do tego, a nie do lampki nocnej.

Gość dymbus
jak ktoś, kto nawet palcem nie może ruszyć bo nie ma siły, albo jest przywiązany, ma nacisnąć ten 'jebany pstryczek'?

Gość ciebie dymbus to
tez należałoby przywiązac, co byś głupot nie pisał

Gość srutu tutu majtki z drutu
Takiego kogos kladzie sie na oddział opiekuńczo-leczniczy, a nie na normalny oddzial szpitalny. Pretensje do garbatego ze ma dzieci proste.

Gość dymbus
człowiek leżał na nefrologii w sali specjalnej z aparaturą. Jeszcze pamiętam jak żona i córka tego pana płakały jak go przywozili, bo stan był beznadziejny.

Gość dymbus ty stara ślepa zrzędo
śpią ślepoto zrzędliwa na zmianę, jedna śpi druga czuwa, w razie draki, oj durna ty człowieka dymbus

Gość to trzeba było wstac
i je obudzic

Gość
spią i opalaja sie na solraium w dermatologicznym:classic_cool:

Gość dymbusa po roku
żal scisnął

Gość pod lampa bakteriobójczą

Gość spia to prawda.jestem osoba ni
echodzaca.w zeszlym roku lezalam w szpitalu w moim miescie z powodu torbieli jajnika.bardzo zle sie czulam.i w nocy probowalam zadzwonic na pania pielegniarke.okazalo sie ze dzwonek przy lozku byl ZEPSUTY!zadna z tych krow nie ruszyla zasranej supy zeby dac mi cos przeciwbolowego!nie bylo ze mna w sali akurat innej chorej!i co nadal twierdzicie ze pielegniarki sa ,,zapracowane?,,

Gość dupy mialo byc oczywiscie
dupy mialo byc oczywiscie to leniwe swiete krowy

Gość to idz na pielegniarke
Bedziesz miala bombonierki, kawe, bedziesz sobie spac, jebac sie z ordynatorem :D droga wolna

Gość to czemu rano nie zgłosilas te
tego tylko teraz na kafeterii przynudzasz?

Gość
I co w związku z Tym gul Ci skacze? :o

Gość pewnie ze skacze
bo zaiwania w biedronce, a na zgrzewkach wody mineralnej niewygodnie sie spi :D Hahahahahaha

Gość dymbus
tylko te które są z powołania są miłe a reszta? chamiry nawet basenu nie przyniosą albo nie pomogą wyprowadzić do łazienki tylko karzą w pieluchy walić a nie wiedzą, że to dla chorego jest krępujące?

Gość nie marudz babo
Trzeba bylo skarge napisac, a nie teraz marudzic. 🖐️

Gość no jakbyś zjadła jedną
czekoladke z bombonierki to juz by ci nie pomogły. fakt. a tak na poważnie ,to w czasie dyżuru pielęgniarki i lekarze mogą drzemać, po to są te łóźka ale i po to są dzwonki by je budzić. jak się dzwonek okazał zepsuty to trzeba na drugi dzień zgłosić wszystko ma się prawo zepsuć. zresztą na sli napewno było drugie łóżko z dzwonkiem. a co ta pielęgniarka ma zrobić by ulżyć z bólu? tylko może podać głupią kroplówkę z lekiem przeciwbólowym. nie przesadzajcie. na pewno trafiają się wredne pindy, ale litości dla tych normalnych, one nie muszą siedzieć całej nocy i czekać ranka. dyzur nocny to dyzur nocny. w nocy pacjenci tez maja spac, a w razie potrzeby pielegniarki sa na zawolanie. tak samo w laboratorium dyzurujacym sie spi i na zawolanie pracuje. moja kolezanka w centrum krwiodastwa dyzuruje w domu. ma byc pod telefonem i w ciagu kilkunastu min sie stawic.

Tylko im się za prace płaci :o Płacą im za spanie? No wybaczcie ludzie ja pracuje 12 godzin na nogach :) i jakoś żyje :o nikt mi za spanie jeszcze nie zapłacił :)

Gość ktos zalozyl ten temat wiec na
pisalam jak bylo.i nie wymadrzaj sie!powiedzialam rano ze nie moglam prosic o pomoc!

Gość ****ANNA****
Muszą się wyspać żeby móc w dzień latać i prywatnie zastrzyki robić. Ale i tak całe życie będą strajkować, nienawidzę ich!!!

Gość Oiuytrea
Śpią bo to jest DYŻUR a nie praca. Jak ktoś nie rozumie słowa "dyżur" to zachęcam do skorzystania ze słownika. A płacone mają nie za pracę w nocy a za dyżuty nocne. Tak mają napisane w umowach i na tym dyżury polegają. Jak ktoś zazdrości, niech zostanie pielęgniarką.

Gość ****ANNA****
Skoro dyżur to nie praca to nie powinny dostawać za to pieniędzy :-P

Gość Oiuytrea
Są przepisy nakazujące wypłacanie określonego wynagrodzenia z dyżury nocne. Rusz główką i pomyśl troszeczkę, gdyby dyżury były bezpłatne, to ilu byłoby lekarzy i pielęgniarek nocami w szpitalu? Idąc twoim tokiem rozumowania, za wykonanie dzieła i za zlecenie też nie powinno się dostawać wynagrodzenia (bo przecież w KP nie figurują jako "praca"). Oczywiści za naganny uważam fakt nie podejści na wezwanie do pacjenta, ale to są pojedyncze przypadki. W każdym zawodzie znajdą się czarne owce, za które nie będzie przecież odpowiedzialna cała grupa zawodowa.

Gość tak tylko w publicznych się dz

Gość Pawian z ZOO
Bo ludzie tacy jak ***ANNA**** to pewnie nigdzie nie pracują, tylko za pieniądze rodziców lub sponsora studiują w Wyższej Szkole Lansu i Baunsu zarządzanie i marketing nie mając bladego pojęcia o otaczającej ich rzeczywistości.