Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dymbus

Dlaczego pielęgniarki śpią na nocnych dyżurach?!

Polecane posty

Gość gość
Jak dla was to jest w porządku to sie wam bardzo dziwie ale stawką jest życie ludzkie pielęgniarka ma się opiekować jest w pracy więc ma pracować taki sobie zawód wybrała. Za nocki dostaje dodatkowe wynagrodzenie 200% normy. A spać albo oglądać telewizor może jak wróci do domu albo w rpaerwie ale nie na DYŻURZE. A przycisk alarmowy powstał dla ostatecznosci tak jak hamulec bezpieczenstwa w tramwaju czy oznacza to ze tramwajarz moze zosbie spać w robocie albo nie hamować "bo jak sie cos bedzie dzialo to sami zahamuja?" Albo policja nie patrolować ulic bo "jakby co rto ludzie sami zadzwonią na 997?" Zobaczycie to co ja mówie sie wydaje mocne ale w wielu krajach na zachodzie to już jest norma i za pare-nascie lat bedziecie sie dziwic ze kiedys tak sie żyło że niektórzy mieli takie prawa..

Gość gość
do gościa z 21:51 bardzo współczuję wiem co to znaczy moja tesciowa jest taka pielęgniarą-raszplą sama o tym mówi przyznaje się otwarcie, że pacjentce chorej na raka umierającej nie umyje głowy, że pewne czynności każe wykonywać odwiedzającej rodzinie JAK TO ONA JEST OD TEGO co za czelność! Co za buta! Niewyobrażalne! To towarzystwo wzajemnej adoracji jest nie do ruszenia i siebie sami bronią gdy przyjdzie co do czego ALE DO CZASU niech no lewi dojda do władzy a skonczy sie haha Pozdrawiam dużo zdrówka życze

Gość gość
pielęgniarka ma taki sam zegar biologiczny jak lekarz tępaki !

Gość gość
i jedni i drudzy DO ROBOTY spać to moga PACJENCI a wy DO ROBOTY!

Gość gość
to sie już niedługo skończy! Hahaha tak jak moja tesciowa pijaczka na kacu do roboty chodzi każdy oko przymyka ile jest takich RASZPL nie wiadomo... ale są! I to się zmieni daję im 5 lat i bedzie boom

Gość gość z wcześniej
Dzięki, ale takiej podłości to nigdzie nie zaznałam. Trafiłam po bardzo ciężkim wypadku na traumatologię, gdzie mnie zagipsowano, a w następnej dobie olano moje odczucia i nie zgłoszono tego lekarzom mimo mich żądań - z lenistwa i totalnej olewki. Po mega awanturze okazało się, że to ja miałam rację, wdała się gangrena i kolejne 12 godzin owocowałoby amputacją mojego podudzia, komedia. Ile mi żył te szmaciska rozwaliły, szkoda gadać. Wcześniej pielęgniarskie szmaty próbowały mnie załatwić ponad 20 l. temu - na nerki i całą resztę. Próbowały gdy się urodziłam - nie karmiły mnie szmaty, zwalając wszystko na moja nieprzytomną mamę, która wierzyła, że o jej dziecko zadba szpital - 3 dni byłam bez pokarmu, nawet wody i czegokolwiek. Dopiero ordynator zrobił porządek.

Gość gość
iftar ...jak będziesz zdychać i trafisz na takie krówska jakich pelno w każdym szpitalu to przypomnij sobie swoje złośliwe słowa, a w ostatniej sekundzie życia będziesz miała w oczach tą buźkę ze swojego postu

Gość gość
Mieszkam za granicą i tu zadna pielęgniarka nie spi w nocy na dyżurze. .ci co pracuja na nocke w fabryce tez nie moga spac tylko musza zapieprzac..dostaja kase za prace a nie za spanie..

Gość gość
sobie przypomniałam dawne czasy. syn był malutki w szpitalu-2 lata ja spalam w sali razem z nim na krześle chyba wtedy (bo w roznych bylam, w niektórych można było spac na podłodze, w innych na krześle tylko a w innych można było sobie zaplacic tzw. dobe hotelowa-kosztowala 40 zl 10 lat temu i tyle tylko z tego ze dali lozko, zresztą nieważne). syn miał powazna astme, w nocy się dusic zaczal, lazilam do pielegniar z godzina aciagle mnie splawialy albo dawaly syropek na kaszel az syn zaczal mieć problem z oddychaniem. to moja najwieksza trauma ten szpital. wparowałam do pielegniar już o raz 3 z dzieciakiem i stanowczo zadałam dzwonienie po lekarza (bo ta k***a spala! i pielegniary miały zakaz tej suki!) nie chciały wogole po ta krowe lekarke zadzwonić az awantura była, gebe zaczelam drzec ze do dyrektora zglosze, ze ma mi napisac na pismie ze zaswiadcza iż dziecko nie potrzebuje lekarza i się podpisze! i ze nie wyjde zanim nie przyjdzie lekarz. jazda była jakies 30 minut. przyszla zaspana i nawet nie ogladajac dzieciaka powiedziała ze mu nic nie jest i ze mam isc spac. z*****am ja ze tak się ordynarnie wyraze i kazałam sobie napisac oświadczenie pani doktor ze według niej dziecko nie potrzebuje lekow ani pomocy i podpis. szmata podpisac tego oświadczenia nie była jakas taka pewna podpisac. zenada po prostu, nie wspomnę ze maja po 3 etaty czyli powinni pracować 24h na dobe, i wogole ich nie ma w miejscu pracy, tzn, sa po 3 godziny w każdym ale w wybiórcze dni.

Gość gość
Jaki zegar biologiczny - toż to to takie same coś jak u innych i za jakie pieniądze. Kolejarze, policjanci czy strażacy tak dobrze nie mają. Chodzi o ODPOWIEDZIALNOŚĆ.

Proponuje zwolnic wszystke pielegniarki w szpitalach zobaczymy jak lekarzyki beda do Was wstawac w nocy. Pozatym skoro tak dbacie o swoich bliskich a mowicie ze piel nie dbaja do dlaczego nie przynosicie do szpitala zadnych srodow czystosci? Nawet nie mamy czym te biedne nieruszajace sie kobitki uczesac...ale najlepiej o wszystko osarzyc pielegniarke ktora ma pod soba 30 chorych,a Wy sie jedna osoba niepotraficie zaopiekowac...stoicie jak slupy przy tych lozkach i nawet mamy babci nie potraficie nakarmic,a jak piel.ma nakarmic 30 chorych? Grunt to narzekac...jakie to polskie...proponuje Ci zostac pielegniarka...i uwierz mi ze ja pracuje na intensynej terapi gdzie sie nie spi..a sa takie oddzialy ze skoro mozna i lekarz moze przesoac caly dyzur to dlaczego pielegniarka ma sie nie przespac 2 godziny?

Gość gość
pielegniareczka, bardzo bym szanowala Ciebie i Twoja pracę, gdybyś się nie porównywała do lekarza. Jeśli to robisz- jesteś żałosna

Gość gość z wcześniej
Nie wspomniała o tym wcześniej, bo nie było po co, ale mam pielegniarę w 'rodzinie' (dla mnie to nie rodzina) i wiem jak to wygląda od każdej strony - totalna masakra. Pielęgniary to koszmar, to one zazwyczaj rujnują zdrowie i życie pacjentów.

Gość gość
z tym ostatnim to się akurat zgadzam, lekarze większe france od pielegniar. jeżeli chodzi o karmienie podopiecznych to to jest zakres obowiazkow pielęgniarki a nie corki starszej osoby. oczywiście ja jako corka sama bym nakarmila, ale umniejsza to faktu ze to obowiązek pielegniarki

Gość gość
bo nie wyrabiają może? jakbyś tyle nocy miała dyżury i pracowała w dzien jeszcze to tez byś musiała sie przespac

Gość gość
pielęgniareczka ma nie spac bo jest kurfa w pracy! nie dotarło za komuny nie dotrze i teraz ale mam nadzieję na przepowiednie niektórych,że skończy się tym-nie wołajcie na mnie siostro bo ja mam magistra-pigułom eldorado.

Gość gość
* nie umniejsza

Gość gość
zreszta może i lepiej ,że maja taka możliwośc bo jak jest sie skrajnie nie wyspanym i wymeczonym to latwiej o popełnienie jakiegos błedu ,a co jak co praca pielegniarki do lekkich nie nalezy i to za jakie pieniądze?

Gość gość
zreszta łatwo oceniac jak nie jest sie na tym miejscu... Ty też byś padala z nog, recze Ci i skorzystałabyś z okazji jesli byłaby możliwość drzemki

Gość Norwegia Norwegia
za bardzo dobre pieniądze, to nie stare czasy. 2500 na reke

Gość Norwegia Norwegia
jakos ludzie pracujący w fabrykach na nocna zmiane nie spia, i jakos się nikt nie przejmuje ze sa zmeczeni

Gość gość
i 2500 to Twoim zdaniem dobre pieniądze? za tyle wysiłku? bo na pewno praca o wiele cieższa niż siedzenie w biurze i praca przy biurku

Gość Norwegia Norwegia
w porównaniu do innych prac to bardzo duże! ja jako asystentka profesora na uniwersytecie medycznym zarabiałam 1700 i jakos nie spalam w miedzyczasie

Gość gość
a w ogole tak mowicie o tej ,,zagranicy" że tam niby ciężej, a guzik prawda z tego co słyszałam jest odwrotnie właśnie. Moja znajoma ,właśnie pielegniarka wyjechała do Niemiec pracować w szpitalu i tam sie uwijała tak jak w polsce , starała się to inne pielęgniarki ją stopowały żeby była wolniejsza bo przynosi im zła opinie tak biegając

Gość niemiło dla was dla mnie miło
ja w swojej pracy przy komputerze pracowałam 11 godzin w nocy to się nazywało nocny dyżur i się pracowało! odpoczywało gdy nie było co robić ale jak ktoś ma postawę że dyżur i że w nocy to taka praca na pół gwizdka to taką k***ę bym ze swojego szpitala wyrzuciłae nie odeszła przeklęta lewica

Gość Norwegia Norwegia
i z osobistych obserwacji, a wierz mi poczyniłam ich dużo jako pracownik w branzy medycznej to pielegniary siedza przed tv albo spia. a uwazaja się za ważniejsze od lekarzy. gorze od nich sa tylko salowe! te to dopiero hrabinie

Gość gość
bardzo duże... śmiech na sali. W Polsce rzadko kto ma bardzo duze pieniądze zacznijmy od tego może lekarze, prawnicy (ci ze znajomościami i aplikacją) , politycy....a za 2500 jakoś wyżyjesz ,ale i tak musisz oszczedzac

Gość gość
najgorsze to pielęgniary porównujące się do lekarzy. Nie mam nic do neurochirurga, czy każdego innego lekarza, niech zarabia i 50tys jeśli dobrze ratuje życie Ale jak pielęgniara podskakuje... porażka

Gość gość
Śpią, bo w dzień pracują na innym etacie. Publiczny szpital jest jak hotel dla personelu medycznego.

Gość gość
nie są lepsze od lekarzy absolutnie , natomiast ich studia i praca też do lekkich nie należą. Może kiedys było inaczej i wystarczyła jakas szkółka pielegniarska ,ale teraz najchetniej widzi się pielegniarki z magistrem . Także wymagania rosna ,nie maleja