Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadinnnnnnne

Do teścia ginekologa?

Polecane posty

Gość nadinnnnnnne

Mój teść jest ginekologiem, nie przeczę bardzo dobrym. Ludzie go chwalą i w ogóle. Jestemw ciaży i wszyscy na mnie naskoczyli, że powinnam chodzić do teścia jako do lekarza prowadzącego ciążę. A ja niedobra synowa nie chce. W związku z tym teściowie się na nas obrazili, w szczególności na mnie bo bym miała tanio, szybko i profesjonalnie. I przede wszystkim wszystko by zostało w rodzinie. Czy to takie naprawde złe że nie chce aby moim naiimntymniejszym lekarzem był własny teść?

Gość ogladam maraton
ja też bym nie chciała. żeby teść twoją cipkę oglądał? fuuuuuj

Gość też bym nie poszła
choć niby nie powinnśmy się wtydzic bo w końcu to lekarz ale ale

Gość nie chce być jak moja mama
poczytaj sobie wątki "ginekolog mnie badał a mama patrzyła" :O

sama wybierz lekarza...to są naprawde intymne badania i ważny jest komfort psychiczny. Podzielam Twoje zdanie i nie daj się namówić wbrew sobie:)

Twój komfort jest najwazniejszy. Jeśli obrażają się o to, że chcesz o sobie decydować, to tym bardziej słuszną decyzję podjęłaś, uważam.Tym bardziej, że być może zaistnieje sytuacja o której np z jakichś powodów nie będziesz chciała mwić rodzinie a tymczasem może się zdarzyć, że Twoja tesciowa będzie wiedziała więcej od Ciebie.Zachowanie teścia (obraza) jest wg mnie nieprofesjonalne i przede wszystkim to dyskwalifikuje go dla mnie jako dobrzego lekarza DLA CIEBIE.

Gość kless
choć niby nie powinnśmy się wtydzic bo w końcu to lekarz Lekarz I tesc w jednym a to jest roznica:O:O

Gość sdfghj
Hmmm ja bym nie skorzystała z jego usług. Może i jest dobrym ginekologiem ale przede wszystkim jest Twoim teściem. Nie wyobrażam sobie spotkań w gronie rodzinnym, przy stole i moich mysli, że teściu oglądał moją cipkę. Na usg chętnie wybrałabym się do niego ale już na badanie na fotelu nie !

Gość nadinnnnnnne
Bo to i róznica pomiędzy teściem i lekarzem. Teścia bardzo lubię, zawsze go uważałam za madrego i wykształconego człowieka. Ale nie wyobrażam sobie sytuacji że przychodzę do niego, siadam na samolocie a on "to zobaczymy co się dzieje córuniu..."

Gość sdfghj
a co na to Twój Maz ?? jaka jest jego opinia na ten temat ?

no no wlasne samopoczucie najwazniejsze....i ja rowniez bym nie poszla...a co dopiero sie przed tesciem rozebrac:O:O:O mialabym to przed oczami za kazdym razem jakbym tescia widziala(super niech bedzie ginekologiem i chyba nie jedynym i ostatnim wiec wybor jest)....no i tak jak ktos powyzej napisal tesciowie wtracali by sie do twojej ciazy, za duzo by wiedzieli a wlasnie nie powinni za duzo wiedziec aby czlowiek po prostu mial spokoj;)

Gość nadinnnnnnne
Mój mąż pomimo całego szacunku do ojca też uważa że to jest głupi pomysł. No i na niego też się obrazili bo jako mój mąż i ich syn to powinien mi przemówić do rozumu i namówić na teścia...

Gość Helena Anna
Ja Ciebie rozumiem :-) Też bym raczej do teścia nie poszła ani do wujka ani do znajomego nawet ;-) Powiedz może wprost Teściom ,że się wstydzisz. A najlepiej idź do kobiety lekarza ;-) może wtedy zrozumieją, że jesteś wstydliwa i tyle. Ludzie przed obcym facetem ciężko się obnażyć a tu przed teściem... Jak ma dobry sprzęt to niech Ci USG robi. ;-)

nadinne no oszczedz sobie takiej sytuacji bo na samolocie to jeszcze ale najgorsze wlasnie te spotkania rodzinne:O:O:O nawet jakby moj tato byl ginekologiem to bym w zyciu do niego nie poszla!!! a tak idziesz do obcego faceta , dla niego to kolejna pacjentka i zycie sie dalej kreci ale bez takich mysli, ze bedziesz mu patrzec w twarz przez cale zycie:O i o co ci tesciowie sie obrazaja...moze tesciowej sie spytaj czy by do wlasnego tescia na ogladanie cip... poszla? he

w zyciu bym nie poszla do gin tescia - ani do zadnego znajomego, ani nikogo z rodziny - w zyciu

podejście teścia jest bardzo nieprofesjonalne ale i całej rodziny podejście jest chore co ma piernik do wiatraka że to lekarz !!! ale tak samo ojciec mojego męża i dziadek mojego dziecka !!!!!! tak jak któraś pisała wyżej w życiu bym się nie rozebrała przed teściem ;) po prostu było by mi potem głupio spojrzeć mu w oczy :P a teściu gdyby był w porządku to by to zrozumiał i polecił jakiegoś najlepszego kolegę po fachu

Gość nadinnnnnnne
No mi tez jest głupio... Ogólnie teść to ma takie zboczenie zawodowe, że jeszcze i mnie wypytywał o ciążę kiedy było poczęcie, czy za pierwszym razem, w jakim dniu cyklu. Nie wiem,może dla niego to normalne ale dla mnie to przede wszystkim ojciec mojego męża,a w tradycji to i także mój bo jednak mówię do niego tato...

Gość nie wierzę że to prawda
dla mnie to prowokacja:O przecież to chore chodzić do teścia ginekologa i jak patologia:O

Gość Miałam podobny problem
Rodzice męża są po rozwodzie.Teściu ma nową żonę a jej brat jest ginekologiem i gdy mąż pochwalił się, że jestem w ciąży od razu się zaczęło to samo co u Ciebie.Nie chciałam by ten ginekolog prowadził moją ciążę i teściu się obraził. Ale to nic...w naszej przychodni, laboratorium prowadzi dobra znajoma teścia a ja robię tam wszystkie badania i oczywiście o każdym wyniku teściu wie. Wydzwania do męża i twierdzi, że jestem chora, że mam anemię itd..itd. A ta kobieta zamiast robić to co do niej należy, to przy badaniu jeszcze gada mi, że rozmawiała z moim teściem na mój temat...

Jezu! Zapytaj następnym razem tą babę czy słyszała o tajemnicy lekarskiej. Dodaj, że jeśli jeszcze raz się dowiesz, że informuje kogoś o Twoich wynikach pociągniesz ją do odpowiedzialności. No paranoja jakaś.

Ja bym zwyczajnie powiedziala "wstadze sie i tyle", w koncu to rodzina i to bliska. A zeby nie bylo mu przykro , to tak z uprzejmosci zapytalabym o jakies drobnostki, zeby widzial ze go cenisz jako lekarza, pokazalabym usg i zapytala o zdanie. Na samo badanie usg tez bym sie zgodzila, ale juz na badanie ginekologiczne nie i koniec :P

Gość nigdy bym nie poszla
do teścia ginekologa.Nawet jakby mial sie obrazić na wieki.

o mój Boże!!!! własnie pomyślałam o moim teściu :P :P nigdy! :D

Gość thgxvgcv
Ja znam kobietę która chodzi do ginekologa do własnego brata RODZONEGO! Dla niej nie ma sensu szukac jakiegos obcego lekarza skoro w rodzinie takiego ma pod reką.

Gość ja 1987
już chyba bym wolała tego brata niż teścia.. co wcale nie znaczy że bym to zrobiła...

kązdy moze miec inne zdanie na ten temat ja chodze do dobrego kolegi mojego meża - który rowniez jest świetnym ginem i jakos sie nie wstydze mimo że czasem imprezujemy razem wole do niego niz do jakiegos gbura ktory na pytania odpowida jednym słowem

Gość a to tylko dwóch ginów
jest tam gdzie mieszkasz, myszka?:O masakra chodzić do kumpla brata:O a potem jeszcze razem na imprezkę:O taka sama jak do teścia:O CHORE!!!

Gość nadinnnnnnne
Gdzie kto chce tam chodzi, ja do teścia nie będę. Wczoraj to do mnie zadzwonił zapytać się o nazwisko mojego ginekologa bo powiedział, że chce mi pokazać że wybrałam sobie na lekarza jakiegoś konowała. Trochę chyba mu na ambicję wjechałam bo zapytała się czy tak postępuje doświadczony i ceniony lekarz.

do tej pani 07:41 [zgłoś do usunięcia] a to tylko dwóch ginów jest tam gdzie mieszkasz, myszka? masakra chodzić do kumpla brata a potem jeszcze razem na imprezkę taka sama jak do teścia CHORE!!! czytac ze zrozumieniem !!! do kolegi meża :D jest wiecej gnów oczywiscie ale wole do dobrego który nic nie ukryje i jakwrazie cos to pomoze :) a nie da leki i na razie :)