Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość łza w oku

One tez ta czuja,odczuwaja ból taki sam jak my, cierpią BŁAGAM PRZESTANCIE!!!!!

Polecane posty

Gość zal. xD
joasia123 madrze napisalas :)) wkoncu jedna madra;d

Gość 565676547
zal. ales ty głupia tak psy sa do obrony i nic innego. nowłasnie sa do obrony bo istnieja tacy ludzie jak terrorysci włamywacze itp. a iwec widzisz????? sama podałas sobie przykład. ze ludzie sa gorsi, a psy musza za to odopwiadac.. :O

Gość na pochybel chujom
ŻAL- taka stara i taka głupia i wyuchowa na swoje podobieństwo kolejnych głupców. Pies to przyjaciel człowieka, a ty kretynko zasługujesz na gówno i pewnie tyle masz w życiu. I naucz się pisać poprawnie. Żenada, podetrzyj sobie dupę prostackimi komentarzami i mordę stul, możesz użyć do tego kagańca swojego psa. A co do reszty, nikt nie każe wam nie wpierdalać mięsa, natomiast nalezy humanitarnie zabijać zwierzęta. Wiecie świnie, że świnie mają rozum 3 letniego dziecka, dorosłe. Matoły. Żal czytać i przeklinać was.

Gość 565676547
na pochybel chujom Swiete słowa.!!!

Gość na pochybel chujom
Nie szanuję ludzi którzy są gówno warci. Przykro mi. Uważam że takie gnidy trzeba utylizować.

Gość KroplaMorskiegoLubczyku
Niektórzy mają inne cele w życiu niż wyszukiwanie i pomaganie zwierzaczkom/ludzikom. Bo uratowany od wypadku pies, czy nakarmione dziecko nie napisze za mnie matury, czy egzaminu zawodowego. A to od tego zależy moje dalsze życie. Spadam. Zajrzę tutaj wieczorkiem i zobaczę jak bardzo mnie zwyzywaliście od nieczułych ;)

Gość łza w oku
ja tak samo szanuje tylko tych co zasłuzyli (chodzi o ludzi) a zwierzeta kazde szanuje, bo kazde na to zasłuzyło.

Gość do na pochybel chujom
i dobrze :classic_cool:

Gość łza w oku
b. dobrze :classic_cool:

Dziękuję? Nie wiem jak zareagować na słowa "musisz być wartościowym człowiekiem". Ja po prostu zostałam wychowana w przekonaniu, że trzeba pomagać innym, zarówno ludziom, jak i zwierzętom, ale zwierzęta same nie sprawiają sobie cierpienia. Zgadzam się, że delfiny to inteligentne stworzenia, a zaprzyjaźnione z człowiekiem mogą być naprawdę sympatyczne! KroplaMorskiegoLubczyku - a pomaganie innym przeszkodzi ci w planowaniu swojego życia?! Ja piszę za rok maturę! A nie mogę się doczekać osiemnastki, żeby wstąpić do jakiejś organizacji. I wiem, że podołam! Po prostu wiem, że dam radę chodzić do schroniska i uczyć się do matury. Bo jak się chce, to można. I nie patrzę tylko na koniec swojego nosa.

na pochybel chujom dobrze napisane zal. nie rozumie o co chodzi bo jest ograniczona widziałam psy na łańcuchu ze złamaną nogą, zagłodzone i właściciele sie niemi nie przejmowali wypadałoby zadbać choćby o podstawowe przyzwoite warunki dla zwierzącia, nie mówie o jedwabnym kocyku .Jak jest mróz -20 stopni, należałoby zwierzęciu dać jakieś stare koce chociaż , słomę. Podczas burzy psy strasznie szarpią sie na łańcuchu i potrafią się urwać albo zadusić oczywiście że zwierzę można uśpić jeśli jest stare albo chore umierające ale ja piszę że ludzie trzaskają psy łopatą, bejsbolem, kopią na skutek czego psu pękają wnętrzności albo wieszają na drzewie -to nie humanitarne. zal. nie rozumiesz nic tylko skrzeczysz

Gość Do KroplaMorskiegoLubczyku
To sie zaczernij tchorzu - zamiast pisac pod orange.

Gość na pochybel chujom
Nikt nie powiedział że musisz pomagać, zdawaj egzaminy na 6, a ludzi i zwierząt wystarczy nie krzywdzić.

Gość jjjjjjjjjjjjjjkjkj
Krwawa_Merry - podziwiam za wrażliwość na cierpenie innych ludzi/zwierząt i, że masz cierpliwość cokolwiek tłumaczyć niektórym imbecylom na tym forum.

Gość 565676547
ciesze sie ze sa tacy ludzie jak ja, a nie pojebane samoluby,

Gość na pochybel chujom
He he he A co czarny nick zmieni w twoim mysleniu? Widac na nic te dobre oceny, kolejny marny kujon, ktoremu sie wydaje ze wpierdolil wszytkie madrosci swiata. Obraz mnie, ulzyj sobie. Mozesz mnie nawet zwyzywac. :) Ale zaczerniac sie nie bede, lubie pomaranczowy kolor. Brak nic nie znaczacego nicku czyni mnie tchorzem, rozpierdala mnie to, serio :)

Gość na pochybel chujom
Równie mocno rozwaliło mnie przekonanie, ze pomaganie zle odbija sie na nauce :D Zostanę tu dłużej i dowiem się o wiele więce, wiedziałam że warto tu wejść, moje zdumienie nie będzie miało końca do samego wieczora :)

Gość Do na pochybel chujom
To bylo napisane do KropliMorskiego Lubczyku ,nie do Ciebie.

Gość martynkoska23
Jestem przerazona biestialkoscia, okrutyzmem i nienawiścia ludzi do zwierząt..nie wiem co sie stało, że zabijamy już dosłownie wszystko...zwietzeta, ktora na pewno nie należą do hodowlanych...boli mnie, łzy cisna mi sie na powieki i pytanie dlaczego?? dlaczego tak postepujemy?? czy musimy zabijac konie, ktore sa wykorzystywane w leczeniu chorych na porażenie mózgowe,sa od wielu lat "środkiem transportu?, czemu zabijamy małe foczki- dla jebanych futer, czemu gina nosorożce, słownie, zwierzeta egzotyczne, czemu zjadamy małpie móżdzki, czemu zabijamy wieloryby, delfiny czemu czemu czemu?? juz nawet ginie pies- ktory jest najwierniejszym przyjacielem i towarzyszem człowieka, który jest wierny i ufny mimo zadawanego bolu i razów, któregio człowiek traktuje jak rzecz, pozbawiona uczuć. Wstydze się, że jestem człowiekiem...

Ja się już nie wstydzę, że jestem człowiekiem - ponieważ staram się być dobra i wiem, że lepiej, gdy takich osób jak ja jest mniej, niż miałoby ich nie być wcale. Cieszę się, że jest tutaj więcej osób, które kochają zwierzęta. To bardzo ważne.

Gość łza w oku
a jednak jeszcze tacy ludzie istnieja, nie jest ich duzo ale najwazniejsze ze sa :(

Gość martynkoska23
najciężej jej dotrzeć do ludzi z wiosek...sa oni strasznie ograniczeni, nie dochodzi do nich, że zwierzeta cierpia..dla nich pies jej tylko do pilnowania domu, nie ma uczuć, nie czuje bólu itd. dobrze byłby zorganizowac prelekcje, spotkania żeby jakos ta ciemnote poinformować...gdybym miała z kim chetnie pojezdziłabym po wioskach, pukała po domach, przygotowała plakaty, broszurki, filmiki...znając zycie to by mnie z połowy domost widłami przegonili ale na pewno do jakiegoś odsetka cos by dotarło ;/

Takie akcje byłyby jak grochem o ścianę - może do niektórych coś by dotarło, ale reszta? wyśmiałaby, przegoniłaby cię, ale obiecałaby poprawę i zapomniała. Idę poczytać trochę lektury i pomyslec o czymś innym, bo wszystko się we mnie burzy. Pozdrawiam, Anka :)

Gość Annabel Morris
Widziałam już kiedyś ten film, niestety ludzie nie mają żadnych uczuć. Taki wieśniak obedrze ze skóry zwierze, które żyje a potem spokojnie pójdzie na obiadek do żony i dzieci. Ja rozumiem, z tego się utzrymują, ale jak już ktoś robi coś takiego- przypuszczam dla zabawy żeby sobie pokatować zwierze to juz jest coś nie tak i powinno się takich karać. A zreszta zawsze mam nadzieje ze kiedy umrą zapłacą za swoje i beda cierpieć podobnie jak za życia zgotowali innym cierpienie.

Gość martynkoska23
moze i racja...porwałabym sie z motyka na slońce..ciezko jest samemu zbawic swiat, zwlaszcza ze dookoła tyle okrucienstwa...mi tez chce sie płakać jak tylko pomysle o tych wszystkich zwierzakach..i czuje sie totalnie bezsilna

ja od zawsze twierdziłam że ludzie są gorsi niż zwierzęta. Są podli i okrutni. www.pieklo.fe.pl

Gość na pochybel chujom
Ludzie potwornieją, to zaraza, na ktora nie ma ratunku, jedynym wyjsciem jest zaglada, chyba ze stanie sie cud i zaczniemy uzywac wiecej niz 3% mozgu budzac przy tym serce. Bycie dobrym czlowiekiem jest sztuka najwieksza i niezwykle interesujaca. Podziwiam takich ludzi. Jest jedna prosta zasada a nikt jej nie umie przestrzegać a sam wymaga dobrego traktowania. Niewiarygodne. Jesli chodzi o krzywde, nigdy sie jej nie przygladam, nie pojmuje jak ludzie moga obojetnie przejsc kolo przemocy, udajac ze nic nie widza, nienawidze ich ZA TO Mogłabym się tego wyzbyć, ale rozum mi silnie tłumaczy i zakazuje takich praktyk.

Gość na pochybel chujom
Grochem od sciane ale warto, a przekonanie ze sama nic nie wskuram nie prowadzi do niczego doprego, pasujemy bo nie zmienimy swiata i w ten wlasnie sposob jest coraz wiecej okrutnosci. Nie zmieniam swiata, zmieniam to co moge i widze ze warto.

Gość na pochybel chujom
Chcesz zmienić świat, zacznij od siebie, he he i kazdemu rece opadaja, bo czymze ja jestem na tle calej ludzkosci, i nie robie nic, myslac w ten sposob, glupi tak swoja droga, no to mamy finał Ostatnio bycie dobrym jest w modzie, to kurestwo jest, ale lepsze pseudo dobro niz NIC porazajace

Gość martynkoska 23
racja, wiece co, jak mialam 11/12 lat starałam sie pomagac najbardziej jak mogłam, pracowałam jako wolontariuszka w schronisku, w stadlinie koni (to była naprawde ciężka harowa) zbierałam karmę dla piesków, chodziłam po domach i zbierałam chlebek, kasze i ryz dla ptaków i napatrzyłam sie na tyle zła..w schronisku zapamietałam jedno wydarzenie- dwa psy zażarcie sie gryza w klatce a panowie tam pracujacy z usmiechami na twarzy ogladaja i komentuja zajście...dopiero moj płacz i krzyk spowodował że przegonili mocno poturbowane psiaki..w stadlinie lepiej nie było...zwierzeta traktowane okrutnie...