Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody chłopak

Rozszerzone i częściowo zanieczyszczone pory ...

Polecane posty

Gość młody chłopak

Moja cera stosunkowo szybko się przetłuszcza (do 3 godzin od umycia). Pozatym ostatnio zauważyłem że mam rozszerzone pory (o ile sie dobrze orientuje , to tak sie nazywają takie małe kropki na twarzy ;|) mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi ... Natomiast w okolicach nosa i na nosie mam wągry. Szlag mnie juz trafia z tą twarzą . Czego już nie probowałem .. Może Wy mi coś doradzicie ?

Gość nalezy wyprać w gorącej
wydzie, zwężą sie i będa doskonale oczyszczone te Twoje pory

Gość młody chłopak
Możesz dokładniej opisać jak się do tego zabrać ? Pozdrawiam

Gość mam tak samo jak tyy
Prosze pomozcie nam !!!

Gość malutka rana
A wypazanie ich w gorącej wodzie ? Czy moze jakies parówki ? Pomoze to cos ?

Ciepło otwiera pory jeszcze bardziej - owszem jak się ma mocno zanieczyszczone to ciepło pomaga je oczyścić, ale wtedy może byc je jeszcze trudniej zamknąc

Gość malutka ranka
To co w takim razie zrobic z wagrami ?

Gość maria 13
ale radzicie!:P na zwężenie najlepsza zimna woda

Gość maria 13
są takie plastry, chyba Garniera

Gość tak robila mi kosmetyczka
i kazała robić w domu parówka, bo rozszerzy pory, potem wyciśnięcie wagra, przemycie spirytusem nagietkowym i zamknięcie poprzez..., no i właśnie nie pamietam czym potem się je zamyka, może sam ten spirytus już zamyka

Pory po parówce zamykają toniki zwężające pory, zimna woda. Można spróbować ale osoby z rozszerzonymi porami mogą mieć później problem z zamknięciem porów. Warto kupić jakiś preparat głęboko oczyszczający

Gość młody chłopak
Czyli podsumowując , mam zrobić sobie parówke (tylko z czego i jak sie ją robi) ? Wycisnąć wągry i przetrzec twarz spirytusem lub zimną wodą ? Dobrze zrozumiałem ?

Gość podobny max

Gość młody chłopak
Co mam zrobić ??? Prosze pomóżcie

Gość maria 13
nic mi nie pomogło!!!! nie radzę parówek kup w zielarskim lub aptece olejek herbaciany za 10 PL i kroplę z żelem myj twarz kilka razy ciepłą wodą,ale nie gorącą troszkę wysuszy i odkazi mnie to pomogło! przeczytałam tysiące forów i ...żałuje ,że poszłam do dermatologa! brałam leki...gówno to dało! a olejek mi pomógł i taka maseczka z zielonej glinki Ziaja za 5 Pl...dziewczyny dodawały do niej cebulę, ja nie - twarz się tak nie świeci nie radzę spirytusu i toników na alkoholu, na chwile jest poprawa i potem pogorszenie! i tak w kółko:P masz pytania - odpowiem możesz kupić krem na trądzik tani, bo te drogie nie zawsze pomagają...

Gość maria 13
straciłam kilkaset zł na leki, kremy z górnej półki i dopiero zwykłe porady z forum okazały się skuteczne!!!

Gość młody chłopak
Do dermatologa chodze i jak narazie udało mi się opanować (przynajmniej tak mi sie wydaje) trądzik, ale własnie pozostaje jeszce problem tej przetłuszczającej się cery (tylko na czole). Czy to w ogóle spowodowane jest tymi rozszerzonymi porami ? Dzieki i pozdrawiam

Gość maria 13
są kremy matujące, ale działają do 3 godzin i znów się świeci myj częściej twarz, albo chusteczki matujące, takie są prawa hormonów i młodości..tez mam ten problem a co dermatolog? mnie niewiele pomógł, jedynie kasa poszła na leki

Gość maria 13
jak opanowałeś syfy to i tak jest dobrze przecieraj czoło tonikiem albo chusteczkami ja już pare lat to leczyłam i g...o! nie ma leku, geba dalej świeci

Gość młody chłopak
Czyli świecenie nie jest jednak od tych rozszerzonych por ? Który sposób na zwężenie por , uważasz za najskuteczniejszy i mogła byś mi go polecić ?

Gość maria 13
mnie twarz poprawia ta maseczka z zielonej glinki nakładam na 20 min, ładnie pachnie, zmywam i twarz się zmatowi na jakiś czas, pory zmniejszają...możesz nałożyć jakiś krem matujący ..myślę ,że nie od por..

Gość młody chłopak
Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zebym mógł chodzić z nałożonym na twarzy kremem, ale mimo wszystko dzieki za rade . Pozdrawiam

Gość maria 13
kup ten olejek po nim tak twarz się ściąga próbuj,,,,,kobiety maja jeszcze podkłady...ale nie polecam

Gość maria 13
są też kremy na noc...na tradzik i te sprawy...

Gość młody chłopak
Czy ten olejek można łączyć ze zwykłym mydłem ?

Gość maria 13
ja daję takie w płynie i kroplę , dwie.. ile wyleci na rękę i pocieram twarz, chwile potrzymam i zmywam, odkaża i trochę ściąga i matowi

Gość młody chłopak
Aha , a w aptece tego olejku nie dostane ?

Gość maria 13
mnie bardzo pomógł, wiec polecam...antybiotyki mi tak nie pomogły używałam codziennie teraz tak 1x na tydzień lub dwa ma taki zapach intensywny,ale po kilku minutach się ulatnia możesz nawet wypryski przecierać