Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młody chłopak

Rozszerzone i częściowo zanieczyszczone pory ...

Polecane posty

Gość młody chłopak
Teraz czytałem opinie o nim i ludzie piszą , że bardzo wysusza skórę, a przez to zwiększa się wydzielanie łoju i skóra .

Olejek z drzewa herbacianego jest dobry ale do stosowania raz na jakiś czas. Trzeba z nim uważac bo nie dość że wysusza, to stosowany w zbyt dużym stężeniu może poparzyć

Gość maria 13
ale niszczy też grzyby ja dawałam 1 kroplę 2x dziennie może przez 2 tygodnie , potem rzadziej i poprawa była widoczna a wczesniej brałam sterydy, antybiotyki i nic mi nie pomogły!!!

Gość maria 13
młody, zrobisz jak uważasz... ja wyraziłam moje zdanie i wiele osób to używa na trądzik...naturalny i z pewnością lepszy od toników na alkoholu ..ale jak sie przemywa twarz nierozcieńczonym olejkiek , to wiadomo,że wysuszy

Gość młody chłopak
Marysiu nie chodzi mi o krytyke Twoich sposobów, prubuje raczej zoorientowac sie czy w moim przypadku to cos pomoże. Na co jeszcze ten olejek u Ciebie pozytywie wpłynął bo tak jak już pisałem z trądzikiem już się raczej uporałem (przynajmniej mam taką nadzieje) . ps. chociaż czasami zdażają mi się pojedyncze wypryski

Gość maria 13
brałam Unidox, sterydy, maści z cynkiem i antybiotykiem/ mogę podać nazwy/ i nie było poprawy , a coraz gorzej! twarz wysypana i teksty, że to po lekach...i tak zaczęłam podczytywać fora, trafiłam na ten olejek i tanie kremy na trądzik, kupiłam i zauważyłam,że pomagają i dziś moja twarz wygląda normalnie od wakacji... nie wspomnę o różnicy w cenie, maść 50-60 zł, a za 10 zł coś pomogło i to cała filozofia leczenia... żałuje ,że wogóle poszłam do dermatologa!

Gość maria 13
..tak jakby złuszczyła się warstwa z twarzy i cera już była lepsza, zdrowa

Gość młody chłopak
A czy ten olejek upora się z wągrmami ?

Gość maria 13
nie odpowiem, bo akurat wągrów nie miałam... ale kto wie

Gość maria 13
a dermatolog nie zapisał Ci np. robionego płynu na wągry?

Gość młody chłopak
Drematolog zapisał mi tylko "miksture" :) na tradzik , ale chyba sie przejde jescze po coś na wągry. Pojde jutro do apteki i o ile bedzie to kupie ten olejek i napisze jak wrażenia. Póki co dzieki raz jeszcze za rady i serdecznie pozdrawiam

Gość minerwa*
BREVOXYL 4% KREM 40 G BREVOXYL 4% KREM 40 G 17.00 zł Producent: STIEFEL Opakowanie: 40 g Opis produktu Skład Substancja czynna: 4% nadtlenek benzoilu oraz substancje pomocnicze: alkohol cetylowy, alkohol stearylowy, simeticon (emulsja), alginian propylenoglikolu, dimetyloizosorbid, substancja zapachowa X-23304, woda oczyszczona. Wskazania * Leczenie trądziku pospolitego, a zwłaszcza jego formy zaskórnikowej i grudkowo – krostkowej. Działanie Preparat zmniejsza liczbę bakterii powodujących powstawanie zmian trądzikowych, ogranicza ilość zmian trądzikowych. Hamuje tworzenie nowych zaskórników otwartych i zamkniętych, ogranicza łojotok. Ponadto złuszcza warstwę rogową naskórka ułatwiając w ten sposób usuwanie zaskórników oraz odblokowanie porów skóry. Zastosowane w Brevoxylu podłoże tzw. hydrobaza ogranicza ryzyko wystąpienia podrażnień oraz zwiększa skuteczność działania leku. Dawkowanie Preparat należy używać 1 – 2 razy dziennie. Przed zastosowaniem umyć miejsca ze zmianami chorobowymi mydłem i wodą. Stosować Brevoxyl nie na pojedyncze zmiany lecz na całą powierzchnię skóry dotkniętą trądzikiem. Opuszkami palców rozsmarować niewielką ilość kremu. Jeśli nie wystąpi wyraźne podrażnienie skóry, można użyć większą ilość kremu. Przed użyciem leku umyć ręce mydłem i wodą. Przeciwwskazania Nadwrażliwość na tlenek benzoilu lub jakikolwiek inny składnik preparatu. Unikać kontaktu z oczami i ustami. Ostrożnie stosować na szyję i inne wrażliwe miejsca na skórze. Informacje dodatkowe Przed użyciem zapoznaj się z ulotką dołączoną do opakowania, która zawiera wskazania, przeciwwskazania, dane dotyczące działań niepożądanych i dawkowania, oraz informacje dotyczące stosowania i przechowywania produktu leczniczego. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. W razie pytań lub wątpliwości skontaktuj się z lekarzem lub farmaceutą. Służymy Państwu pomocą pod adresem sklep@cefarm24.pl.

Gość ja sobie kupilam kilka dni tem
w aptece krem na rozszerzone pory Bioderma Sebium Pore Refiner. Co prawda drogi troche ale jak nrazie jestem zadowolona, bo widze, ze troszke sie zmniejszaja pory, zobaczymy jak bedzie pozniej. I jeszcze moge polecic Ci Kremik Garniera Czysta Skora matujacy (z zierlona glinka) jest dobry.

Gość młody chlopak
Byłem w aptece i kupiłem olejek herbaciany (6,95 zł). Za niedługo chciałbym nim umyć twarz i chce się jeszce upewnić . Mydle dłonie , dodaje do mydła 1-2 krople olejku , masuje twarz i spłukuje tak ? Coś pominąłem ?

Gość 222111
Mojej koleżance też strasznie swieciła sie skóra na twarzy i mówiła że smarowała sie kremem czy czymś tam co zawierało masła schi i mówiła tez coś o oliwce Hipp że sie nią smarowała i teraz jest dużo lepiej, sama potwierdzam bo widziałam jak wcześniej wyglądała

Gość młody chłopak
"masła schi" ? co to takiego ?

Gość polecam maseczki
polecam maseczke z glinki zielonej Argiletz (dostepna w aptece ale mozna tez zamowic w sklepach internetowych) oraz maseczka wygladzajaca i zwezajaca pory firmy Eris. obie bardzo dobre, eris tanszy.

Gość 222111
miało być masło schi a dokładie to chyba masło Shea, poszukaj sobie czegos co zawiera to masło , nie zaszkodzi spróbować, może i tobie pomoże

Masło shea jesli już coś. Ale to dziwne, bo jak dla mnie ono jest ciężkie i mocno pory zapycha - robią mi się wypryski, choć na co dzień nie mam z tym problemu. Mnie pomógł żel do mycia twarzy z Tołpy, strefa T, normalizujący.

Gość papita02
Hej ja ostatnio kupilam zel do mycia twarzy La Roche Posay i krem DUO i nawet nawet

Gość młody chłopak
Umyłem wczoraj twarz mydłem z dodatkiem dwóch kropel olejku herbacianego i ... Generalnie wszystko ok tzn bardzo gładka skóra , lekko naprężona , czysta i wszystko było bo super gdyby nie to cholernie świecące czoło ...

Gość 3434tb4t
kup sobie dry-flo albo puder bambusowy, sa niewidoczne,nakladasz odrobinke i juz sie nie swiecisz... A ogolnie do pielegnacji to polecam nawilzac,nawilzac i jeszcze raz nawilzac - jesli przemywasz twarz czyms,co ma ci wysuszyc czolo i syfki,to twarz broni sie i produkuje wiecej sebum, wiec ja uwazam ze najlepiej nawilzac a dopoki skora sie nie unormuje uzywac pudru bambusowego lub dry-flo do kupienia tu .www.biochemiaurody.com i www.mazidla.com

Gość młody chłopak
Wiesz to samo powiedział mi dermatolog i nawet dała mi krem nawilżający. Tylko problem polega na tym że po jego nałożeniu dalej skóra się świeci ... Co w takim wypadku ?

Gość ervwtwr
no wlasnie w takim wypadku nakladasz pedzlem puder b. lub dry-flo i sie nie swiecisz - a po dluzszym stosowaniu kremu zauwazysz poprawe, bo skora sie znormalizuje. a jaki krem ci polecil dermatolog? bo kazda skora ma swoje potrzeby i trzeba jej dobrac krem, nie zawsze ten,ktory pomaga innym pomoze takze i nam

Gość ervewqw
chociaz moglbys jakos zatuszowac ze to menel :) ogolnie wyjdzie na to,ze robie tu jakas reklame, ale jakbys sie zainteresowal ktoryms z tych pudrow,to radze poczytac tez o innych produktach, np hydrolatach,albo kwasach pha, od razu mozesz zamowic pare rzeczy odpowiednich dla swojej cery. I nie myj twarzy mydłem, prosze :P wiem ze faceci maja grubsza skore i w ogole, ale po co sobie szkodzic ;p

Gość młody chłopak
Tak dermatolog dał mi próbki kremu nawilżającego

Gość młody chłopak
Dlaczego szkodzić ? Od lat myje twarz szarym mydłem i naprawde po umyciu skóra wygląda bardzo ładnie , zdrowo i jest czysta przedewszystkim

Gość d fsdf ds fs
ale jakiego kremu, firma? Ja jako fanka nawilzania jednak polecalabym jakis naturalny zelik do mycia zamiast wysuszajacego mydla, to tez pewnie wzmaga swiecenie, lepiej sie zajac skorą kompleksowo, raz a dobrze, dobry zel, dobry krem, cos punktowego na pryszcze i puder. A tak w ogole, skoro jestes facetem i sie nie malujesz, to polecalabym zrezygnowac z mycia twarzy woda i przecieranie np hydrolatem albo plynem micelarnym zamiast wysuszac woda :)

Gość młody chlopak
Ten krem to : PHYSIOGEL fizjologiczna odnowa. Co Ty na to ?