Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyczka

czy są tu patrioci?

Polecane posty

18:28 [zgłoś do usunięcia] marian O żyjemy w wolnym kraju i ja mogę być patriotą lub nie, ale to nie decyduje o tym czy jestem polakiem czy nie, chłopczyku. Owszem o przynależności do grupy etnicznej to nie decyduje.

Gość marczelin
w takim razie o co Ci chodzi? NIE jestem patriotą, ale nie obrażam tym nikogo. Inni też pisali, że są patriotami, ale czy powiedzieli coś obraźliwego?

Gość kretyństwo na maxa
czas coś zmienić? to jaki masz plan? mów konkretnie

Gość marczelin
reaczej tak>>>> no pytam się w jaki sposób pluję na Polskę? Co cię tak uraziło ze strony "niepatriotów"

18:29 [zgłoś do usunięcia] marczelin w takim razie o co Ci chodzi? NIE jestem patriotą, ale nie obrażam tym nikogo. Inni też pisali, że są patriotami, ale czy powiedzieli coś obraźliwego? Tak powiedzieli coś obraźliwego jak nazywanie Polski kawałem pola lub zadając debile pytania typu dlaczego mam kochać ojczyznę skoro ona nie kocha mnie lub pisząc że patrioci to zgorzkniali starcy.

Gość marczelin
w pytaniu dlaczego mam kochać ojczyznę chodzi za pewne o to , że Polska Nas w Duupie!!! nie widziałam, by ktokolwiek powiedział tu że patrioci to zgorzkniali starcy. na podstawi twoich postów powiedziałabym, że patrioci są psychiczni, że to debile...

A zresztą mi nie chodzi tylko kilku idiotów z forum. Spójrzcie na siebie nawzajem? Kogo wybieracie na swoich przedstawicieli? Każdy tylko patrzy żeby jak najwięcej nakraść dla siebie jak najmniej przy tym ruszając dupę do roboty. Jak nie możecie znieść tego jak ktoś się dorobił? I to ma być naród gdzie każdy kombinuje jak oskubać drugiego! Jak już pisałem. Polacy nie są narodem. Po 50 latach komuny to puste społeczeństwo.

Gość marczelin
i jeszcze cos: kto się śmieje z amerykanów? i dlaczego?

18:40 [zgłoś do usunięcia] marczelin i jeszcze cos: kto się śmieje z amerykanów? i dlaczego? Nie rznij debilki, dobre?

Gość marczelin
no ależ proszę, wytłumacz swoje poglądy.

18:38 [zgłoś do usunięcia] marczelin w pytaniu dlaczego mam kochać ojczyznę chodzi za pewne o to , że Polska Nas w Duupie!!! nie widziałam, by ktokolwiek powiedział tu że patrioci to zgorzkniali starcy. A co to jest ta Polska? Polska to ludzie! Więc miejcie pretensje do siebie że tacy jesteście! Sami macie się nawzajem w dupie a plujecie na kraj za który zginęło parę milionów ludzi!

Gość marczelin
i to prawda, że Polacy (i patrioci i niepatrioci) nienawidzą tych, którzy coś w życiu osiągnęli, którzy coś mają. Twoja postawa nie prezentuje jednak patriotyzmu.

18:45 [zgłoś do usunięcia] Danny Decoy Raczej tak, hahaha ale się oburzyłeś ha ha ha A srał cię pies.

Gość marczelin
hej, hej powoli. To, że miliony cierpiały z ten kraj ma oznaczać, że ja dziś MUSZĘ go kochać? że mam się tu czuć dobrze choć na górze mają nas w Dupie? Szanuję tych, którzy cierpieli, ale nie jesteśmy narodem wybranym

18:44 [zgłoś do usunięcia] marczelin i to prawda, że Polacy (i patrioci i niepatrioci) nienawidzą tych, którzy coś w życiu osiągnęli, którzy coś mają. Twoja postawa nie prezentuje jednak patriotyzmu. Nie reprezentuje bo co? Bo dostrzegam jakie jest nasze społeczeństwo? Już marszałek Piłsudski powiedział o Polakach "naród wspaniały ale ludzie chuje".

Gość marczelin
jeśli wiesz co zrobić, to rusz dupę i zmień ten kraj! Zarzucasz nam złe wybory (choć ja osobiście nie głosowałam na Kaczyńskiego). Ale to pan prezydent pielęgnuje przecież ten wasz patriotyzm, a premier usiłuje go zniszczyć. Czy tak się nie mówi na forach?

18:46 [zgłoś do usunięcia] marczelin hej, hej powoli. To, że miliony cierpiały z ten kraj ma oznaczać, że ja dziś MUSZĘ go kochać? że mam się tu czuć dobrze choć na górze mają nas w Dupie? Szanuję tych, którzy cierpieli, ale nie jesteśmy narodem wybranym Powoli, powoli. Na górze mają nas w dupie, prawda. Ale kto wybiera tych na górze? Sami ich wybieramy! Miej pretensje do siebie że mają cię w dupie. I nie musisz kochać kraju, ale należy mu się szacunek! Więc niech nie oczekują szacunku ci którzy plują na własne gniazdo a takich przypadków jest masa.

Gość marczelin
to jakie jest nasze społeczeństwo: zawistne, złośliwe, pamiętliwe, wiecznie niezadowolone to zupełnie inna sprawa. Dyskusja dotyczy patriotyzmu.

Gość marczelin
słuchaj, to może ty tam wystartuj, ja na CIebie zagłosuję. a jaki my mamy wybór? Mam miec pretensje do siebie, że w tym kraju obywatel=wróg, przedsiębiorca=wróg? Ja cały czas powtarzam, że szanuję- tak jak wszystkie inne narody.

Gość martyczka
o kurcze

18:49 [zgłoś do usunięcia] marczelin jeśli wiesz co zrobić, to rusz d**ę i zmień ten kraj! Zarzucasz nam złe wybory (choć ja osobiście nie głosowałam na Kaczyńskiego). Ale to pan prezydent pielęgnuje przecież ten wasz patriotyzm, a premier usiłuje go zniszczyć. Czy tak się nie mówi na forach? Tak wiem co zrobić! A wiesz co trzeba zrobić? Zacząć od zmiany siebie! Wziąć się kurwa za robotę a nie tylko marudzić że "na górze mają cię w dupie" i "jak to źle nie jest". Niech uczniowie się uczą, niech studenci studiują! Niech każdy robi swoje tak jak należy przykładając się do pracy. A z czasem na górze znajdą się ludzie co "nie będą cię mieli w dupie".

Żyjemy w kraju w którym ta walką o wolność krwawo okupiła. Tak jak ktoś napisał pokolenie patriotów zostało wybite podczas II wojny, teraz mamy pokolenie playstation lub pokolenie chwdp jak kto woli

Gość marczelin
Ci na górze zawsze będą mieli gdzieś tych co są na dole- z jakiej ty jesteś bajki? Co masz konkretnie na myśli mówiąc wziąć się za robote? A ty co robisz? Czy dzieci się nie uczą, czy studenci nie studiuja?

18:53 [zgłoś do usunięcia] marczelin to jakie jest nasze społeczeństwo: zawistne, złośliwe, pamiętliwe, wiecznie niezadowolone to zupełnie inna sprawa. Dyskusja dotyczy patriotyzmu. To nie jest co innego! Wieczne narzekanie, zawiść, złodziejstwo... to są wręcz cechy przeciwne patriotyzmowi.

Gość marczelin
O nie, nie możesz mówić, że to cechy przeciwne patriotyzmowi. (Sam/sama narzekasz). Myślę, ze ogromny wpływ na naszą mentalność miał komunizm. A patrioci moją te same cechy co inni. A poza tym jeszcze obwiniają inne narody, że poniżają Polskę. Poza tym, nasze sopłeczeństwo od najdawniejszych czasów jest takie jakie jest: możan to zaobserwować w literaturze.

Gość martyczka
Zawiść przeciwna patriotyzmowi- hahaha bo się obalę. Od samego początku mowimy ty, że Polski patriotyzm jest bliski nacjonalizmowi, bo pielęgnuje się tu przede wszystkim zawiść i nienawiść

19:03 [zgłoś do usunięcia] marczelin Ci na górze zawsze będą mieli gdzieś tych co są na dole- z jakiej ty jesteś bajki? Co masz konkretnie na myśli mówiąc wziąć się za robote? A ty co robisz? Czy dzieci się nie uczą, czy studenci nie studiuja? Zawsze, zawsze... jakie to typowo współcześnie Polskie... jest źle, ale jest jak jest i lepiej nic nie robić... Ci na górze wywodzą się z dołu! Jacy ci na dole tacy ci na górze. Zacznijmy więc zmiany o swojej postawy. Jeśli sami staniemy się lepsi to i lepsi ludzie będą nami rządzić. Co ja robię? Robię to co mam roić i nie oglądam się na to że sąsiad ma ładniejszy dom czy lepszy samochód. Wziąć się za robotę? Mam na myśli to żeby każdy robił swoją pracę sumiennie jak należy a tak niestety często nie jest. Czasy w których patrioci masowo oddawali życie za Polskę minęły, miejmy nadzieję że prędko nie wrócą. Dzisiejszy patriotyzm to praca dla ojczyzny! Pracując przyczyniasz się do rozwoju kraju, do tego by twoim dzieciom żyło się lepiej! Dzięki naszej pracy kraj rośnie w siłę!

Gość marczelin
"Co ja robię? Robię to co mam roić i nie oglądam się na to że sąsiad ma ładniejszy dom czy lepszy samochód." No widzisz, to zupełnie jak ja:) tylko ja wymagam czegoś w zamian za moją ciężką pracę, w zamian za to co robię. Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, ale ludzie którzy nami rządzą nie są przez to lepsi.

19:19 [zgłoś do usunięcia] marczelin Ja nie mam sobie nic do zarzucenia, ale ludzie którzy nami rządzą nie są przez to lepsi. Dobra, ty nie masz i jeszcze trochę innych ludzi nie ma... ale w to miejsce jest cała masa którzy mają! Jak ktoś na górze ma być "lepszy" jeśli jego kolega kombinuje, kolega kolegi kombinuje... Zwykli ludzie muszą się zmienić, jeśli wśród zwykłych szaraków zaszczepi się uczciwość to i ci na górze będą uczciwi.

No widzisz, to zupełnie jak ja tylko ja wymagam czegoś w zamian A może warto czasem coś bezinteresownie zrobić? By żyło się lepiej :)...