Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyczka

czy są tu patrioci?

Polecane posty

Gość ShAGgYY
ale ja znam też czyni i historie innych narodów i uważam, że ich ziemie są niemniej przesiąknięte bólem i krwią i wojnami. I dlatego jestem przeciwna patriotyzmowi, \który mi na siłę wpajają.

Gość fraterite
kraju nie kocha sie tak, jak kocha sie matke albo swoje dziecko. kurcza, mylicie pojecia :O jesli jestes patriota, to znaczy raczej, ze obchodza ciebie losy twojego kraju, a nie, ze kochasz kazde ziarenko piasku z osobna od baltyku, po tatry i od odry do buga. dbasz o dziedzictwo narodowe, nie srasz we wlasne gniazdo, starasz sie w miare swoich mozliwosci, zeby polepszyc sytuacje swoja i swojej malej, lokalnej ojczyzny. chodzisz na wybory i oddajesz glos - bo ktos kiedys zawalczyl o to, zebys mial/a mozliwosc podniesienia reki i opowiedzenia sie za tym, co ci pasuje, a co nie pasuje. to tak w DUZYM uproszczeniu, to jest dla mnie patriotyzm.

Gość ShAGgYY
ale tego się nie chce widzieć.

Gość ejbisidi
Nie srać we własne gniazdo to znaczy też nie pluć na swoich i nie mieszać ich z błotem (czyt. Lech Wałęsa itp.) . A w naszej 'cudownej' ojczyźnie to jest niemożliwe

Gość ShAGgYY
no cóż. ja na razie udaję, że jestem patriotką.

Gość ShAGgYY
bo do razu mi robią jakieś puste wykłady, ktore w zaden sposob do mnie nioe trafiają. Bo ja widze świet inaczej. Oni to wiedzą, ale zawsze się kłócimy gdy pojawia się ten temat. Dla rodziny mogę udawać, że rozumiem.

Gość ejbisidi
patriotyzm może był dobry w czasach króla ćwieczka. dziś jesteśmy wolni i gdybym miała walczyć za kraj- nigdy bym tego nie zrobiła. Bo mogę wyjachać i tam żyć spokojnie, a nie dać się zabić dla , dla... dla czego?

Gość ja licealistka
a mój tata zawsze mówi mi: dziecko ucz się języków i uciekaj z tego kraju. I tak robię. I wyjadę. I nie ma we mnie kropli ppatriotyzmu

Gość fraterite
no tak, bo patriotyzm to nic innego, tylko karabin, stanac na barykadach i umierac za Polske. ewentualnie kochac ja jak wlasna matke... :O z wami to faktycznie, jak ktos tu wczesniej zauwazyl -o patriotyzmie rozmawiac,to jak ze slepym o kolorach...:O

Gość ejbisidi
ok, w takim razie dlaczego nikt z Was, nie pokaże nam co dla Was oznacza patriotyzm? Dlaczego nie mówicie co kochacie? Jak objawia się wasz patrityzm?

Gość ejbisidi
wskażcie nam drogę:)

Gość martyczka
jak dla mnie większość patriotów w polsce to nacjonaliści. I zdania nie zmienię, bo widzę jak jest.

Gość ShAGgYY
bo to pozostałości sarmatyzmu w naszej mentalności:p

Gość cssw
Jak czytam wasze wypowiedzi to nachodzi mnie taka refleksja. Po co ci młodzi Polacy ginęli, za co walczyli podczas II wojny światowej? Prawdziwi patrioci wyginęli podczas wojny, teraz mamy konsupcyjne i roszczeniowe społeczeństwo któremu wydaję sie że wszystko mu się należy.

Gość marczelin
Ci młodzi i ci starsi polacy ginęli bo było im źle, bo ich gnębiono. I to jest smutne i bolesne. Ale ginęli nie tylko Polacy, na przestrzeni wieków miliony niewinnych ludzi walczyło i umierało. I mam taki sam szacunek dla tych wszystkich zamordowanych Polaków, Niemców, Litwinów, Chorwatów, Finów, Rosjan, Czechów, Słowaków, Francuzów, Amerykanów itd. I dlatego uważam, że patriotyzm to głupota.

Gość marczelin
a gdybym urodziła się o 100 kliometrów dalej na zachód, to byłabym Niemką. A historia byłaby taka sama.

Gość rany ludzie
w sumie nie wiem co to znaczy. jakby na nas napadli to moglabym strzelac ale czy az chelpic sie polskoscia? dla mnie za granica to wstyd wiec..nie,nie jestem patriotka.

Gość a propo katynia
nigdy nie pozwoliłabym , by mąż opuścił mnie w obliczu wojny i poszedł na pewną śmierć.

Gość marczelin
hej, ale czy nie jest tak, że na mamy wspólną historię z resztą świata? I że nie tylko w Polsce ginęli niewinni? Wiec dlatego myślę, że należę do Świata a nie jestem pratriotką

Uważam się za patriotę. I tak się dziś zastanawiam po co to wszystko było? Po co nasi przodkowie ginęli? Po co nasi dziadkowie zmarnowali swoją młodość na jakiejś głupiej wojnie... Czytając wasze wypowiedzi dochodzę do wniosku że oni wszyscy byli idiotami łudzącymi się że może być inaczej, że ich dzieci będą miały lepiej dzięki ich poświęceniu. Tylko po jaki chuj było się łudzić jeśli dziś jakieś ścierwo ludzkie pisze pisze 17:07 [zgłoś do usunięcia] amamama dlaczego mam kochać ojczynę, jeżeli ona mnie nie kocha? albo 17:11 [zgłoś do usunięcia] ShAGgYY ja... ponoć jestem patriotką. Ale to jest ściema. Moi rodzice to patrioci, uczą mnie patriotyzmu w szkole i w domu. Ale ja nie kocham tego kraju, tak na prawde to nie rozumiem jak można kochać jakiś kawal pola... Jak żałosnym i zdebilniałym trzeba być rzeby pisać takie rzeczy? Wiecie co? Śmiejecie się z głupoty Amerykanów ale oni mają coś czego wy nie macie. Oni są narodem, może i są głupi, może i są grubi ale kochają swój kraj i mają poczucie dumy narodowej. A wy jesteście nikim, zerami, zwykłym ludzkim gównem.

Wiecie co? Nie powinniśmy się nazywać narodem bo nim nie jesteśmy. To że przynależymy do jednej grupy etnicznej nie czyni nas narodem. Polacy są tylko pustym społeczeństwem pełnym ścierwa plującego na własny kraj.

Gość martyszka
tu przeczytaj co piszesz, czy ktoś Cię tu obraża? Nazywa gównem? Tak się zachowuje patriota- obrzuca Polaka gównem?

18:21 [zgłoś do usunięcia] Danny Decoy taa właśnie potwierdzasz tę regułę...raczej tak Mam w dupie twoją regułę. Jeśli ktoś pluje na mój kraj to mam udawać że deszcz pada? Jeśli ktoś jest gównem to mam mu mówić że pachnie fiołkami?

Gość dght
należysz do świata a świat ma nas w dupie co zresztą pokazał ! września 39 roku. Masz kraj w którym mozesz mieszkać a którego nikt Cię nie wygania. Poprzednie pokolenia były gnębione ale walczyły po to aby ich dzieci miały gdzie mieszkać, by nikt żaden kraj nie narzucał im tego co mają robić. By żyły w wolnym kraju. Poczytaj trochę historii i zastanów się

Gość marczelin
to, że nie jestem patriotką, żę widzę też ból i cierpieniw wśród innych narodów czyni mnie "gównem"? Polak oczywiśćie poczuł się skrzywdzony, bo to tylko nasz kraj ma prawo cierpieć, bo jesteśmy narodem wybranym?

18:22 [zgłoś do usunięcia] martyszka tu przeczytaj co piszesz, czy ktoś Cię tu obraża? Nazywa gównem? Tak się zachowuje patriota- obrzuca Polaka gównem? Ja nazywam Polaka gównem? Przepraszam ale jeśli ktoś pisze że Polska to tylko "kawałek pola" i się dziwi jak można kochać kawałek pola no to ten ktoś jest ludzkim gównem niestety a nie Polakiem.

Gość marczelin
świat ma mnie w dupie, a Polska nie ma mnie w dupie? HAHAHA! A jak to się objawia, że polska się o mnie troszczy? bo ja tego nie czuję.

"to, że nie jestem patriotką, żę widzę też ból i cierpieniw wśród innych narodów czyni mnie "gównem"? " A co ma dostrzeganie bólu i cierpienia wśród innych narodów do miłości do własnego kraju? Według mnie to się nie wyklucza.

Gość marian O
żyjemy w wolnym kraju i ja mogę być patriotą lub nie, ale to nie decyduje o tym czy jestem polakiem czy nie, chłopczyku.

18:26 [zgłoś do usunięcia] marczelin świat ma mnie w dupie, a Polska nie ma mnie w dupie? HAHAHA! A jak to się objawia, że polska się o mnie troszczy? bo ja tego nie czuję. Więc może czas coś w tej Polsce zmienić? Może czas zmądrzeć? Śmiejecie się z prezydenta Kaczyńskiego ale pytanie kto go wybrał? Marsjanie go wybrali? Sami go wybraliście a teraz się z samych siebie śmiejecie! Może więc czas zacząć używać mózgów i nie popełniać takich błędów a wtedy może ktoś się zacznie o ciebie troszczyć?