Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezdecydowana ona 23

Nie wiem co chce robic w zyciu, czy ktos ma podobnie

Polecane posty

Gość niezdecydowana ona 23

przytlacza mnie rzeczywistosc, skonczylam studia, kierunek taki sobie, przyszlosci nie ma po tym, pracuje w biurze, i nie mam zadnych perpektyw przed soba przytlacza mnie rzeczywistosc :(

Gość upupu__
upup

Gość 25 lat i mam dokładnie tak
samo... identiko.

Gość a ja mam az 30 lat
ja mam identycznie ale mam juz 30 lat:( skonczylam marketing i zarzdzanie i rpacuje w biurze zarabiam 1200 zł załamac sie mozna.... zawsze chcialam byc fryzjerka to zrobilam jakies durne stuia po ktorych nic nie mam

Gość a ja mam az 30 lat
myslalm zeby zaczac znowu naukje ale jak na to zarobic ???z tego 1200 ledwo zyje a jak oplacic studium fryzjerskie??nie ejst to takie latwe

Gość a ja mam az 30 lat
dziewcznyny jak macie mozliwosc to robcie jakies kursy mlode jestescie jeszcze wiec wszytsko rpzed wami

Gość fsdafsafdsadsad
Wy cholera wszystkie macie tak samo ;) To jest życie a nie bajka !

Gość niezdecydowana ona_23
No ja tez mam troche wiecej niz w nicku lat, dokladnie zalamac sie mozna, jeszcze kiedys mialam pasje motywacje, a teraz nie mam nic :/

niezdecydowana ona 23 Masz DOPIERO 23 lata... ktoś napisał, że ma 30 lat i celu brak. I nie Ty jedna i nie on jeden. Akurat temat jest mi bardzo dobrze znany, bo i ja przez to przechodziłam (mam 29 lat) i ludzie w moim najbliższym otoczeniu również. Problem najczęściej wynika z tego, że studia na które idziemy, kursy, które kończymy nie są związane z naszym powołaniem, z tym, co faktycznie lubimy, ale z tym. że takie są oczekiwania naszych rodziców, albo - że, najzwyczajniej, chcemy zarabiać mnóstwo kasy po takich studiach. A nawet jesli mamy coś, co lubimy, to nie mamy odwagi, żeby zaryzykować - gdyż znów tłumaczymy się, że nie mamy kasy, że kasa potrzebna, że nie damy rady, że z tego nie da się wyzyć, etc... No i wówczas następuje klapa - niespełnione swoje oczekiwania - a tym samym brak celu w życiu i... brak motywacji. Co z tym zrobić? Sprawdzone na sobie - choć brzmi dziwnie, to nie szukać na siłę celu w życiu. Bo naprawdę dobre pomysły na życie przychodzą wtedy, kiedy człowiek jest zrelaksowany. Poczytaj/obejrzyj 'Sekret' albo 'Prawo przyciągania'. Dużo wyjaśnia. jesli potrzebujesz więcej informacji - możesz wysłać do mnie maila - chętnie odpowiem. Powodzenia!

Gość niezdecydowana ona_23
Miska :) powiem tak..warto pisac o swoich problemach na kafeterii dla takich postow jak twoj! W tych paru zdaniach poczatkowych ujelas wszystko co mnie dreczy, cala prawde o tym jak jest. Dokladnie idziemy na studia, nie patrzac na swoje potrzeby tylko oczekiwania innych..

niezdecydowana ona 23, Cieszę się, że dałam Ci nadzieję:) Właśnie to jest mój cel w życiu - pomagać innym:) Odkryłam to już po studiach i po wielu latach pracy:) A odkryłam przez przypadek, idąc ulicą i myśląc o czymś bardzo przyjemnym:) I to było niesamowicie wielkie olśnienie!:) A to co robię na co dzień - jest czymś zupełnie innym, niż to, co zaczęłam robić i co powoli będzie stawało się głównym moim zajęciem:) Na razie to jest jako hobby, żebym miała finanse na swój rozwój:) Obecna praca jest tylko środkiem do czegoś więcej, a dzięki mojemu celowi stała się łatwiejsza do zniesienia:) Pozdrawiam!:)

Spoko. Ja zdecydowałem się na coś konkretnego trochę przed 30stką. Wielu wartościowych ludzi, których znam nadal nie wie co robić. Wcale normalne w czasach degradacji wzorców, rewolucji kulturalnej i szumu informacyjnego.