Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama za 8 tyg

Poród - Prawdy i mity na temat bólu - Czy tez sie balyscie?

Polecane posty

W ostatniej fazie porodu to przesz a nie zastanawiasz sie co cie boli

Gość No ale ja się pytam o pierwszą
fazę. Przecież tak napisałam:-( Wiem że w drugiej sie prze a w trzeciej rodzi się łożysko. Zastanawiam się do jakiej częstotliwości dochodzą skurcze na etapie 9-10cm rozwarcia. Co 30 skund? Co 60 sekund?

Gość Laisha87
uwierz mi porod boli ale wszystko idzie wytrzymac ,mimo ze na poczatku wydaje ci sie ze nie dasz rady ,potem jakos to idzie skupiasz sie juz tylko na wyparciu maluszka ,sluchasz poloznych ,one sa jakie sa ale warto ich sluchac

Gość Laisha87
ja mialam skurcze parte przy rozwarciu na 5 cm i wytrzymalam ,mimo ze powinnam miec cesarke ,wiec jesli ja wytrzymalam to i ty wytrzymasz

Gość W sumie to nie boję się...
Po prostu jestem ciekawa jak to jest bo to moje pierwsze dziecko. Wiem że jakoś wytrzymam chciałabym tylko się odpowiednio psychicznie nastawić. No i jak najwięcej wiedzieć.

Gość Vietta1000
u mnie to bylo tak,od 11 mialam skurcze co 6 minut regularnie byly identyczne jak przy miesiaczce tyle ze troszke dokuczal mi bol w kregoslupie ale nie bylo zle skoro czytalam jeszcze gazete, o godzinie 16 odeszly mi wody -rozwarcie 4 cm ,bole niesamowite a szczegolnie te z kregoslupa,16:30 dostalam 2 czopki ,rozwarcie 5cm ,bole co 2 minuty nie czulam juz przerwy miedzy skurczami ,naszczescie polozna stala i masowała mi macice dzieki temu bole stale sie znosne ,niestety 19:10,brak postepu ,musieli mnie naciac 2,3 pchniecia dziecko juz na swiecie