Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po badaniu mozgu

może ktoś wie co oznaczają te określenia

Polecane posty

Gość po badaniu mozgu

ognisko hipodensyjne o charakterze niedokrwiennym w obrębie mostu po stronie lewej liczne ogniska niedokrwienne we wzgórzu po stronie prawej i w skorupie obustronnie oraz w istocie białej płatow ciemieniowych w ich wysokich partiach do lekarza dopiero w piatek, proszę może ktoś rozumie ten opis

Gość po badaniu mózgu
czytacie i nie wiecie, czy nikt nie czyta proszę, bardzo sie denerwuję

Gość czytam i nie wiem
a właściwie dlaczego miałas robione badanie?

Gość po badaniu mozgu
to nie ja to znajomy, bliski znajomy

Gość po badaniu mózgu
A może teraz ktoś tu jest i wie czy to sa poważne zmiany ?

Gość moim zdaniem te zmiany nie są
poważne i pewnie 30% ludzi poddana badaniu miałaby podobne. To tak trochę na wyrost, nie martw się będzie ok.

wydaje mi sie,ze to sa grozne zmiany,bo tutaj pisze,ze w niektorych partiach twojego mozgu(i te trudne do zrozumienia nazwy to sa czesci mozgu powymienaine) wystepuje niedokrwienie komorek mozgowych chyba.)Lekarzem nie jestem ale wiem,ze do mozgu krew dostarcza tlen.Jak wystepuja miejsca gdzie krew nie dociera to znaczy,ze tlen tez do tych miejsc nie dociera.Ja mysle,ze to cos powaznego.

"W TK guz objawia się w początkowym okresie jako ognisko hipodensyjne, nie ulega wzmocnieniu po podaniu kontrastu. Później współczynnik osłabienia jest zróżnicowany, ognisko ma nieregularne granice i otoczone jest szerokim pasmem obrzęku." normalnie podawalabym ci tego linku ale przeczytalam ten fragment.Ale lekarzem nie jestem biore wszystko na chlopski rozum.

Gość po badaniu mózgu
dzięki coco może jeszcze ktoś mi podpowie

Gość Gosc

Witam tez mam ognisko hiperdensyjne wielkosci 14 17 mm Zaburzenie OUN lewa polkula dolny plat xzolowy strasznie sie martwie czy to moze byc stan zapalny mam.zapalenie zeba martwego zaroki napewno ciagle mi splywa ropa z gardla czy przez to moglo sie pojawic taka zmiana w mozgu?