Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARAKUJA 29

dziewczyny czy ktoras z was cc wspomina miło?

Polecane posty

Ja wspominam pozytywnie- nic nie bolalo, bylo szybko, przyjemnie, wesolo. Wiadomo, ze jak po jakims czasie ustapilo znieczulenie, trzeba bylo prosic o nowe, ale w sumie nie bylo zle. Najgorszy byl bol brzucha- bo miesnie (jako, ze rozciete) bolaly i balam sie nawet kichnac, bo obawialam sie, ze mi sie brzuch rozejdzie. Wszystko to naturalnie brednia, ale wyobraznia kobiety wie swoje :D Cieli mnie wieczorem. Rano zgonili z lozka i kazali maszerowac. Szlam zgieta w pol (ze wzgledu na strach, ze mi sie brzuch otworzy- i byl oczywiscie tez byl), ale bardzo szybko sie wyrobilam. Od samego poczatku mialam dziecko przy sobie na sali.

Gość mama z lipca
ja najgorzej wspominam cewnik;) czesto mialam problemy z pecherzem i jak mi zalozyli ten cewnik to takie dziwne, obce uczucie;) sama cesarka ok;) po wiadomo bol ale da sie spokojnie go przezyc

Ja nic absolutnie nie czulam, ze mialam cewnik. Zakladali mi go, jak juz bylam znieczulona. Sciagali jednym pociagnieciem- nawet nie wiem kiedy.

Gość mama z lipca
mi zakladali jak lezalam na patologii z kroplowka, mialam cesarke planowana, pozniej jak wiezli mnie na sale to przy kazdym ruchu czulam ten cewnik, dopiero jak dostalam znieczulenie to bylo ok:)

Gość mama z lipca
ja sie cieszylam, ze mialam cesarke bo bylam spokojniejsza o dziecko, na patologii lezala ze mna dziewczyna co byla 2 tyg po terminie, musiala rodzic sn, 10cm rozwarcia, skurcze a i tak skonczylo sie cc dziecko juz nie oddychalo

Ja tez od samego poczatku wolalam cc ze wzgledu o strach o dziecko. Ale w sumie cieli mnie nie dlatego, ze chcialam, tylko dlatego, ze porod nie postepowal i dziecko zaczynalo sie dusic.

Ja również dobrze wspominam cesarki:)cewnik rzeczywiście jest nieprzyjemny,ale jak wszystko da się przeżyć po prostu niemiłe uczucie i tyle wstania się bałam ale też było w miare ok reszta dobrze z każdym dniem lepiej

Ja też miałam cesarkę, choć do końca nie wiedziałam, że to będzie cesarka. Skoczyło mi cisnienie i zapadła decyzja o cc. cięcie miałam o 21.20, po 24 godz. z pomocą pielęgniarki wstałam z łóżka, nic mnie nie bolało oprócz głowy i miałam mdłości, po ok. 10 minutach wróciłam do łóżka, dostałam cos przeciwbólowego i przespałm całą noc. Następnego dnia wstałam wypoczęta o własnych siłach i przywieźli mi synka i już była z nim na sali normalnej i wszystko było o.k. Szwy nie ciągnęły a brzuch bolał tylko przy przekręcaniu się na bok na łóżku. Głowa dość długo bolała po znieczuleniu. po 6 dniach wróciłam do domu i czułam się tylko trochę osłabiona przez jakieś 2 tygodnie po za tym o.k. A co do cewnika, to miałam zakładany jak miałam pełen pęcherz i miomo założenia cewnika czuałm parcie na mocz, minęło dopiero po znieczuleniu do cesarki. Ogólnie miło wspominam całą cesarkę i podejście personelu medycznego, super położne oraz lekarz, który mnie ciął.

Gość ja wole cc niz porod ns
szybko..bez stresu ..i krzykow